Będe jechał na servis przy 60 tys. to mi wszystkie wymienią . Na razie muszę jeszcze czekać 3.5 tys. czyli 1.5 miesiąca .
płyn chłodniczy
Zwiń
X
-
płyn chłodniczy
mam 1,6 BFQ i mam pytanie - co ile i czy wogóle dolewacie płynu do zbiornika ? ja musze to robić co półroku i za każdym razem ok 250 ml, czy to jest normalne ? przejeźdzam 15 000 km rocznie i przez ten rok dolewam ok litra płynu, Pytanie drugie - czy warto kupowac płyn G12 na allegro ? obawiam sie podróbek ew gdzie kupic taki płyn ?
-
-
cieżko kupic ten płyn poza ASO na stacjach benzynowych nie widziałem,
co do dolewania to jezeli masz poziom min to nie dolewaj ponieważ jeżeli jest duże ciśnienie w ukł. to i tak przez zbiornik nadmiar płynu jest wypuszczana druga możliwość że ukł.jest nieszczelnyET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW ASO 1l koncentratu kosztuje okolo 20zl, wiec po co kombinowac z AllegroOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
W moim aucie uzupełnili poziom płynu przy pierwszym przeglądzie olejowym-było pod minimum. Obecnie po prawie roku i ok. 20kkm przebiegu od momentu uzupełnienia, w zbiorniczku wyrównawczym jest stan.
Zamieszczone przez W1Michałczy warto kupowac płyn G12 na allegro ?
Czy warto-jako produkt raczej tak. Pod względem ekonomicznym tj. cena + koszty przesyłki chyba nie.
Jadąc w swoich sprawach z pewnością mijasz po drodze serwisy Skody. Zakup będzie pewniejszy i tańszy.
Jeśli faktycznie ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym zacznij od sprawdzania czy nie ma wycieków na złączach węży układu chłodzenia.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Jeśli faktycznie ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym zacznij od sprawdzania czy nie ma wycieków na złączach węży układu chłodzenia.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
W1Michał, Ja też mam BFQ. Płyn dolewam ale tylko w okresie dużych zmian temperatur, czyli w grudniu jak mocno spadnie temperatura w nocy to mam mniej płynu i kontrolka sie zaświeca. Potem jeszcze jak mocno na minus spadnie temp. podczas zimy. W sumie tak 2 razy po 200ml doleje. W tym roku na wiosne dodatkowo jak się cieplej zrobiło musiałem strzykawą około 100ml ściągnąć bo było za dużo.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Re: płyn chłodniczy
Zamieszczone przez W1Michałmam 1,6 BFQ i mam pytanie - co ile i czy wogóle dolewacie płynu do zbiornika ? ja musze to robić co półroku i za każdym razem ok 250 ml, czy to jest normalne ? przejeźdzam 15 000 km rocznie i przez ten rok dolewam ok litra płynu, Pytanie drugie - czy warto kupowac płyn G12 na allegro ? obawiam sie podróbek ew gdzie kupic taki płyn ?
1,9TDI ALH Ambiente
Polska to chyba jedyny kraj, który posiada kopie zapasową prezydenta oraz rząd sterowany radiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez geo022a samego g12 6l nie moge wlac?
Zamieszczone przez geo022tego płynu sie nie wymienia prawda?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
mam również taki sam silnik jak ty W1Michał - i powiem Ci,że nie dolewam płynu ani grama - tylko raz to robiłem jak pękł mi trójnik od gazu - wtedy cały płyn zszedł i musiałem wzywać lawete.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez splawikWymienia się.
Na serwisie ostatnio powiedzieli że jeśli temp zamarzania bedzie ok to zostawią a jak nie to wymienią.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
Komentarz