Jeżeli to ma się mieścić w 25000, to nigdy 1,4. W tej sumie można już teraz dostać Octavię z silnikem 2.0, 115KM. Przy rozsądnej jeżdzie spalanie będzie praktycznie takie samo jak w 1,4, bo silnik ma duży zapas mocy, i nie trzeba go wysoko kręcić, a osiągi można porównać z najmocniejszym TDI (nie przerabianym, oczywiście). W każdym razie, dotknięcie wskazówką licznika 200km/h nie stanowi problemu, nawet gdy na pokładzie komplet. Silniki 2.0 są batdzo trwałe i nie ma znimi problemów. Jedyny problem, nie ma już nowych samochodów w ofercie z tymi silnikami.
W tej sumie można już teraz dostać Octavię z silnikem 2.0, 115KM
Marian 2, 2.0 to strasznie stara konstruckja i dlatego nie ma jej juz w ofercie. Ciezki ten silnik i bez wypasow. Jezdzilem taki i jakos nie widzialem gigantycznej roznicy w osiagach pomiedzy nim a swoim 1.6 102KM... za to przy spalaniu roznica byla juz spora, na moja korzysc
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Bouli dlatego ja będę szukał 1,6 z LPG no i z klimą i dobrym wyposażeniem. rzeczywiście jak poszukać w ogłoszeniach to ofert dużo, ale wiadomo jak z tym jest.
Bouli dlatego ja będę szukał 1,6 z LPG no i z klimą i dobrym wyposażeniem
Polecam wersje Ice, czyli Ambiente z klima manualna i bocznymi jaskami.
Jak dla mnie mam wszystko co potrzebuje. Elektryka, klima, halogeny etc
Sporo ich w sumie jezdzi wiec moze cos sie ciekawego znajdzie.
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
mrarek, cos mi tu nie pasuje modele przed face liftem (chyba wrzesien 2001) mialy inne lampy z przodu i z tylu. Tu sa juz nowe... Troche zastanawiajace. Albo to auto bylo bite i to mocno albo auto jakiegos "entuzjasty".
No zarabiscie o ile ten samochod nie byl przystankiem w Hamburgu jeszcze 2 tygodnie temu :P
Poza tym samochod na firme z 99r z nowymi blachami i takimi przerobkami... cos tu brzydko pachnie :?
ja niedawno kupiłem 1,6 BFQ ICE w stanie bardzo dobrym 2003/112kkm od 1 właś. serwis i kosztowała mnie 27kzł.....i szukałem autka od 2 miesięcy prawie ,więc musisz jeżdzić i patrzeć bo opis sobie a stan sobie. Jak dla mnie 102 kuce narazie są wystarczające ...polecam
...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami
Tak mam z klimą Octavię 1.4 i nie wiem co jest, ale np. na światłach to wszystko zostaje z tyłu i to bez wysiłku. Wiem, że przydałoby się więcej mocy przy 4 osobach, ale jak obserwujesz trasę i przewidujesz to jest ok. Pozdrawiam.
Tak mam z klimą Octavię 1.4 i nie wiem co jest, ale np. na światłach to wszystko zostaje z tyłu i to bez wysiłku
Przepraszam co zostaje z tylu :?: Chyba piesi i rowerzysci, ale ci po 50tce i na ukrainie... Sorry ale nie wiem jakim cudem bo ja mam 1.6 i przyzwyczailem sie ze scigac to sie nie powinienem bo byle "przystanek" z raichu ma wiecej mocy pod maska...
Dlatego nastepny wozek (zapewne z rodziny VW-Audi-Skoda) bedzie z 1.8T lub mocny diesel z virusem :twisted:
mrarek, 1,4 przy włączonej klimie według mnie jest do przyjęcia w Fabi
natomiast do Octy min 1,6, ja wyłączam klimę gdy mam przeskoczyć krzyżówkę
z podporządkowanej.Pomyśl nad kupnem bez gazu i zamontuj sobie sam,wtedy wiesz co masz i masz to na gwarancji.
ja bym tak z tym 1,4 mimo wszystko nie dramatyzował, znam wielu dla których taki motorek w zupełności wystarczy, wątpliwe tylko jest dla mnie to, że chyba nie mozna tu mówić o ekonomice, skoro 1,6 spali podobnie a i jeździć będzie się lepiej.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Masz racje, , taka sama buda a kucy mniej do ciągnięcia, ale jezdże i nie narzekam, głownie sam po miescie więc przyzwoicie. Co do klimy, owszem widac, pewna roznice np na postoju wskazuje 0.6 l/h to po właczeniu klimy wyskakuje 1.6-1.8 l/h polo57, masz rację, trzeba nie tylko gazem ale i głową ruszać :P
pewnie wszędzie tak jest :idea:
kurcze, ja w przeciwieństwie do kolegów nie odczuwam jakoś DRASTYCZNEGO spadku mocy po załączeniu klimy -> nawet w yarisku :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
ja w przeciwieństwie do kolegów nie odczuwam jakoś DRASTYCZNEGO spadku mocy po załączeniu klimy
Może samej mocy spadku tak nie czuje się ale jak zdejmuje się nogę z gazu lekko to benzinka stawia większy opór z klimką co czuje się jak szarpnie lekko.
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
przyzwyczailem sie ze scigac to sie nie powinienem bo byle "przystanek" z raichu ma wiecej mocy pod maska...
Dlatego nastepny wozek (zapewne z rodziny VW-Audi-Skoda) bedzie z 1.8T lub mocny diesel z virusem
co do 1 to ja czasem daje sie poniesc fantazji i musze pow ze czasem mozna kogos objechac mimo ze ma sie mniej mocy (owszem na prostej mozna dostac po dupie ) ale mimo wszystko sprawia mi to przyjemnosc (jak kogos objade pomiedzy samochodami )..
co do 2 to w 100% sie zgadzam ale bardziej mysle nad benzyna
Tak mam z klimą Octavię 1.4 i nie wiem co jest, ale np. na światłach to wszystko zostaje z tyłu i to bez wysiłku. Wiem, że przydałoby się więcej mocy przy 4 osobach, ale jak obserwujesz trasę i przewidujesz to jest ok. Pozdrawiam.
przepraszam, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc ......... OI z silnikiem 1.4 to porazka.
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz