Zamieszczone przez Hunter
[O1] Problem z centralnym, raz jeszcze..
Zwiń
X
-
[O1] Problem z centralnym, raz jeszcze..
Witam.
Mam maly problem z zamkiem lewych tylnych drzwi.
Po zamknieciu drzwi od srodka przyciskiem zamka lub po samoczynnym zaryglowaniu po 15km/h lewy tyl od razu otwiera sie z powrotem. Po kilku razach sie zamyka. Nie wystepuje to zawsze, ale ostatnio coraz czesciej.
Jesli natomiast zamkne samochod z pilota (alarm nie jest fabryczny) dzwi zamykaja sie i nie ma tego problemu.
W VAG-u wystepuje blad 00930-Mechanizm zamka centralnego. drzwi tylne lewe - F222
Znalazlem kilka postow na ten temat, ale sprawdzilem styki kable wszystko jet OK
Czy padl zamek, albo ktorys z modulow? (drzwiowy lub komfortu)
Ktos ma jakis pomysl?
Dzieki
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez RacerHmm
Czyli zamek do wymiany, chyba ze moze da sie go wydlubac ???
Więc nie był to tylko mikrowłącznik który widać na zewnątrz. Może i to bym pokonał ale uszkodzona była powierzchnia krzywki, która z tym zewnętrznym współpracuje. Krzywka jest pokryta jakby tworzywem i było ono "rozryte".
W efekcie wymieniłem zamek, zakupiłem na Allegro nowy, dostałem fakturę, koszt 280 zł brutto. W ASO ok. 500 zł. Wymieniałem sam.
Być może tylny zamek ma mniej np. o jeden mikrowłącznik lub dwa, więc jest większy sens zabierać się do reanimacji. Opisana jest na naszym forum, tyle, że na zdjęciach wygląda mikrowłącznik znośnie, natomiast na żywo to faktycznie MIKRO :wink: , pomyślałem, że bez lupy by się nie obyłoPzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Wielkie dzieki za podpowiedzi.
Wyglada na to, ze bedzie troche zabawy :|
W ASO telefonocznie podano mi cene za sam zamek ok. 430zl :shock:
Szkoda, ze do Lublina mam troche daleko :x
Jutro jak znajde troche czasu to bede atakowal drzwi. Na pierwszy rzut oka demontaz nie wyglada za ciekawie :? Ale mysle, ze da rade.
Dam znac jakie sa efekty
Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam
Racer
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RacerHeHe
Tez tak mi sie wydaje, ale na razie chodzi odpukac.
przejrzałem i popsikałem WD40 wszystkie kostki wtyki i kable. Wszystko OK.
U mnie oprócz ww. przez Ciebie objawów jest jeszcze jeden najgorszy - centralny potrafi otworzyć samochód i tak zostaje. Podczas jazdy bardzo często włącza się centralny i próbuje otwierać drzwi.
Rozebrałem tylny siłownik zamka. Są tam 2 mikroprzełączniki. Sprawdziłem je wg mnie działają OK.
Jak wygląda sprawa u Ciebie cały czas jest wszystko OK1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RacerWitam
U mnie szczesliwie nic sie nie dzieje chyba raz jeszcze to sie powtorzylo, ale nic nie dotykalem, bo ustapilo po jednym dniu..
Byc moze masz cos nie tak z modulem komfortu ?
R..1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
Komentarz