Zamieszczone przez tommi
ekonomiczna jazda w warunkach miejskich
Zwiń
X
-
Witajcie! Jestem świeżo po powrocie z wakacji -Bukowina Tatrzańska.Ostatnie tankowanie - potem 300 km górek, powrót do Wawy 120-140 km/h i po tankowaniu wyszło 5 litrów/100km. W mieście około 7,5 - 8 l/ 100 km.Ale wiem, że jeżdżę niezbyt ekonomicznie w mieście - w miarę dynamicznie ruszam i sporo hamuje.I tak jestem zadowolony z mojej Niuni.Pozdrobyła O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Dzięki za radę - spróbuję teraz nalać lepsze paliwo na innej stacji (np. BP Ultimate) - może coś się zmieni. Mam jednak nadzieję, że to kwestia niedotartego silnika.
Ostatnio zauważyłem jeszcze coś. Codziennie po mieście jeżdżę ok. 50-60 km, ale w odcinkach 5-10 km w odstępach czasu. Silnik zdąża ostygnąć, a wydaje mi się, że zimny diesel spala o wiele więcej. Co o tym sądzicie?Jutro to też dziś, tyle że jutro...
Komentarz
-
-
Bo zeby jezdzic ekonomicznie ASZ to trzeba miec motywacje
Moj rekord spalania w jezdzie miejskiej na odcinku dom - praca (7,8 km) to 5,2 l
Osiagnalem go tak:
Zaraz za wyjazdem osiedla podczepil sie za mna gliniarz i odpuscil dopiero po jakichs 90% drogi :diabelski_usmiech
Generalnie PSJ i brak korkow to jedyna metoda
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez scottZamieszczone przez szkodaspoko, dzisiaj 11,7 - powrót z pracy :lol:
:evil:
ooo, to się zgadza )) Dzisiaj przyjechałem dla odmiany autem...i już żałowałem ))
U mnie w ASZ przy bardzo spokojnej jedzie nawet jeżdząc po mieście spalanie może oscylować w granicach 6l Ale tio trzeba chcieć
Komentarz
-
-
W poprzednią niedzielę, jazda rekreacyjna po okolicy i ulubionych miejscach wypadów wędkarskich - nie przekraczałem 80 km/h (średnia wyszła 55 km/h) - zużycie 3,9 litra/100km. W mieście - ok 6,5-7 litrów.O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez scottZamieszczone przez przem1978ja mam cały czas spalanie średnie 7,2 l/100kmTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
hehe gdzie Wy mieszkacie Panowie, ja codziennie gdzie indziej , raz do GLiwic , raz KAtowic, czasem Tychy czy Bytom -srednie spalanie w mieście to 5,2 litra wg długiego kompa
wyniki uzyskiwane są jazdą wybiegiem
nie powiem ze w trasie schodze na 4,2 :lol: ( jazda do 130 km\h)
w poprzedniej (90Ps ) spalanie było jeszcze lepsze bo mogłem bez problemu na trasie 3,8 osiągać
spalanie niskie bo silnik w sumie nowy jeszcze -90 tys na castrolu Magnatecu do diesla 5w40 i paliwie tym lepszym z BPElegance version
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Babka_KiepskaW poprzednią niedzielę, jazda rekreacyjna po okolicy i ulubionych miejscach wypadów wędkarskich - nie przekraczałem 80 km/h (średnia wyszła 55 km/h) - zużycie 3,9 litra/100km. W mieście - ok 6,5-7 litrów.
Komentarz
-
-
tommi, Andja, Spokojnie Panowie mówię tu o średnim .... a nie tak jak dziś 9,8l (korki + klima). Jak nie mam czerwonej fali, a stała trasa dom-firma-dom to codziennie ok. 30 km, to przedstawione dane nie są wyssane z palca ale z baku :? Zresztą na totalu2 przejechane ok 1800km i wskazanie 5,7. A w stopce 2.313 km and 138l czyli 6,0 ... Nie oszukuje bo nie widzę sensu i potrzeby ...
A tak na marginesie. W zeszłym roku 360km na wakacje w jedna stronę bez klimy (temp. ok 18/19' i padał deszcz) wyszło 4,9l , droga powrotna średnia 77 km/h (słonecznie + klima oraz sobota) średnia wg. kompa pokładowego 5,1l.O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez scottZamieszczone przez przem1978ja mam cały czas spalanie średnie 7,2 l/100km
Minimalne zuzycie srednie jakies udalo mis ie zrobic to na 420km do Jarosławca wyszedł mi 4.4L
Do aliego do katowic 220km/h ze srednia wg kompa 90km/h wyszedł 5.8L a w drodze powrotnej po chipie 5.3 L
Ogolnie duzo mi nie pali,a nie jezdze jakos super ekonomicznie--------------
Komentarz
-
Komentarz