Zamieszczone przez niedziela67
spocona rura odpowietrzania
Zwiń
X
-
spocona rura odpowietrzania
cześc,
przymierzam sie do zmiany aku w O1 no i tak sobie otwierając maskę ujrzałem cosik takiego jak na focie.
jakaś rurka odchodząca od rury powietrza (wg książki rura odpowietrzania) jest cała w oleum.
czy to normalne? czy może jakaś uszczelka mi padła i gnac do warsztatu?
-
-
Sigma_74
-
Adamu, jest to tak zwana odma którą wydostają się opary i gazy ze skrzyni korbowej silnika a nastepnie poprzez cały dolot trafiają do komory spalania :idea:
Ogólnie im więcej oleum się tędy wydostaje tym większe motorownia ma przedmuchy
ale najpierw możesz sprawdzić szczęlność tych łączeń.
Jak zauważysz że ubywa Ci dziwnie sporo oleju to dopiero się będziesz martwił teraz nie ma takiej potrzeby.
Jaki masz przebieg i czy wirus jest??
Pytam bo nawet przy przebiegu 140kkm i dynamicznej jeździe takie coś się pojawia, oczywiście wirus przyspiesza ów efekt.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
wirus będzie w sobotę na DD :diabelski_usmiech
no i tak sobie diagnozuję octę wnikliwie co by zonka nie było a octa na sobotę musi lśnic :szeroki_usmiech
przebiegu mam 110 tys.
byc moze bylo to wcześniej ale dopiero teraz zauważyłem, głównie zainspirowany rozmowami w Rowach. (bo jeśli chodzi o mechanikę to sie nie znam za bardzo....jeszcze- jak prawdziwy umysł ścisły znam sie na przypadkach które kiedyś miałem)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamuprzebiegu mam 110 tys.NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaOgólnie im więcej oleum się tędy wydostaje tym większe motorownia ma przedmuchyOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamuzapinka sprawiała wrażenie że ma trochę luzu nie wiem jak to ustrojstwo się rozpinaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99dobrygrzeswawa napisał/a:
Ogólnie im więcej oleum się tędy wydostaje tym większe motorownia ma przedmuchy
Co znaczy ze silnik ma przedmuchy ? z czego ?NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Co znaczy ze silnik ma przedmuchy ? z czego ?
Najlepiej zrobić wylot odmy do zbiorniczka jak jest w autach wyczynowych. Był na forum fajny opis jak to można zrobićByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
dobrygrzeswawa, Masmo, dzieks .. wsio jasne ...
Pytam z ciekawościOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoNajlepiej zrobić wylot odmy do zbiorniczka jak jest w autach wyczynowych. Był na forum fajny opis jak to można zrobićO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoNajlepiej zrobić wylot odmy do zbiorniczka jak jest w autach wyczynowych. Był na forum fajny opis jak to można zrobić[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zastanawiam sie czy jest takie drutowanie (wezykowanie) konieczne jak mam zaslepiony EGR. Bo mi sie nie widzi to .. Czy trzeba czy nie trzeba ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
jak EGR zaślepiony, to syf z powrotu spalin nie miesza się z mgiełką olejową, która z odmy i tak będzie szła przy zaślepionym EGR-e w układ dolotowy.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
Komentarz