Mailem ten sam problem w seacie cordobie, zmienilem olej na pól-syntetyk i pomoglo.
[O1] Sruby do montazu podlokietnika.
Zwiń
X
-
[O1] Sruby do montazu podlokietnika.
Stalo sie.
Jestem juz (nie ) szczesliwym posiadaczem podlokietnika. Wszystko pieknie ladnie, ale ... brakuje mi odpowiednich srub do montazu tego ustrojstwa.
Czy ktos ma moze wieksze rysunki techniczne tych srub czy cos zebym mogl udac sie po takowe i zakupic? Bo jakies tam wyszperalem w swoich zbiorach, ale one sa nie teges i totalnie nie wiem jak to wszystko skrecic, zeby podlokietnik trzymal sie stabilnie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
-
-
misiek^wro, jeśli masz uchwyt do podłokietnika koszt w ASO jakieś 90zł troche blachy to montaż prosty z lewej strony patrząc od przodu dwie zwykłe śruby z nakrętkami ósemki czyli główka na klucz 13 z p[rawej jest gorzej potrzebna śruba przedłużona czuli nakrętka jakieś 1,5 lub 2 centy i na niej śruba ósemka nakrętką pzyręcasz w dół a na nakrętkę przychodzi dopiero uchwyt .Koszt takiej śruby w ASO jakieś 21 zł .Ja wykorzystałem wto miejsce śrubę która trzyma dzwignię ręcznego hamulca ta z przodu i na tej śrubie trzyma się blacha do której mocujesz tunel przedni w to miejsce przykręciłem dwie zespawane nakrętki ze śrubą i tio tyle rzeźbiarstwa :diabelski_usmiechTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
No za komplet srub sobie licza cos kolo 80 zl ... wiec przegieli pale, poza tym nie maja zadnych na magazynie.
Ale wrocmy do tematu. Wiem ze tam mam dwa waskie przesmyki, pod ktore musze cos wsadzic, myslalem zeby zespawac pare nakretek ze soba, tak zeby pasowalo, a Ty mowisz ze wsadziles srube od recznego No niezle. Czyli te sruby maja byc takie same jak te wkladki pod recznym??
O cholera, gdzie takie mozna dostac??Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, te dwie dałem zwykłe nakrętka od spodu idzie przykręcić bez problemu ale spawać nie ma sensu palcami przyczymasz a potem kluczem.
śryba z ręcznego ta która trzyma tą blachę jest genał pasuje superowo na ręczny zespawaj dwie nakrętki z śrubą ja tak zrobiłem jest wtedy wyrzsza ta śruba ale na tunel pasuje gitara szkoda czasu na szukanie po sklepach .Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86szkoda czasu na szukanie po sklepach .
Swoja droga, jak udalo Ci sie przytrzymac nakretke od dolu? Przeciez tam zero miejsca zeby klucz wlazl, palce palcami, jakos mi sie udalo wcisnac, ale klucz ni cholery ;/Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Ok, tak to wyglada.
[ Dodano: Pią 18 Maj, 07 23:16 ]
koja86, to jak Ci sie widzi moja koncepcja? Musze tylko jutro zadzialac z sufmiarka i sprawdzic ile wynosi a Wtedy kupie srube i to ... cos pod spod .... o tejze dlugosciByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, nie pamiętam dokładnie jak mi montowali, ale jest zamocowany podobnie jak Ty myślisz. To coś co narysowałeś pod śrubą u mnie jest długą nakrętką ok
2 cm którą można za grosze kupić w sklepach budowlanych itp. jest tylko malutki problem
z wysokością (trzeba dociąć na odpowiednią długość tą nakrętkę) żeby podłokietnik się nie przechylał. Gościu który mi montował podłokietnik nie miał żadnych oryginalnych śrub, a podłokietnik jest ideał.mar33
Komentarz
-
-
mar33, wiem. Jednak dzisiaj bylem i takiego cuda idealnie na wymiar nie maja, a ja swojej szlifierki katowej znalezc nie moge
Narazie jest prowizorka, dwie male nakretki na gwincie + podkladki - tak wyglada pojedyncze mocowanie 3 takie zestawu sporzadzilem i trzyma ;DByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
witam Wszystkich co do montażu podłokietnika to nakrętka gwint 8mm o której mowa o długości około 16 milimetrów po moich pomarach można dostać za 60 groszy w sklepach budowlanych która ma około 20 mm długości ja tak zrobiłem i uciołem ją na wymiar a co do pozostałych śrub to krutkie 25mm gwint 8mm i po kłopocie wszystko równo siedzi OK !!!!
Komentarz
-
-
SuchyX, zebys nie przeklinal pozniej nikogo z nas, to ja polecam tylko oryginal. Jakosc, jakosc, jakosc!
Za ori dasz kolo 300zl :idea: Uderzaj do SpeediegoByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz