olej fabryczny w 1.9 TDI 74 kW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • custom
    Drive
    • 2008
    • 44

jak dla mnie wygląda przyzwoicie - czy opłaca sie przepłacać za Miloteca - oni pewnie swój grill robią z podobnych materiałów,a róznica między tymi dwoma grilami jest tylko w cenie - Millotec jest ~ 100 droższy,więc po co przepłacać - a za róznicę kupisz porządną farbę
  • tommi
    Drive
    • 2007
    • 40

Czy ktoś wie, jaki olej fabrycznie zalewany jest w OI do silnika 1.9 TDI 74 kW? Mam zamiar uzupełnić, a nie wiem jakie ma parametry. W salonie podczas kupowania powiedzieli mi, żeby kupić olej do silników z pompowtryskiwaczami. Tymczasem sprawdzałem na necie i dochodzę do różnych wniosków.
    Jutro to też dziś, tyle że jutro...

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

wymien olej i bedziesz wiedzial co masz, inaczej nie dowiesz sie co masz w silniku.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Babka_Kiepska
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 315

Zamieszczone przez szkoda
        wymien olej i bedziesz wiedzial co masz, inaczej nie dowiesz sie co masz w silniku.
        To chyba najrozsądniej. Poza tym temat rzeeeeka i było to poruszane tu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=717 oraz pobocznie tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
        i zdążyłem już zauważyć, iż królują tu dwie szkoły : MOTUL oraz MOBIL :lol: 8) pod warunkiem, że posiadają tak jak w Twoim przypadku specyfikację VW 505.01.
        O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

szkoda, dobrze mówi, wódki mu, jak nie zmienisz nie wiesz nic, jak zmienisz wiesz co masz i głowę masz spokojna.

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

tommi, ja wielokrotnie chciałem się dowiedzieć jaki olej miałem zalany jak odbierałem samochód. Nawet Skoda Auto Polska nie potrafiła mi odpowiedzieć.
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

tommi, shell helix jest zalewany na pierwsze zalanie

Komentarz

Pracuję...