Alberto, kolego, łamiesz mi serce...wymieniamy wszytko jak napisał Maicroft,
Przerobka przeplywki
Zwiń
X
-
Przerobka przeplywki
Witam!
Zapraszam kolegow do lektury na temat reanimacji przeplywki.
Moze i u was cos to pomoze
Czy jest jakaś dobra dusza z mazowieckiego, najlepiej w Warszawy lub okolic, posiadająca nowy lub prawie nowy przepływomierz, która byłaby skłonna go pożyczyć na parę godzin?Chciałbym sprawdzić mój- bo mam wrażenie że zaczyna już niedomagać (bardziej, bo i tak już jeżdżę z obróconym) i chciałbym ...Byla Vectra B Caravan DTH 97, miałabyć O I '02 TDi 110PS, był Passek Kombi 03 TDi 101 PS, jest Passat Kombi 04 1.8T Tiptronic + LPG
-
-
old :wink: " rozwiertanie przepływki tylko przedłuża jej agonię" ... jeśli mam być szczery to raczej bym się w to nie bawił.Rozwiertasz , polecisz w trase i buuu .. wysrało się na amen :lol: Spoko zabieg jeśli poruszasz się w obrębie miasta i nie masz za bardzo funduszy na zakup nówki ofc ORI ( pomijam cudeńka za 100zł robione przez żółte rączki- chyba Ali wrzucał tu gdzieś wykresy na tych wynalazkach )
p.s Fakt faktem było ale thx za infochip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Dlamnie to rzeźbienie w Gównie jak to mówią lub druciarstwo trzeba kupić nową i problem zgłowy całkiem inna jazda. Wiesz mam kolegów w servisie Bosch i gadałem kiedyś na temat regeneracji czegoś takiego jak przrpływka się nieregeneruje jest to precyzyjne użądzenie pomiarowe od wilgoci powietrza i pyłu zapychają się kanaliki w niej itd. i jest po przepływce. NApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gówno.PZDR[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76jest to precyzyjne użądzenie pomiarowe od wilgoci powietrza i pyłu zapychają się kanaliki w niej itd. i jest po przepływce. NApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gówno
Czy chodzi ci o kanaliki ktorymi wchodzi powietrze i bokiem po paru zakretach w srodku wychodzi???
Zamieszczone przez psychodadRozwiertasz , polecisz w trase i buuu .. wysrało się na amByla Vectra B Caravan DTH 97, miałabyć O I '02 TDi 110PS, był Passek Kombi 03 TDi 101 PS, jest Passat Kombi 04 1.8T Tiptronic + LPG
Komentarz
-
-
Będąc ostatnio na przegladzie zapytałem w serwisie, czemu są takie problemy z przepływomierzani, ich żywotnością. Otrzymałem odpowiedź, że w nowszych modelach OI zastał zmieniony kształt obudowy filtra powietrza. Czy ta informacja jest prawdziwa, tego nie sprawdzałem w praktyce.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerichoNApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gównoZreszta po 5 tys juz wyglada nie za ciekawie.
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
neck99, No dobrze ze nie co kazde tankowanie nie robisz tej zmiany :twisted:
A z drugiej strony jak na to patrze to producent zaklada ze w tym syfie filtr na wytrzymac 30kkm czy tam nawet 60, a w OII nawet 90kkm, wiec jak to jest. OII ma jakies lepsze przeplywki czy mniej powietrza wciaga przez filtr :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftneck99, No dobrze ze nie co kazde tankowanie nie robisz tej zmiany :twisted:
No ja rożne rzeczy robie .. czasem wymiany wszystkiego bardzo na wyrost .. Ale .. mam nadzieje ze to mi sie odpłaci w przyszłości :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
Komentarz