Chłodzenie a klimatyzacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stypio
    Classic
    • 2008
    • 9

Zamieszczone przez macieks
    W Mielcu w niedzielę będę najwcześniej około 15
    Mam nadzieję, że jeszcze kogoś zastanę
    witam
    zastaniesz zastaniesz, o ile ryhO nas nie powygania
  • Kamel
    Classic
    • 2006
    • 15

Witam

No więc dziś zauważyłem coś niepokojącego..jadąca rano do pracy lekko zagrzał mi się samochód stanełem na poboczu otworzyłem maskę no i obserwuje oczywiście wentylator ani myśli się kręcić no ale że było późno starym dobrym sprawdzonym sposobem włączyłem ogrzewanie i temperatura spadła i jakoś dojechałem tylko się zastanawiałem jak dojadę ponownie do domu.....

Po pracy uruchamiam moją niunie i....no właśnie pojawia się temat klimatyzacji uruchomiłem ją zaczęły obracać się dwa wentylatory i ruszyłem od domu postałem chwilkę w korkach (temperatura na zewnątrz ponad 30 stopni) a temperatura chłodzenia utrzymywała się taka jaka powinna być i tu moje pytanie czy sama klimatyzacja jest w stanie schłodzić płyn tak aby na spokojnie utrzymać odpowiednią temperaturę czy może miałem szczęście i te korki nie były zbyt duże.

A i jeszcze jedno i tu poproszę o sprostowanie jeśli temperatura płynu była ok to może klimatyzacja posiada własny czujnik temperatury jedyny jaki znalazłem był po prawo obok sterownika (to chyba jest sterownik 8) ) czy gdzieś może być inny lub może jest jakiś inny powód trochę denerwującego problem patrząc jaka ma być temperatura w tym tygodniu a do tego jak już dojechałem do domu stojąc na parkingu wyłączyłem klimatyzacje sprawdzając czy może teraz się ruszy to zaczęły mi falować przez jakieś 10 - 15 sekund obroty po czym się ustabilizowały na odpowiednim poziomie..ehh

Jeśli temat już był a ja go nie znalazłem poproszę o informacje i będę dalej szukał dalej.

Pozdrawiam
    Piotr

Komentarz

Komentarz

• Wacek.pl
        Drive
        • 2007
        • 99

Zamieszczone przez Sigma_74
        Sigma_74 , szacuneczek dla Ciebie :wink: ale odpuść sobie,wiem że masz racje i Kamel powinien najpierw dobrze poszukać ale widać że on jest jeszcze u nas zielony.
        Jak wiesz że już było to może pdaj mu linka i dopiero go "sponiewieraj".
        W innym wypadku nic nie wnosisz do forum,no może tylko nabijasz sobie posty,a już nie pierwszy raz tak robisz.
        :roll:
        1.6i ICE 2002

www.czystegroby.za.pl

Komentarz

• Kamel
          Classic
          • 2006
          • 15

Witam

OK Jeśli było to pewnie znajdę....jeśli znajdę na to czas w pracy

Pozdrawiam
          Piotr

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

zapewne umarł wlacznik w chlodnicy i nie wlaczyl wentylatora

Komentarz

Wacek.pl, jeśli jemu sięnie chce szukac to mi tym bardziej.

Komentarz

• Kamel
                Classic
                • 2006
                • 15

Witam

Czy ja napisałem że nie chce mi się szukać może poprostu nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. W każdym razie dziękuje napewno sobie dam radę.

Pozdrawiam
                Piotr

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez Sigma_74
                  Wacek.pl, jeśli jemu sięnie chce szukac to mi tym bardziej.
                  Jak zapewne widzisz, Kamel przylozyl sie dosc mocno do tego, zeby szczegolowo opisac swoj problem i poprawnie go zatytułował.
                  Mam wiec podjerzenie, ze nie jest to user, ktory poszedl na łatwiznę.

Wiec komentarz o "niechceniu sie" jest jak kulą w płot.

Poza tym jest taki zapis w regulaminie tego forum, z ktorym proponuje sie zapoznac:

UWAGA! Jeżeli pojawi się nowy wątek, mimo że podobny już znajduje się na forum, proszę nie upominać (szczególnie nowych użytkowników forum), stwierdzeniami typu: było, szukaj, itp. Od tego są moderatorzy!
                  2c. Jeżeli wiesz, że rozwiązanie problemu lub odpowiedź na dany temat znajduje się na forum, to podaj link do takiego tematu! W innym przypadku jeżeli nie chcesz pomóc, to przynajmniej nie komentuj! Za tego typu komentarze będą wręczane ostrzeżenia bez upomnienia!
                  TDI 205PS

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

Zamieszczone przez MiKruS
                    Za tego typu komentarze będą wręczane ostrzeżenia bez upomnienia!
                    właśnie ja takie dostałem

Kamel, poszukam w etce i dam ci znać jeśli chodzi o wentylator to może być problem z termostatem i sie nie otwiera aby klimatyzacja ma osobno dwa czujniki temperatury jak jest climatronic to z tego co pamiętam ma trzy

co do pracy dwóch wentylatorów to jest tak jak klima chodzi to one chodzą zawsze (tak jest u mnie )
                    przydałoby sie sprawdzić vagiem wiec jak byś maił czas i ochoteo to któryś z chłopaków z wawy ci zrobi diagnoze na spocie pod tym linkiem znajdziesz pełne info gdzie są spoty

Komentarz

• Kamel
                      Classic
                      • 2006
                      • 15

Dziękuje uprzejmie.

Pozdrawiam
                      Piotr

Komentarz

Pracuję...