albo we Wro są dwa Orle Gniazda... albo nie wiem co...
dzisiaj się w końcu zebrałem... mimo zmeczenia po chorobie wpakowalem w autko...
przecisnalem sie przez korki... dojechalem pod knajpe... czekalem minut 20....
i zawinalem sie na powrot
No właśnie to samo możemy powiedzieć ze Zbyszkiem, bo czekaliśmy w knajpce do 19:50 sami i nikogo nie uwidzieliśmy.
Mowa była o lokalu za Nowym Dworem jadąc obok Factory w stronę lotniska i w prawo w ul. Przybyły - knajpa z samolotami na parkingu (chyba dawna cegielenia)
zamykają się bez problemu w automacie natomiast otworzyć się nie chcą muszę trzymać ręką ,powiedzmy raz na 15 razy zadziałają. nie pomaga uczenie go, nie odłączam napięcia , no sam nie wiem dlaczego się tak dzieje.
a silniczek rusza czy w ogóle nic się nie dzieje? Jeśli rusza, to może ten kijowy plastik (ślizg) w podnośniku się połamał..? Trzeba by rozebrać drzwi i obejrzeć :|
Była:
ASV + chip
HP: coś z <124.6, 138.6> [KM] - zależnie od hamowni
Teraz: S2C fiolet amethyst
tak działa silniczek, tyle że muszę trzymać ręką aby otworzyć nie otwiera się automatycznie po naciśnićciu guzika
natomiast jeśli chodzi o zamykanie działaja w automacie, po prostu nie chcą się otwierać
musiałbyś zdjąć tapicerkę i zobaczyć co i jak. U mnie np szyba zjeżdzała 2-3cm i się klinowała, a o podniesieniu mogłem zapomnieć - chyba że z ręczą pomocą
żeby wszystko dobrze obejrzeć, musisz wyjąć cały mechanizm. Robi się to dość prosto - opuszczasz lekko szybę, tak żeby zobaczyć wkręty ściskające ucho, które trzyma szybę. Wykręcasz je, a potem wykręcasz cały podnośnik.
A w ogóle dzieje się to z jedną szybą czy wszystkimi?
Była:
ASV + chip
HP: coś z <124.6, 138.6> [KM] - zależnie od hamowni
Teraz: S2C fiolet amethyst
Rapist, Wydaje mi się że goldens ma problem natury MODUŁ KOMFORTU, a nie że mu sie cos z mechanizmem pokaszaniło. Szyby chodzą tylko się automatycznie nie otwierają.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
A ja mam wrazienie, ze poprostu przelacznik nawala i nie dziala w drugim ( automatycznym) polozeniu :roll: mam podobny objaw u siebie, ale jak mocniej udeze w ten caly zestaw przelacznikow to sie naprawia na jakis 1 tydzien :twisted:
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
A ja mam wrazienie, ze poprostu przelacznik nawala i nie dziala w drugim ( automatycznym) polozeniu
Ale tak od razu we wszystkich szybach? W jednej to ja rozumiem że przełącznik pewnie, ale kolega pisze o szybach a nie o szybie więc pewnie coś innego.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Ale tak od razu we wszystkich szybach? W jednej to ja rozumiem że przełącznik pewnie, ale kolega pisze o szybach a nie o szybie więc pewnie coś innego.
Wszystkich :?: :roll: ..... ZTCW to max we dwoch jest "automatyczne" opuszczenie do konca... napewno nie ma takiego we wszystkich.
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
miałem ten problem - pomogło rozebranie wyłączników w drobny mak - są zbudowane na zasadzie pilotów do TV - ścieżki na płytce łączone metalizowaną gumką. trochę syfu się tam nazbierało, i efekt był taki, że nie chodziły na automacie. rozebrałem, wyczyściłem spirytem , poskładałem i działa bez najmniejszych problemów. nie musisz do tego rozbierać tapicerki drzwi. wystarczy wyjąć same przyciski.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
panowie jak w temacie to napiszę.
mam taki problem że jak otwieram szybę od kierowcy na automacie to mi się przycisk zacina ni by nic ale może człowieka szlag trafić. muszę go zawsze podciągać (czasem ten mały sk*%#^synek siedzi tak mocno że nie mogę wcale podnieść). Ale za to przy wyciągniętej konsoli z tapicerki chodzi normalnie. Już to wszystko rozbierałem przy wymianie podświetlenia i smarowałem i nic..... :cry:
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
jak będe miał trochę czasu to rozbiore te przyciski i poczyszcze może coś da, z drugiej strony nie jest to taka usterka która uniemożliwia jazdę i wkurza na maxa. także nie śpieszy się, ale wie cie dobrze. nie ma to jak wszystko gra w naszych autkach bo inaczej to trochę wkurza.
pozdrawiam
a przy okazji zepsuł mi się silniczek do reflektora ,znalazłem na allegoo poniżej link
miałem ten problem - pomogło rozebranie wyłączników w drobny mak - są zbudowane na zasadzie pilotów do TV - ścieżki na płytce łączone metalizowaną gumką. trochę syfu się tam nazbierało, i efekt był taki, że nie chodziły na automacie. rozebrałem, wyczyściłem spirytem , poskładałem i działa bez najmniejszych problemów. nie musisz do tego rozbierać tapicerki drzwi. wystarczy wyjąć same przyciski.
dobrze prawisz, kilku osobom po przeczyszczeniu przyciskow zaczelo wszystko ladnie dzialac.
Komentarz