[O2] Sterownik elektryki do O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

wymieniłem parę dni temu wszystkie przednie żarówki seryjne na Philips X-treme i różnica jest ogromna. białe światło, o wiele lepsza widoczność... zobaczymy jak długo wytrzymają i czy czegoś nie "zrobią" w kloszach tak jak niektórzy pisali.
    pozdrawiam
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Pewnie część z Was czytała o przypadku rozładowywania się akumulatora w O2 i zbyt wysokim prądzie pobieranym w stanie spoczynku.
    Po kilku bataliach z brakiem prądu wybrałem się z moją Ocią do ASO.
    Po trzech godzinach szukania metodą po kolei wyjmowanych elementów wyszło, że przyczyną jest sterownik instalacji elektrycznej samochodu. Elektryk twierdzi, że to to maleństwo jest winne bo po wyjęciu prąd spadł do normalnego poziomu, a po wpięciu takiego elementu ale z innego samochodu wszystko było nadal w normie.
    Chodzi o sterownik instalacji elektrycznej samochodu - o nr: 1K0 937 049T - dość kosztowny niestety.
    Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem?

Panowie z ASO obiecali napisać też do Skody co z fantem robić bo wychodzi na to, że choć już po gwarancji to jednak problem chyba tkwił w aucie od nowości.
    Poradźcie proszę czy wg Was jest szansa wyrwać coś od producenta w takiej sytuacji?
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• oorsoo
      Ambiente
      • 2006
      • 197

NEOrADEk, jak udowodnisz skodzie, że jest to wada fabryczna i że zagraza bezpieczeństwu to tak.

ja mam ten sam problem, ale jak to ujął specjalista lepiej zafundowac sobie dobry akumulator niż wymieniac ten badziew

Komentarz

• Perfee
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 179

Mam podobny problem. Na codzień wszystko OK, ale jak zostawiłem auto na tydzień to już aku zaliczył zgon. W aso powiedziano mi, że to normalne w O2 i w instrukcji jest napisane, że przy pozostawianiu auta powyżej 1 tygodnia należy odłączyć aku. Dlatego dałem sobie na wstrzymanie, tym bardziej, że mam customowe audio i nie chciałem aby się przyczepili do pozaserwisowego montażu
        Perfee
        149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• oorsoo
          Ambiente
          • 2006
          • 197

Perfee, a w jakim ty byłeś ASO, bo ja bym chyba parsknął śmiechem w twarz facetowi, który mi mówi, że mam odłączać akumulator w samochodzie za kilkadziesiąt tysięcy złotych To mogli zrobić taki wyłącznik przy aku, żeby oszczędzić roboty.
          Niestety mój samochodzik już jest poza gwarancją, ale jak by był dalej na gwarancji to by chłopcy wymieniali to usrojstwo do momentu osiągnięcia pełnego sukcesu

Komentarz

• NEOrADEk
            L&K
            • 2005
            • 1469

Zamieszczone przez Perfee
            to normalne w O2 i w instrukcji jest napisane, że przy pozostawianiu auta powyżej 1 tygodnia należy odłączyć aku
            ożesz k....a a napisali jak ją zamknąć wtedy? Central działa bez aku tylko na przednie drzwi.
            O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
            "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• oorsoo
              Ambiente
              • 2006
              • 197

Zamieszczone przez NEOrADEk
              ożesz k....a a napisali jak ją zamknąć wtedy?
              zaspawać, albo kłódeczka, bo jak masz furaka to musisz dbać o bezpieczeństwo.

a tak swoją drogą to rzeczywiście w instrukcji jest info o pozostawianiu samochodu na dłuższy okres, ale ten okres to 3-4 tygodni !! Ale po takim czasie to spobie możesz sprawdzić poziom naładowania i ewentualnie doładować, a nie odłączać jak będzie stał tydzień

jak w środę będę w serwisie to zobaczymy czy coś się zmieniło bo 2 tygodnie temu zmieniłem sterownik na inny i nawet nie pomyślałem żeby sprawdzić, czy coś się zminieło w porównaniu ze starym.

Komentarz

Pracuję...