[O1] Czy zawieszenie tez objete jest gwarancja?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oley
    Classic
    • 2008
    • 17

QBA, hheeheheh przepraszam, ale hmmm nikt mi nie odpowiedzial :szeroki_usmiech pojechalem wczoraj na spocik bylem o 19:50 kupilem sobie cole zawsze ktos juz byl, hehe a tu patrze na zegarek ten przy cafe66 a tam jest juz godzinka 20:15 i nikogo nie ma :szeroki_usmiech ale Lukasso uswiadomil mi swoim przyjazdem,ze jednak bedziecie

Wielkie dzieki za kolejnego fajnego spota dla mnie troche dziwnego ze wzgledu na brak swojej Oci. Ale i tak jest fajnie.
    Lukasso Dzieki za transporcik
    Oley
  • brudnyhary
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 616

musiałem wstawic moją octe do servisu na naprawe klimy i sprawdzenie zawieszenia . okazało sie ze do wymiany jest sworzen wachacza. czy ta naprtawa objeta jest gwarancją ?
    pytam sie dlatego iz moje autko jest po lekkim poobijaniu (jadąc od dilera do klienta laweta miała wypadek) i ostatnio jak wymieniali mi poduszkę w zawieszeniu to wmówili mi ze to wina tego wypadku ( wypadek był przy zerowym stanie licznika a uszkodzenie poduszki nastąpiło po ok 9500) poniewaz nie chciało mi sie robic awantury to sobie odpusciłem ale teraz nie chciał bym juz im odpuszczacz tym bardziej ze próbują mi ponownie wmówic ze przewód od klimy przez który ucieka gaz tez został wtedy uszkodzony . czy ktos wie dokładnie czego nie obejmują naprawy gwarancyjne?
    Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez brudnyhary
      do wymiany jest sworzen wachacza. czy ta naprtawa objeta jest gwarancją ?
      IMHO musiałbys się bardzo napinać, żeby ci to uznali :?
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

tez mam takie zdanie i doczynienia z serwisem PEugota w tej kwestii

Komentarz

• brudnyhary
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 616

samochód ma przejechane w tej chwili dopiero około 12 500 wiec wydaje mi sie ze to za mało na takie awarie chyba ze sie myle?

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

samochód ma przejechane w tej chwili dopiero około 12 500 wiec wydaje mi sie ze to za mało na takie awarie chyba ze sie myle?
            taką "awarię" mogłeś sam "wywołać" i nawet o tym nie wiedziec albo nie pamiętać o tym.
            tego właśnie bedzie trzymało się ASO.
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ===Tomy===
              Rider
              • 2006
              • 552

W kwestii informacyjnej: kupiłeś świadomie nowe auto "po kuku"?
              Opisz z ciekawości całą sytuację jeśli masz czas.
              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Bouli
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 739

brudnyhary, chyba Cie nie pociesze ale po 15tys tez mialem to samo. Zgiela mnie ta informacja ostro ale powiedzieli ze tak bywa na polskich drogach. Jako ze bylo to w 2003-04 gowniarz wtedy bylem i sie dalem bez walki. Probuj walczyc ale tak jak pisze szkoda, bedzie bardzo ciezko :evil:
                Bouli
                Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• brudnyhary
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 616

kiedys juz opisywałem na forum :samochód kupiłem używany ( 6 miesiecy 8 tys przebiegu) od goscia który odkupił go z aso (nie jest handlarzem) . samochód jechał do klienta (firma snieżka) na tzw lorze która miała wypadek i potłukło sie 6 samochodów. z opisu sprzedającego dowiedziałem sie ze samochód był ogólnie w kilku miejscach obity zostały wymienione drzwi pasażera lampy i wzmocnienie z przodu bodajrze maska (ale nie pamiętam) drązek kierowniczy który sie wygiął i to wszystko . czy kupiłem swiadomie? owszem tak miałem do wyboru kupic passata z 2004 r lub a4 z 2003 za te same pieniądze z teoretycznym przebiegiem 150 000 :lol: a faktycznym w granicach 200 000 -300 000 i teoretycznie nie bite :lol: i nawet z ksiązką serwisową :lol: ( taką z allegro raczej) ponieważ :lol: zadne z moich dotychczasowych autek (2 octy i mondeo) nie pozostały dziewicze , zawsze gdzies sie mniej lub bardziej delikatnie obiły tak wiec nie przeraża mnie to ze samochód był poobijany wole taki niż skasowany cały przód albo zawinięty na słupie , naprawiony i sprzedany jako nie bity lub z uszkodzonym błotnikiem. reasumując decyzja o zakupie była swiadoma , cena 47 000 wydawała sie atrakcyjna , a co będzie dalej to zycie pokaze zawsze można sprzedac i kupic cos innego . ogólnie jezdziłem octą z salonu i 2 uzywaną i byłem zadowolony wiec zdecydowałem sie na 3 octe

Komentarz

• Bouli
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 739

ogólnie jezdziłem octą z salonu i 2 uzywaną i byłem zadowolony wiec zdecydowałem sie na 3 octe
                    i tego sie 3maj
                    Bouli
                    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• koja86
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 3178

brudnyhary, wszystko zależy od serwisu odpowiedni koniaczek kierownikowi serwisu i zrobią na gwarancji o nic nie pytając mnie nawet gumy na drążkach stabilizacyjnych wymienili na gwarancji 8)
                      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• brudnyhary
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 616

Zamieszczone przez szkoda
                        IMHO musiałbys się bardzo napinać, żeby ci to uznali
                        bez zadnego napinania wymienili bez słowa na gwarancji doradca serwisowy stwierdził ze nie ma sladów uszkodzen podczas opisanego wyżej wypadku wiec część jest na gwarancji i została wymieniona bezpłatnie

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

cud :!:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Bouli
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 739

bez zadnego napinania wymienili bez słowa na gwarancji doradca serwisowy stwierdził ze nie ma sladów uszkodzen podczas opisanego wyżej wypadku wiec część jest na gwarancji i została wymieniona bezpłatnie
                            no i mucha nie siada szkoda ze ja bylem taki miekki 3 lata temu :P Coz... gapowe sie placi
                            Bouli

Komentarz

• miras_72
                              Classic
                              • 2007
                              • 12

Gwarancja to 2 lata, a o ile się nie myle to na zawieszenie (przy naszych drogach) to limit jest do 20,000 km, no chyba że to uszkodzenie jest po wypadku lub wjechałeś w pore dziursko. Ale i tak dziwne, sworzeń powinien wytrzymać około 80,000 km.

Komentarz

• ===Tomy===
                                Rider
                                • 2006
                                • 552

cud :!:
                                Dokładnie
                                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• daneczek76
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 3642
                                  • Toyota

cud
                                  Który to już cud świata?
                                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...