djczas, nie gadał ze mną
mocy mniej ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
mocy mniej ?
Witam
Octavia 1.9 TDI 90 Km , mam odczucie jak by autko troszkę osłabło , co to może byc ?Elegance 1,9 TDI 90 KM
-
-
Zrobiło się cieplej na dworze.
Silnik puchnie.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
n75 ? a drogie to ? dzis w Wałbrzychu 10 C bylo i nic motorek troszke osłabłElegance 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
kristophe, przepływomierz to mprzed filtrem reguluje powitrzem N75 reguluje ciśnieniem doładowania ale to raczej nie bo wchodziłby ci w tryb awaryjny silnik.
Sprubój tak jak słaby wyłącz silnik i załącz i sprawdź czy po wyłączeniu więcej mocy nie maTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
acha ,,, jutro sprawdze ,,, mam w okolicy górke , ostatnio ladnie na 5 biegu jechala , i dzis na 4 tak sobie ,,, hmmm
[ Dodano: Wto 15 Maj, 07 21:49 ]
a moze poradz co przy 190 tys km nalezy sprawdzic w motorze ?Elegance 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Może masz filtr powietrza zapchany i silnikowi tchu brakuje ?
Dawno go wymieniałeś?
Komentarz
-
-
to co tu napisan,e nic dodac nic ujac a pózniej myslec trzebaNajpierw diagnozujemy, a potem wymieniamy - nie w druga strone - taka zlota zasada
Komentarz
-
kristophe, agnojówki ty nie zatankował jakiś paskudnej i kiedy ostatnio filtr wymieniałeś paliwowy choć i tak na przepływkę lub n75 wygląda najrozsądniej będzie to na spocie zdjagnozować a potem grzebaćTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
koja86 ; tankuje na statoil , filtr paliwa nie wiem kiedy byl wymieniany , ja od czasu kiedy mam skodawke zrobilem z 25 tys km ,,Elegance 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
kristophe, sprawdź programem i zmień ten filtr ASO zaleca co 60tys ja zmieniam co 30tys czasami filtr jak jest mocno zasyfiony znacznie spowalnia autoTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
a nie kopci ci na niebiesko?? bo mi też tchu brakowało , potem zaczęło kopcić a potem pojechałem po nową turbine....
pozdro
Komentarz
-
-
kristophe, może to być przepływka a nie musi odłącz ją na chwile i pojeździ powinno być lepiej z odłączoną przepływką niż z uszkodzoną włączoną. PZDR ale najlepiej djagnoza VAG[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Zamieszczone przez kristophena rozgrzanym silniku ? czy zimnym ?
U mnie zjechane były wirniki i to ostro i rozwalony zawór - trup całkowity.
Olej przedostawał się przez turbinę do wydechu więc im cieplejszy wydech tym było gorzej. Czy na zimno to nie wiem bo nigdy nie było ze mną kogoś żeby zerknął z tyłu. Dym był gęsty, duszący i niebieski - poprostu palony olej.
Pozdro
Komentarz
Komentarz