Wycieraczki do OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kakul
    Classic
    • 2005
    • 14

Wycieraczki do OII

eche przeciez zawsze o tym marzyles
  • Aslan
    Classic
    • 2005
    • 21

Wycieraczki do OII

Przymierzam się do wymiany wycieraczek w mojej OII, i zastanawiam się czy kupić fabryczne, czy może jest jakaś lepsza (tudzież równie dobra a tańsza) alternatywa? Może ktoś kupował jakieś niefabryczne i ma doświadczenia? (piski, efektywność, problemy)

P.S. Jeśli było to będę wdzięczny za wskazówkę - szukałem ale nie znalazłem.

Komentarz

• uwe
      Ambiente
      • 2007
      • 120

poszukaj na allegro wycieraczki firmy VALEO (dla OII to będzie VALEO X-TRM silencio VM310) ja wprawdzie do Octy jeszcze nie kupowałem, ale wcześniej kupowałem do Opla i wszystko było OK, a cena niższa niż firmowe.
      OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

jak ostatnio wymieniałem to w ASO były chyba najtansze :shock: i nie mam co do nich zadnych uwag.
        ale nie wiem jakie w tej chwili ceny ma Nexus.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

uwe, w o2 jest inne mocowanie niz w o1 a te wycieraczki sa o 4 litery rozbic jak juz coś to kup bocsh aero

[ Dodano: Sob 26 Maj, 07 19:25 ]
          Aslan, dobre ceny są w hurtowni castrola nad m-carsem przy zakopiance na wylocie z krakowa

Komentarz

• fernando
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1890

Ja kupiłem właśnie VALEO silencio X-TRM na allegro, niedawno założyłem i jest super - wycierają dokładnie i cichutkie są

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

fernando, ja ich używałem w o1 i mam teraz bosch aero i o niebo lepiej zbierają przy dużych prędkościach

Komentarz

• fernando
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1890

Może zależy od modelu... Mama używała też Valeo X-TRM w volvo v40 i nie spisywały się tak super jak tutaj. Poza tym jest różnica w mocowaniu, to ma na pewno jakiś wpływ

Komentarz

• palioza
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 417

U mnie silencio spisuja sie ok, ale jakos strasznie szybko mi sie zuzyly... oryginaly skody starczyly mi na duzej (mimo, ze przezyly przedostatnioa zime -30*C), a silencio w ta goraca zime nie mialy co charatac.
                  Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• rezon
                    RS
                    • 2006
                    • 1894
                    • Volvo
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez fernando
                    VALEO silencio X-TRM na allegro, niedawno założyłem i jest super - wycierają dokładnie i cichutkie są
                    to gratuluję. Ja jak założyłem ten model do O1 to na pewno było extrem tylko nie silencio :evil: . SKrzypiały po szybie niemiłosiernie. Obecnie trzymam się ori kupowanych w ASO, cena zbliżona, a nie mam problemów ze zbieraniem i skrzpypieniem

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez rezon
                      Zamieszczone przez fernando
                      VALEO silencio X-TRM na allegro, niedawno założyłem i jest super - wycierają dokładnie i cichutkie są
                      to gratuluję. Ja jak założyłem ten model do O1 to na pewno było etrem tylko nie silencio :evil: . SKrzypiały po szybie niemiłosiernie. Obecnie trzymam się ori kupowanych w ASO, cena zbliżona, a nie mam problemów ze zbieraniem i skrzpypieniem
                      do O1 załóż sobie Bosch Aero Twin - nie ma porównania do Valeo
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• rezon
                        RS
                        • 2006
                        • 1894
                        • Volvo
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                        O1 załóż sobie Bosch Aero Twin - nie ma porównania do Valeo
                        to już mnie nie dotyczy popatrz na podpis 8)

