Zamieszczone przez MiKruS
Dobór amortyzatorów
Zwiń
X
-
Gość
Dobór amortyzatorów
Tagi: Brak
-
AWARIA!
Dobór amortyzatorów
Witam!
W związku z tym że amorki w Skodzie Tatiego są do bani, postanowiliśmy je wymienieć, z ciekawych ofert w internecie znalazłem następujące kompleciki :
1) BILSTEIN B6 SPORT w cenie 1450zł
2) SACHS Gazowe w cenie 730zł
3) MONROE Reflex w cenie 984zł
Ja do swojego samochodu oczywiście postawił bym na BILSTEIN no ale moj leciwy Tati troche potrzebuje komfortu a z drógij strony przydało by sie zeby auto tak nie nurkowalo przy hamwoaniu i nie unosilo sie tak przy starcie - bo wtedy następuje zupełny brak trakcji...
Jaka jest wasza opinia ?
-
ja bym stawial na Bilsteina....jest regulowany i mozesz sobie zrobić ustawienia bardzo miekkie albo bardzo twarde........jak kto woli.....sporo osob tu na takich jezdzi i sobie chwalą...ja u siebie mam Weiteca zestaw ze sprezynami ....jest całkiem OK ...koszt niecałe 2 tys zł.
Tata jezdzi Octavią Combi z kratka? :wink:
Komentarz
-
-
AWARIA!
-
Bilstein.
Ewentualnie Al-ko.
Tanie, trwałe i twarde :diabelski_usmiechwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
AWARIA!
reasumująć SACHSY najtańsze i do bani...
Musze teraz poszukać ofert tych Al-ko.
Ew. mam kolesia przez któego chlopaką z mojego nissanpolska.pl klubu przeprowazał regeneracje amortyzatorów z opcja utwardzania i skracania.
Brał 70zł od sztuki...
Komentarz
-
Nie montuj kombinowanych.
Załóż nowe.
Masz za dobry samochód na półśrodki.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
AWARIA!
dogadałem się z firma Mtsbilstein no i bede miec komplecik B6 sport za 1450zł razem z wysyłka - jest to jakaś sensowna w miare cena czy drogo ?
Komentarz
-
danielpoz
Zamieszczone przez ZoltarNie montuj kombinowanych.
Załóż nowe.
Masz za dobry samochód na półśrodki.
gosc co to robi szykuje auta do sportu i wie co robi a jesli ktos szuka klamizerow po garazach to potem sa problemy
"Masz za dobry samochód na półśrodki" hahaha dobre sobie, myslalem ze mowa o nowej S klasie-a to tylko octavia
Komentarz
-
Zamieszczone przez TymonKto z was ma B6??
I jakie wrażenia??
Pozdrawiam
TymonTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez TymonKto z was ma B6??
I jakie wrażenia??
Pozdrawiam
Tymon
Robią przebieg rzędu 50-60 tyś km rocznie.
Dlatego pytam :!:
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonWiesz pytam dlatego, bo mam znajomego co ma B6 w golfie IVi w Golfie III i mu buda pęka, auta nie bite :!:
Pozdrawiam
zresztą KarolZ miał przyjemność :szeroki_usmiech ze mną jeździć i może potwierdzić, że ta zawiecha to był hardcore :twisted:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
AWARIA!
Zamieszczone przez PiotrusNa wiosnę będę miał i ja :twisted: Nie wiem tylko czy nie będę musiał kupić B8 bo mam krótsze sprężyny (Eibach'y po Aturze). :roll:
Włąsńe do Ciebie odpowiednie będa B8 sąchyba w tej samej cenie co B6...
Komentarz
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez TymonWiesz pytam dlatego, bo mam znajomego co ma B6 w golfie IVi w Golfie III i mu buda pęka, auta nie bite :!:
Pozdrawiam
zresztą KarolZ miał przyjemność :szeroki_usmiech ze mną jeździć i może potwierdzić, że ta zawiecha to był hardcore :twisted:
To tam jest total hard core, ale cały czas mi chodzi o to jak będą się spisywać przy dużych przebiagach, Octa którą śmigam robi 70-80 tyś rocznie, po naszym pięknym kraju i nie tylko...(notabene jest to Octa Luki :szeroki_usmiech )
I właśnie czas zmienić amorki i jest dylemat....(sprężynki Eibach są założone)
Komentarz
-
-
AWARIA!
DZiwny przypadek że buda pęka...
Ale w sumie to w każdym samochodze może się to zdarzyć bez względu na zawieszenie, budy naszych samochodów nie lubią dalekich skoków skoków, bokowania o krawęrzniki i tluczenia się po po lasach gdzie jak waidomo roi się od wystających korzeni na które się najerzdza nie kiedy z prędkościami powyzej 140 km/h...
No ale taki sport do tego celu wzmacnia się bude po przez klatki bezpieczęństwa i rozporki
Komentarz
-
Zamieszczone przez coobcioDZiwny przypadek że buda pęka...
Ale w sumie to w każdym samochodze może się to zdarzyć bez względu na zawieszenie, budy naszych samochodów nie lubią dalekich skoków skoków, bokowania o krawęrzniki i tluczenia się po po lasach gdzie jak waidomo roi się od wystających korzeni na które się najerzdza nie kiedy z prędkościami powyzej 140 km/h...
No ale taki sport do tego celu wzmacnia się bude po przez klatki bezpieczęństwa i rozporki
W obspawanej III nie pęka.....
Stąd moje pytanie co do B6..
Komentarz
-
-
AWARIA!
Niedawno zapytałem experta na temat różnicy pomiędzy gazowymi al-ko a gazowymi sachsami, powiedział tak : Jak przejedziesz na sachsach 100 tys km to będą się zachowywały jak nowe al-ko.....wydawałoby się no comments a co Wy o tym sądzicie? :twisted:
Komentarz
-
AWARIA!
-
Zamieszczone przez EmilNiedawno zapytałem experta na temat różnicy pomiędzy gazowymi al-ko a gazowymi sachsami, powiedział tak : Jak przejedziesz na sachsach 100 tys km to będą się zachowywały jak nowe al-ko.....wydawałoby się no comments a co Wy o tym sądzicie? :twisted:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
AWARIA!
No tak i tu się dziś okazało, że ten "ekspert" ma ciche przedstawicielstwo sachsa....więc kij mu w d...i kawałek szkła, biorę al-ko za jedyne 670 zł komplet
Komentarz
Komentarz