poprawiam swoje zeznania: otwarty bagaznik jak rowniez ktorekolwiek drzwi wymuszaja swiecenie kontrolki. Z tym wlacznikiem pod maska dla LongLife'a to moze byc prawda i do tego alarm.
Zużycie paliwa [O II]
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez grutoZamieszczone przez Ziomalgruto, co prawda mam O1 ale spalanie powinno być u Was troche większe. Co ile zmieniasz filtry powietrza i paliwa ? Bo to też jest ważne .
Aaaaa 6k, poczekaj jeszcze z 4k i powinno sie poprawic... (choc u mnie od nowosci palila tyle ile teraz, no moze troszke wiecej czyli okolo 7-7.5 (ofc w/g dystrybutora a nie kompa, bo zaniza) w miescie, ale takim konkretnym miescie, srednia 25km/h).Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozaZamieszczone przez grutoZamieszczone przez Ziomalgruto, co prawda mam O1 ale spalanie powinno być u Was troche większe. Co ile zmieniasz filtry powietrza i paliwa ? Bo to też jest ważne .
Aaaaa 6k, poczekaj jeszcze z 4k i powinno sie poprawic... (choc u mnie od nowosci palila tyle ile teraz, no moze troszke wiecej czyli okolo 7-7.5 (ofc w/g dystrybutora a nie kompa, bo zaniza) w miescie, ale takim konkretnym miescie, srednia 25km/h).
Komentarz
-
-
sugerujesz ze powinno ciut spaść?Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozasugerujesz ze powinno ciut spaść?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ja rejestruje spalanie średnie wahające się w okolicach 6,7-7,5 litra ON na 100 km
(zawsze tankuje do pełna - i poprostu obliczam samodzielnie)
na to 100 km składa się głównie jazda po mieście <kraków> na małym dystansie dziennie około 3 km do pracy i następne 3 z pracy. 40 km ze 100 to trasa (kraków-wadowice).
Wcześniejszy TDI AFN (passat ) palił litr ON mniej ale VP ponoć właśnie o tyl są oszczędniejsze od PDOII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Podobno PD ze względu na spełnianie Euro 4 są mniej ekonomiczne od VP. (większa dawka paliwa w celu pełniejszego spalania czy cuś...) - najnowsze moje informacje z serwisu.
Mój szkodnik średnio łyka 6,5-8,0 z dojazdem do i w mieście (bez klimy) . Byłem w serwisie i nie wykazało żadnych błędów.
Natomiast jeśli chodzi o stosunek czasu użytkowania(przebiegu) do spalania , u mnie wypada on na niekorzyść . Im dłużej użytkuję auto tym większe spalanie... :lol: Coraz cięższa noga :lol:
Komentarz
-
-
Maicroft, widocznie się załapały również na Euro 4( od 01.10.06,bo taka jest chyba oficjalna data dostosowania się do wymogów Euro 4), tak czy siak czy wcześniej paliły mniej ? Może PD miały bardziej wyśrubowane normy i dlatego łatwiej było je poddać jakiejś obróbce elektronicznej aby spełniły Euro 4, a może to jedno wielkie naciąganie tzw. "ruch w ofercie"...
zresztą a propo's spalania to na forum był juz temat poruszany i jak wskazują opinie "biegłych" PD więcej palą :szeroki_usmiech
Czy statystyczne TDI OII nie ma większej masy od OI ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW rankingu spalania tez przewodziszOd konca :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 31 Maj, 07 08:51 ]
u mnie po 5tyś spadło komputerowo 3 setki . teraz mam na 2 - 7,0 . ale dzis rano prowadził meridomaniak (troszkę zaczynam go do pracy brać) to średnie z odcinka dom - zakład pokazało 6,3 na koniec :lol: .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
1.9 tdi 4x4 combi O2 : miasto ok 7,2 a trasa 5,5. Komputer troche zaniża a to są prawdziwe dane na odcinkach 400 - 600km.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
wszystko zależy od stylu jazdymozna mieć na trasie średnie spalanie 4,8l, a można mieć i 11-12 l/100, to samo w mieście. do tego mozna sobie tylko dokładać potem róznice w zalezności od klimy, opon itd. itd.
co i tak nie zmienia faktu, że za niefługo paliwo będzie po 6 zł, a my przesiądziemy się na rowery
Komentarz
-
Komentarz