Przerobka przeplywki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Julas
    Classic
    • 2008
    • 7

Przerobka przeplywki

Alberto, kolego, łamiesz mi serce...wymieniamy wszytko jak napisał Maicroft,
  • Jericho
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 75
    • Rapid Spaceback (NH1)

Przerobka przeplywki

Witam!
    Zapraszam kolegow do lektury na temat reanimacji przeplywki.
    Moze i u was cos to pomoze

Czy jest jakaś dobra dusza z mazowieckiego, najlepiej w Warszawy lub okolic, posiadająca nowy lub prawie nowy przepływomierz, która byłaby skłonna go pożyczyć na parę godzin?Chciałbym sprawdzić mój- bo mam wrażenie że zaczyna już niedomagać (bardziej, bo i tak już jeżdżę z obróconym) i chciałbym ...
    Byla Vectra B Caravan DTH 97, miałabyć O I '02 TDi 110PS, był Passek Kombi 03 TDi 101 PS, jest Passat Kombi 04 1.8T Tiptronic + LPG

Komentarz

• psychodad
      Ambiente
      • 2007
      • 117

old :wink: " rozwiertanie przepływki tylko przedłuża jej agonię" ... jeśli mam być szczery to raczej bym się w to nie bawił.Rozwiertasz , polecisz w trase i buuu .. wysrało się na amen :lol: Spoko zabieg jeśli poruszasz się w obrębie miasta i nie masz za bardzo funduszy na zakup nówki ofc ORI ( pomijam cudeńka za 100zł robione przez żółte rączki - chyba Ali wrzucał tu gdzieś wykresy na tych wynalazkach )

p.s Fakt faktem było ale thx za info
      chip ... chip huraaa !

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Dlamnie to rzeźbienie w Gównie jak to mówią lub druciarstwo trzeba kupić nową i problem zgłowy całkiem inna jazda. Wiesz mam kolegów w servisie Bosch i gadałem kiedyś na temat regeneracji czegoś takiego jak przrpływka się nieregeneruje jest to precyzyjne użądzenie pomiarowe od wilgoci powietrza i pyłu zapychają się kanaliki w niej itd. i jest po przepływce. NApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gówno.PZDR
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Jericho
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 75
          • Rapid Spaceback (NH1)

Zamieszczone przez daneczek76
          jest to precyzyjne użądzenie pomiarowe od wilgoci powietrza i pyłu zapychają się kanaliki w niej itd. i jest po przepływce. NApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gówno
          Hmmm.... a jesli filtra nie bede wymienial za czesto, to bedzie mial slabsza wydolnosc filtracji powietrza, tzn mniej go przepuszci ale za to czystosc i tak bedzie zachowana, jedynie wilgotnosc chyba moze byc wieksza, wiec nie widze tutaj zbytnio duzego wplywu na zywotnosc przeplywki. A moze sie myle.
          Czy chodzi ci o kanaliki ktorymi wchodzi powietrze i bokiem po paru zakretach w srodku wychodzi???

Zamieszczone przez psychodad
          Rozwiertasz , polecisz w trase i buuu .. wysrało się na am
          Uwazam ze przeplywka nie pada nagle tylko stopniowo, a taka reanimacja oddali nam w czasie wydatek na przeplywke do momentu pojawienia sie jej kolejnych oznak slabosci. Ta kolejna slabosc raczej nie pojawi na sie za pare km ale za dobrych pare tysiecy, ale sa to tylko moje przypuszczenia, po analizie roznych postow na temat przeplywek.
          Byla Vectra B Caravan DTH 97, miałabyć O I '02 TDi 110PS, był Passek Kombi 03 TDi 101 PS, jest Passat Kombi 04 1.8T Tiptronic + LPG

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Będąc ostatnio na przegladzie zapytałem w serwisie, czemu są takie problemy z przepływomierzani, ich żywotnością. Otrzymałem odpowiedź, że w nowszych modelach OI zastał zmieniony kształt obudowy filtra powietrza. Czy ta informacja jest prawdziwa, tego nie sprawdzałem w praktyce.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• neck99
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1326

Zamieszczone przez Jericho
              NApewno przedłużysz życie przepływki jak będziesz częściej wymieniał filter powietrza oczywiście dobrej marki nie jakieś gówno
              Dlatego zmieniam Filtr na ori KNECHTA co 5 tyś. A wszyscy sie smieja .. Znajomy ma przejechane juz 350tys na ori przepływce ale on tez zmienia co 5tys filtr. Wiec coś w tym musi być. Filtr mnie nie kosztuje duzo. A mam lepsze samopoczucie Zreszta po 5 tys juz wyglada nie za ciekawie.
              OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
              SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

neck99, No dobrze ze nie co kazde tankowanie nie robisz tej zmiany :twisted:

A z drugiej strony jak na to patrze to producent zaklada ze w tym syfie filtr na wytrzymac 30kkm czy tam nawet 60, a w OII nawet 90kkm, wiec jak to jest. OII ma jakies lepsze przeplywki czy mniej powietrza wciaga przez filtr :lol:
                Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1326

Zamieszczone przez Maicroft
                  neck99, No dobrze ze nie co kazde tankowanie nie robisz tej zmiany :twisted:
                  :lol

No ja rożne rzeczy robie .. czasem wymiany wszystkiego bardzo na wyrost .. Ale .. mam nadzieje ze to mi sie odpłaci w przyszłości :szeroki_usmiech
                  OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                  SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

Pracuję...