vipmaciek, Sigmus to kombinator, mial nie tunningowac octy a juz mysli o 100 roznych zmianach :diabelski_usmiech nic tylko czekac, az od wnetrza skonczy na nitro :rofl
[O2] Ne mam pojecia co o tym myslec - macie jakies sugestie
Zwiń
X
-
[O2] Ne mam pojecia co o tym myslec - macie jakies sugestie
Witam wszystkich forumowiczow
W kwietniu zamowilem O2 i w tym tygodniu mialem odebrac moj upragniony i dlugo oczekiwany samochod (wspomne ze jest to 9 tydzien oczekiwania).
W zeszly poniedzialek dostalem cynk ze autko jest juz na skladzie celnym w Poznaniu wiec lada chwila powinno udac sie do salonu. W srode wraz z zona udalem sie do salonu aby uzyskac jakies dokladne informacje. Kierownik dzialu sprzedazy poinformowal mnie ze jest jakis problem z samochodem bo nie chca go "wypuscic" dalej. Dokladnych informacji niestety nie moze udzielic bo sam takowych nie posiada. Mielem czekac spokojnie na telefon.
Piatek popoludniu - dostalem telefon z salonu ze mam pecha i akurat moj samochod ulegl podczas transportu uszkodzeniu (jakies porysowania, wgniecenia). Myslalem ze sie przewroce, 8 tygodni a tu taka wiadomosc. Umowilem sie na poniedzialek czyli dzisiaj na dalsze rozmowy i wyjasnienia.
Przychodze z zona do salonu a tu nagle sprzedawca mnie informuje ze jednak to nie moj samochod ulegl uszkodzeniu a problem jest w tym ze w fabryce nie zamontowali radia (cd stream) i dlatego nie chca go wypuscic ze skladu celnego. Nie wiedza czy auto dojedzie w tym tygodniu czy nastepnym.
Jak dla mnie ta cala historia jest strasznie naciagana. Sami dokladnie nie wiedza co sie dzieje a wersja z cd nie jest do konca pewna.
Ze specyfikacji zamowienia (zalacznik do umowy) wynika ze CD i blokade mieli zakladac w salonie a klimatronik w fabryce. Jakim wiec cudem brak radia jest powodem ze przetrzymuja go dalej w Poznaniu.
A moze tu wcale nie chodzi o radio tylko o czas zeby usunac uszkodzenia ????
Co o tej calej historii sadzicie, moze jestem zbyt przewrazliwiony a moze poprostu lepiej dmuchac na zimne.
Ma byc to Ambiente 1,9 TDI + cd stram + klimatronik.
Pozdrawiam Sławek
-
-
Witam. Moim zdaniem jeśli nadal jesteś zainteresowany odbiorem tego egzemplarza samochodu to powinieneś pożyczyć przyrząd do badania grubości warstwy lakieru i dopiero wtedy udać się na oględziny samochodu. Z własnego podwórka znam przypadek gdzie próbowano klientowi wcisnąć samochód po upadku z lawety. Leży to w Twoim interesie bo po wyjeździe z salonu reklamacji Ci na 100% nie uznają. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Octavianek. Darek.
Komentarz
-
-
DarekZ, zgadzam sie z kolega, pozycz sobie albo kup jakis tester na allegro, ja kupilem za 25zl i jest super, jesli auto bylo uszkodzone to raczej wiecej niz pewne ze znajdziesz na nim jakas szpachle, chyba ze sie nie beda cykac i wymienia elementy na nowe to wtedy jest to trudniejsze do wylapania.
ja bym jeszcze spróbowal skontaktowac sie z innym salonem i zapytac sie w jakim czasie moga sprowadzic takie autko, cos mi tu smierdzi zeby az tyle czasu trwalo to wszystko... uwazam ze brak radia to nie powod aby go przytrzymywac na skladzie, bo przeciez instalcje sa teraz proste i radio wpiac to raptem 10minut roboty... sprawdz to dobrze i tak jak piszesz - dmuchaj na zimne i dokladnie ogladaj auto, rowniez sprawdz podwozie czy cos nie bylo robione. w kazdym razie gdybym mial mozliwosc to bym zrezygnowal i przeniósł sie do innego salonu, uwzaam ze jesli bym juz tyle poczekal to bym juz wytrzymal na oczekiwania na nowa brykcze w innym salonie (lub tym samym ewentualnie)
i dołączam sie do poprzednika, ze tez spotkalem sie z uszkodzonymi autami w salonach i powiem ze uszkodzenia, a w zasadzie różnice po uszkodzeniach nawet byly zauwazalne gołym okiem...VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
Komentarz
-
-
-Slovik-, kolega DarekZ, ma racje. Przed odbiorem samochodu sprawdź grubość lakieru i dokładnie cały samochodzik. Myślę że coś w nim mogło się stać i dlatego tak kręcą. Sam niedawno widziałem Fabię która stała w lakierni i czekała na przygotowanie do sprzedaży bo jej się lusterko podczas transportu urwało i uszkodziło parę elementów.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
-Slovik-, czekałeś już tyle to poczekaj jeszcze ale....
