szkoda, ja prosilem o naklejki kolegow z grupy lubelskiej ale Ci po prostu nie maja. Czy to znaczy ze powinienem pisac do sanego Dowodcy Forum o osobiste zainteresowaniem sie uzupelnieniem zapasow? Do tej pory jezdze bez znaczka a mysle ze ten poprawilby mi humor.
Druga cewka po założeniu gazu !!!
Zwiń
X
-
Druga cewka po założeniu gazu !!!
Witam.
Jakieś 1000km temu założyłem gazownie do mojej Octy 1.8T AUM i po 200km padła cewka.
Dzisiaj znowu miałem te same objawy i chyba znowu padła cewka :evil:
Czy może byc jakaś przyczyna związana z instalacją gazu czt poprostu padają jedna po drugiej? Nadmieniam, że przebieg to 123kkm. NIe wiem czy to ta sama czy inna, ale nie uśmiecha mi się wymiana cewki co 1000km. Może są ajkieś inne przyczyny które mogły spowodowac padnięcie drugiej w tak krótrkim odstępie czasu.
Poradźcie coś.
-
-
Zamieszczone przez koja86cichy78, a co ma piernik do wiatraka ?
cichy78, z gazem kolego nie ma to nic wspólnego
Zaciągnij jeęzyka czy nie było jakieś wady fabrycznej w ASO w tych modelach czasami jest jakaś krótka seria że sraczki idzie dostać
Niby nic, ale zrobiłem nią do tego momentu 12ty. i nic się nie działo więc podejrzenie padło na instalację LPG. Po za tym nie wierzę żeby ASO poinformowało mnie o jakichś wadach fabrycznych. Chyba nie mają w tym interesu, ale może się mylę.
Komentarz
-
-
cichy78, cewki w Aum padają pojedyńczo lub hurtem przy tym przebiegu miała prawo paść wiec to nie jest wina instalacji gazowej
koja86, nie było wady fabrycznej w tym silniku bo jest to stara dobrze sprawdzona jednostka a cewka jest jaka jest i czasem zrobisz na niej 50tys a czasem nap tak jak ja 180 tys i komplet cewek zrobił pa pa nie ma reguły przebieg miedzy 100 a 150 tys jest dla cewki wrażliwy
Komentarz
-
Komentarz