No więc dziś zauważyłem coś niepokojącego..jadąca rano do pracy lekko zagrzał mi się samochód stanełem na poboczu otworzyłem maskę no i obserwuje oczywiście wentylator ani myśli się kręcić no ale że było późno starym dobrym sprawdzonym sposobem włączyłem ogrzewanie i temperatura spadła i jakoś dojechałem tylko się zastanawiałem jak dojadę ponownie do domu.....
Po pracy uruchamiam moją niunie i....no właśnie pojawia się temat klimatyzacji uruchomiłem ją zaczęły obracać się dwa wentylatory i ruszyłem od domu postałem chwilkę w korkach (temperatura na zewnątrz ponad 30 stopni) a temperatura chłodzenia utrzymywała się taka jaka powinna być i tu moje pytanie czy sama klimatyzacja jest w stanie schłodzić płyn tak aby na spokojnie utrzymać odpowiednią temperaturę czy może miałem szczęście i te korki nie były zbyt duże.
A i jeszcze jedno i tu poproszę o sprostowanie jeśli temperatura płynu była ok to może klimatyzacja posiada własny czujnik temperatury jedyny jaki znalazłem był po prawo obok sterownika (to chyba jest sterownik 8) ) czy gdzieś może być inny lub może jest jakiś inny powód trochę denerwującego problem patrząc jaka ma być temperatura w tym tygodniu a do tego jak już dojechałem do domu stojąc na parkingu wyłączyłem klimatyzacje sprawdzając czy może teraz się ruszy to zaczęły mi falować przez jakieś 10 - 15 sekund obroty po czym się ustabilizowały na odpowiednim poziomie..ehh
Jeśli temat już był a ja go nie znalazłem poproszę o informacje i będę dalej szukał dalej.
Sigma_74 , szacuneczek dla Ciebie :wink: ale odpuść sobie,wiem że masz racje i Kamel powinien najpierw dobrze poszukać ale widać że on jest jeszcze u nas zielony.
Jak wiesz że już było to może pdaj mu linka i dopiero go "sponiewieraj".
W innym wypadku nic nie wnosisz do forum,no może tylko nabijasz sobie posty,a już nie pierwszy raz tak robisz.
:roll:
Czy ja napisałem że nie chce mi się szukać może poprostu nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. W każdym razie dziękuje napewno sobie dam radę.
Wacek.pl, jeśli jemu sięnie chce szukac to mi tym bardziej.
Jak zapewne widzisz, Kamel przylozyl sie dosc mocno do tego, zeby szczegolowo opisac swoj problem i poprawnie go zatytułował.
Mam wiec podjerzenie, ze nie jest to user, ktory poszedl na łatwiznę.
Wiec komentarz o "niechceniu sie" jest jak kulą w płot.
Poza tym jest taki zapis w regulaminie tego forum, z ktorym proponuje sie zapoznac:
UWAGA! Jeżeli pojawi się nowy wątek, mimo że podobny już znajduje się na forum, proszę nie upominać (szczególnie nowych użytkowników forum), stwierdzeniami typu: było, szukaj, itp. Od tego są moderatorzy!
2c. Jeżeli wiesz, że rozwiązanie problemu lub odpowiedź na dany temat znajduje się na forum, to podaj link do takiego tematu! W innym przypadku jeżeli nie chcesz pomóc, to przynajmniej nie komentuj! Za tego typu komentarze będą wręczane ostrzeżenia bez upomnienia!
Za tego typu komentarze będą wręczane ostrzeżenia bez upomnienia!
właśnie ja takie dostałem
Kamel, poszukam w etce i dam ci znać jeśli chodzi o wentylator to może być problem z termostatem i sie nie otwiera aby klimatyzacja ma osobno dwa czujniki temperatury jak jest climatronic to z tego co pamiętam ma trzy
co do pracy dwóch wentylatorów to jest tak jak klima chodzi to one chodzą zawsze (tak jest u mnie )
przydałoby sie sprawdzić vagiem wiec jak byś maił czas i ochoteo to któryś z chłopaków z wawy ci zrobi diagnoze na spocie pod tym linkiem znajdziesz pełne info gdzie są spoty
Komentarz