Zamieszczone przez PiotrekDK
zuzycie oleju w BKD
Zwiń
X
-
-
Ja do pierwszego przeglądu (21000 km) dolałem w sumie niecały litr. Teraz mam 26000 km i jest nadal full (chyba że w ASO dolali mi właśnie 4,5 l :evil:DSG
Komentarz
-
po serwisie zawsze sprawdzaj poziom oleju - często lubią przelać :!: :!: :!:Zamieszczone przez hubikJa do pierwszego przeglądu (21000 km) dolałem w sumie niecały litr. Teraz mam 26000 km i jest nadal full (chyba że w ASO dolali mi właśnie 4,5 l :evil:
Komentarz
-
Nic nie dodawalem ale za to robilem rozrzadZamieszczone przez nico21ZASTOSOWAłES JAKIS SPECYFIK, NOWY OLEJ CZY CO :?:Zamieszczone przez PiotrekDK112tys i w koncu przestal brac
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
Troszkę odgrzeję temat
Moja Czeszka ( 150 tyś km ) w ciągu 5 tyś km wciągnęła 1l oliwki, nie wydaje mi się aby to było normalne zużycie. Do przeglądu zostało mi jeszcze ok 1,5kkm, stan na bagnecie wskazuje idealne minimum
. Jakieś pomysły co się mogło stać z tym literkiem przy tak małym przelocie 5 kkm ( dla przypomnienia
)
Komentarz
-
Mettler, jak ten literek wzięło ci po ostrej jeździe to nie masz sie co martwic - turbinka plus rodaj silnika.
Komentarz
-
o o widze ze mój BKD po wirusie malo łyka oleum , tak na 15 tys okres m/p polewam ok 0,5 l ....
była sobie seria ........teraz
Diesel-Tuning 178,8 km i 395 nm
To jest dobra robota !!!
Obecnie INSIGNIA 2.0 CDTI 160 KM .
Komentarz
-
nico21, Problem w tym, że chciałem udowodnić żonie, że można znacznie obniżyć spalanie ( ostatnia trasa Szczytno-Wa-wa ) i zasuwałem na totalnym eko ( 5,5L/100 auto załadowane pod dach) a całe 5 kkm to mix z przewagą kata :P. Cóż dolewam i byle do przeglądu. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
-
yanooshiiik, mam nadzieje że tak :diabelski_usmiech
a tak serio to w dokumentach uzbieranych przez poprzednika nie znalazłem kwitka na turbo, a zbierał wszystkie łącznie z przechowywaniem opon :twisted: Książka serwisowa+ f-ry
Komentarz
-
-
Maicroft, albo to przez piątek albo ja zielony ale co to jest "puchacz" ponieważ nie wyłapałem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie wsłucham się w pohukiwanie :diabelski_usmiech ale wydaje mi się że nie. W momencie jak jest zimny silnik to jest głośna ale potem luzik cisza i spokój. Posłucham, obadam i się wypowiem. Pozdrawiam
Komentarz
-
metrotest, hmm czuję się urażony :twisted: chyba cię wujek laleczka nawiedzi we śnie :diabelski_usmiech Pozdrawiam
Komentarz
-
W moim przypadku to co zostanie w karnisterku Motula 5 l, starcza na dolewki do kolejnego przeglądu. Czasem nawet co nieco zostaje.Jarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-

) albo jakby karetka jechala, bo takie okreslenie tez juz slyszalem. Przy schodzeniu z obrotow to bardzo dobrze slychac
Komentarz