czy ktoś z Szanownych Panów ma wiedzę albo możliwość sprawdzenia jaki mogę zastosować zamiennie sterownik wentylatorów. W aucie posiadam 1J0 919 506 Q. Kiepsko jest z jego dostępnością na rynku, a wiele jest sterowników z takim samym numerem tylko z innymi literkami na końcu. Jeden ze sprzedawców powiedział mi, że 506Q jest jakby uniwersalny, a za niego można zastosować jakiś inny do auta. Tylko jak sprawdzic jaki?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
marnik79, na alegro kupisz koszt ok 100zł. Swego czasu szukałem takich czujników. 506 Q juz nie znajdziesz bo został wycofany i zastąpiony numerem 506 K a takich na allegro juz jest od pyty
Uszanowanie!
Zgadza się!! :
Byłem dziś w serwisie i właśnie to samo mi powiedzieli. Co do Allegro to fakt, ale 200 PLN krzyczą a nie ma gwarancji że będzie śmigać. Coś mi się spierniczyło z klima i nie reaguje na włączenie, dodam że gaz jest OK i ciśnienie trzyma. Elektryk badał sprawe, wlutował się w ten sterownik i ręcznie włączył klime - diagnoza padła na sterownik. Znalazłem dziś na szrocie używke 506K i z nadzieją wpiąłem ale niestety to nie pomogło.
Pozostaje wisyta w ASO i niech szukają przyczyny. Oprócz tego wiatraki włączają mi się jak chcą, najczęściej po zgaszeniu silnika (nawet zimnego). Bądź tu chłopie mądry...
pozdrowienia od zirytowanego właściciela auta z klimą bez klimy...!!!
marnik79, nie masz mozliwosci wpiąc sie VAG-iem ? bo napewno by w błędach było co jest nie halo. Moze jakiś czujnik ogłupiał i stąd te wiatraki też wariują ... ? Leć do ASo jak ne masz VAG-a lub popytaj chłopaków z forum z okolic moze ktoś ma VAG-a to moze wyjdzie ze jakaś dupina, czujnik albo coś a w ASO zabulisz nieco za same podpięcie kompa chyba z 80pln krzyczą.
Tylko że już się wpinałem.... :cry: Żadnych błędów. :evil:
Fachowcy mówią, że jak coś szwankuje za elementem wykonawczym tj. sterownikiem, to komp nie pokazuje. Chyba wyczerpałem już dostępne podręczne mozliwości zdiagnozowania tego syfu. Wkurza mnie to jak nie wiem...
Witam
Mam takie pytanie a gdzie ten sterownik mozna znalezc, bo u mnie tez wentylatory dzialaja, a eletryk nie moze zlokalizowac tego sterownika bo niby klima dokladana byla w przeszlosci, czy jest on gdzies na "wierzchu", czy raczej ukryty. Pozdrawiam
hej
marnik79 kiedyś miałem do czynienia z kumatym elektronikiem z okolić poznania bardzo porządny człowiek napisz do niego może on pomoże [email protected]
pozdrawiam
Wlasnie probowalem go odszukac i nie moge znalezc. Czy jest on dobrze widoczny? Tzn otwieram maske i od razu go widac, moze po jakichs przewodach lepiej go szukac.
Komentarz