Komentarz

• uwe
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 120

tak w temacie skrzypienia i piszczenia wycieraczek, to nie tylko to zależy od tego jakie to wycieraczki, ale także od tego jakie badziewie się wlewa do spryskiwacza - najtańcze płyny zimowe są na jakichś ostro żrących alkoholach czy innych substancjach i to często prowadzi do szybszego starzenia się gumek wycieraczek i różnych dziwnych dźwięków.
                          OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez rezon
                            O1 załóż sobie Bosch Aero Twin - nie ma porównania do Valeo
                            to już mnie nie dotyczy popatrz na podpis 8)
                            dotyczy , Bosch robi Aero także do O2 :diabelski_usmiech
                            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• greszczyn
                              Elegance
                              • 2005
                              • 893
                              • Nissan

dotyczy , Bosch robi Aero także do O2 :diabelski_usmiech
                              racja ,bo to co kupujemy w serwisie to nic innego jak Bosch :diabelski_usmiech .BTW udało mi sie w tych aero wymienic tylko same gumki , jednakże jakość chińskiego badziewia(gumki) :evil: zmusiała mnie do zakupu oryginalnych wycieraczek ....i wiecej nie bedę kombinował , bo oryginalne warte sa swojej ceny :szeroki_usmiech .
                              IMO raz na 30 tyś km można sie szarpnąć i wydać sto pare złotych na wycieraczki :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Zamieszczone przez greszczyn
                                IMO raz na 30 tyś km można sie szarpnąć i wydać sto pare złotych na wycieraczki :diabelski_usmiech
                                dokladnie jak sie nie skrobie nimi lodu na szybie to spokojnie 30 tys wytrzymuja - a nie kosztuja tak duzo (tyle samo co dobre wycieraczki "classic")
                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• kokos
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 30

osobiscie bardzo polecam wycieraczki firmy TRICO ciezko je dostac w polsce,niedawno jeszcze bylo troche latwiej ale w necie mozna cos znalezc,oferta firmy na stronie angielskiej jest bardzo szeroka,osobiscie mam juz drugi komplet tej firmy,dlugo wytrzymuja super zbieraja i co najwazniejsze nie piszcza.wczesniej uzywalem roznej masci BOSCH-a,valeo i niestety zostaja daleko w tyle.naprawde bardzo polecam TRICO.pozdrawiam
                                  VECTRA KLUB POLSKA Opc Line

Komentarz

• Dziurus
                                    Classic
                                    • 2005
                                    • 20

Zamieszczone przez greszczyn
                                    racja ,bo to co kupujemy w serwisie to nic innego jak Bosch
                                    i tu jestes w bledzie to co sprzedaja w ASO ( do O1 i O2 ) to nic innego jak SWF czyli Valeo ( SWF jest marka nalezaca do Valeo ). Bosch ma wylacznosc na produkcje wycieraczek na pierwszy montaz do O2, i na tym koniec. W O1 fabrycznie sa montowane SWF.

Jakosc wycierania w duzej mierze zalezy od jakosci plynu do spryskiwaczy, warunkow w jakich sie poruszamy. Niestety, jak praktyka pokazuje, nawet plyny za 50 zl np. na stacji Shell to .. syf :|

Co do zuzycia, to jezdzac z wieloma kierowcami, widze jak np. wylaczaja wycieraczki dopiero po 10 minutach jak przestaje padac, i wycieraczki szoruja po suchej szybie, albo na sile sciagaja owady wylapane po drodze, lejac do oporu plyn do spryskiwaczy i mażąc zwloki owadow na szybie. Niestety to tylko przyspiesza proces zuzycia, i to nie tylko wycieraczek, ale takze szyby!

pozdrawiam
                                    Octavia TDI - seria

Komentarz

• greszczyn
                                      Elegance
                                      • 2005
                                      • 893
                                      • Nissan

Zamieszczone przez Dziurus
                                      i tu jestes w bledzie to co sprzedaja w ASO ( do O1 i O2 ) to nic innego jak SWF czyli Valeo ( SWF jest marka nalezaca do Valeo ). Bosch ma wylacznosc na produkcje wycieraczek na pierwszy montaz do O2, i na tym koniec. W O1 fabrycznie sa montowane SWF.
                                      Arju siur ? :P :| Bo na wycieraczkach , kupionych w serwisie mam znaczek Boscha . :P .Opakowanie , równiez sygnowane było znaczkiem Boscha.

Komentarz

Pracuję...