[01] Klimatronik - tryb serwisowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizjoners
    Drive
    • 2007
    • 42

Zamieszczone przez Leafy
    Luca napisał/a:
    witam po,
    byłem i dzieki za miłe towarzystwo, nic jednak nie pobije upierania się pewnych kolegów że ja to Tymon
    D

Jasne, jasne .... Tymon był na spocie nie ty ... i nie wmówisz nam, że białe jest białe a czarne jest czarne
    Kocham Cię hehehhe, pamiętacie o schodach )
  • filut
    Classic
    • 2006
    • 33

Witam grupowiczów,

Wiem, że sekwencja econ-niebieski-dmuchawa w dół włącza tryb serwisowy i można odczytywać stan poszczególnych rejestrów.

Ostatnio przez przypadek odkryłem, że sekwencja econ-niebieski-dmuchawa w górę włącza tryb, gdzie dostępnych jest 16 rejestrów. Wartości tych rejestrów można zminiać przyciskami dmuchawy (dół i góra). Czy ktoś z Was wie, jakie funkcje obsługują te rejestry ?

Filut
    Octavia off-road edition

Komentarz

• karmel
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1363

też jestem ciekaw co to jest
      TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

filut, a to nie są te tzw: kody climatronica ? Gdzie możesz sprawdzić temp oleju , przekłamanie licznika i inne duperele ?
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• filut
          Classic
          • 2006
          • 33

Zamieszczone przez Ziomal
          filut, a to nie są te tzw: kody climatronica ? Gdzie możesz sprawdzić temp oleju , przekłamanie licznika i inne duperele ?
          Właśnie te paramatry można sprawdzić przy użyciu sekwencji econ-cold-cooler down.

Natomiast sekwencja econ-cold-cooler up uruchamia taki tryb, gdzie można zmieniać wartości rejestrów - jest ich tylko 16 (w standardowym trybie jest ok 100 rejestrów do przeglądania - tylko do przeglądania).

Filut
          Octavia off-road edition

Komentarz

Pracuję...