małe lakierowanko a duży problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ponury
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 57

Siemka.
    Juz kolego pisze dlaczego wymienialem. Po wizytach u mech. stiowerdzano ze to na pewno to na stacji nie wykryto luzu ale bo zdjeciu drazka kier. mial luz i to niby to wiec wymiana a tu nic nie pomoglo wiec szukam dalej i znowu to samo z kolumna kier. luz wiec wymiana a to nie to. przy drganiach kier. musi to byc albo od kola lub oski nic innego nie ma na to wplywu sama z siebie nie bedzie bila - teraz dopiero jestem madry.
    Pozdro
    Octavia Tour Ice+ 1.6
    Garmin nuvi 250W
    President Walker + Alan ML-145 + reflektometr
  • oorsoo
    Ambiente
    • 2006
    • 197

Witam

Dzisiaj mój samochodzik trafił do serwisu na małą blacharkę i lakierowanie prawego nadkola. PZU wyceniając szkodę na dzień dobry nie uznało cieniowania drzwi przednich (tak jak by mieli gotowiec do takich spraw). Wiadomo, że nawet jak się trafi na idealnego lakiernika to nie ma siły na dobranie takiego samego koloru więc trzeba przycieniować.
    I tu mam pytanie do kolegów, czy komuś udało się kiedyś wydusić z PZU coś takiego czy po prostu trzeba wybulić własną kasę i szkoda nerwów. Bo jeżeli jest to kwestia dokręcenia śruby naszym kochanym ubepieczycielom to nie omieszkam

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

oorsoo, jak byś robił w ASo to nie ma problemu pani w okienku zapyta czy godzisz się z kosztorysem a ty do niej że autko idzie do aso więc kobicina mówi Ci: to proszę podpisać że nie godzi się pan z kosztorysem i gites.
      Zanosisz kosztorys do ASO a oni zrobiąjuż tak jak trzeba.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• oorsoo
        Ambiente
        • 2006
        • 197

no więc dostałe kosztorys, wk..... się, dzisiaj auto stanęło w ASO w Krakowie na Kocmyrzowskiej (dzięki za poradę DJczas) i jutro ma mieć drugie oględziny z PZU, jak je wypatroszą i zobaczą co jest do robienia. Tylko, że nie wiem czy iść w zaparte i mają cieniować drzwi i czy też zostanie mi to na mojej głowie, a tak to mniej więcej zabrzmiało od człowieka w serwisie. Wstępnie jakieś 650 zł netto za cieniowanie obu bocznych drzwi (bo tylne sam kiedyś załatwiłem) więc radzą aby przy okazji też zrobić.
        Domyślam się, że nie specjalnie ASO będzie walczyć w moim imieniu więc nie wiem co zrobić.

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

oorsoo, ja nie miałem takiego problemu zcieniowali błotnik i tyle ale kosztorys był imponujący za pomalowanie zderzaka przedniego z jednej strony i wymianę migacza to było jakieś 1870zł
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Jak dajesz do ASO na bezgotowkowa naprawe, to nic Cie nie obchodzi, robia przychodzisz po odbior i mowisz, ze nie odbierasz bo jest zle i robia znow A ASO czesto woli zrobic raz a dobrze i wystawic fakture ubezpieczalni, a potem oni sami juz jakos sobie dochodza do porozumienia.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• ===Tomy===
              Rider
              • 2006
              • 552

Re: małe lakierowanko a duży problem

Oorso - > likwidacja szkody bezgotówkowo i nie byłoby żadnych problemów.
              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

oorsoo, pamietaj że masz sie domagać pełnej restytucji mienia w tym cieniowania lakieru aby wszystko wyglądało jak fabryczne dlatego korzystasz z aso a nie pana Józia w stodole w razie ajkiś problemów dzwoń do mnie lub kierownika Janusza Bystrego
                +48508097913

Komentarz

• Bareq
                  Rider
                  • 2006
                  • 272

pzu to zlodzieje, (nie tylko jesli chodzi o wysokie stawki) dlatego zrezygnowalem z ich uslug
                  Planujesz wakacje w Ustce?
                  zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• ZYBI68
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 697
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A jak to jest gdy robi sie cesje na ASO i w chwili odbioru autka ASO przedstawia doplate twierdzac , ze wstawili ori czesci a PZU policzyla w zamiennikach. PZU twierdzi powolujac sie na przepisy, ze ma prawo wyliczyc szkode w zamiennikach o tej samej jakosci .
                    Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

ZYBI68, jesli masz robione przeglady w aso i masz dokumentacje ze auto było serwisowane na ori czesciach to oni maja za takie zapłacić jak nie to warto miec ubezpieczenie Prawne np DAS i sie z nimi procesować

Komentarz

Pracuję...