Jak radzi DarekZ lepiej dmuchać na zimne, zabież ze sobą fachowca lub rzeczoznawce co by sprawdził dobrze karoserie. Możliwe, że wszystko będzie ok.
Czy masz gdzieś w umowie termin realizacji zamówienia, dokonałeś pełnej wpłaty?
Jeżeli jeszcze masz im dopłacić to się targuj i to mocno, znam z autopsji dopóki nie położysz kasy na stół jesteś PAN, póżniej to se możesz...palcem w bucie - jesteś zwykłym klientem i cza swoje w kolejce odczekać. Bądź upierdliwy do bólu i miej stalowe nerwy.
Komentarz
-
-
-Slovik-, no właśnie bo pytanie jest czy coś jest jeszcze na etapie SAP czy też już po stronie dealera który wziął auto na siebie - bo to przecież jest działalność gospodarcza która powinna ale nie zawsze jest w pełni uczciwa :?
zalecana wzmożona czujność - bo jak nie wiadomo co co chodzi....
Komentarz
-
-
Czy masz gdzieś w umowie termin realizacji zamówienia, dokonałeś pełnej wpłaty?
no właśnie bo pytanie jest czy coś jest jeszcze na etapie SAP czy też już po stronie dealera który wziął auto na siebie
W ogole bardzo mnie zastanawiaja opowiesci typu, jak panu sie samochod bedzie podobal to pan kupi a jak nie to nie kupi. Dla mnie to troche brzmi w nastepujacy sposob - jak pan zauwazy ze cos nie tak to zawsze mozna zrezygnowac a my i tak go sprzedamy. Przeciez nie po to czekalem tyle czasu zeby sie teraz zastanawiac czy mi sie podoba czy nie (wyboru dokonalem wczesniej).
Salon rozniez zaproponowal mi ze na swoj koszt zamowia rzeczoznawce aby nas utwierdzil w przekonaniu ze nic sie nie stalo.
w kazdym razie gdybym mial mozliwosc to bym zrezygnowal i przeniósł sie do innego salonu
Czekam poprostu dalej na rozwoj wydarzen.
Dzieki za Wasze opinie i pozdrawiam
Komentarz
-
-
Ja bym powiedzial im uczciwie, ze cos dziwnie to wyglada i sie przedluza i ze w ramach rekompensaty chcialbym, zeby pokryli koszt rzeczoznawcy (ok. 300-350 PLN), ktory sprawdzilby stan samochodu.
Chodzi o to, zeby wszyscy byli zadowoleni, wiec jesli są profesjonalistami, to powinni sie zgodzic na jakies rozwiazanie, ktore pozwoli Ci uwiarygodnic fakt, ze samochod nie byl uszkodzony.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Swoja droga to coraz bardziej popularne sie staje wciskanie klientom "dotartego" sprzetu (jak np FRka Krzyska), slyszalem tez o pewnym przypadku jak sprawny inaczej kierowca (pracownik skladu celnego) wydymil Renówką Megane w 4 inne auta stojace na skladzie celnym. Auto nie wydalo na zakrecie i sie stalo jak sie stalo.
Mam nadzieje ze w przypadku -Slovik-, nic takiego nie ma miejsca - moze po prostu maja burdel w SAPie i ktos czegos zapomnial domowic - a nie chca sie przyznac do bledu. Nie pamietam jak jest zapisane w umowie kupna - kiedy mozna odstapic od umowy i dostac kase od razu? Przy spoznieniu?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Mam nadzieje ze w przypadku -Slovik-, nic takiego nie ma miejsca - moze po prostu maja burdel w SAPie
Naczytalem sie juz o roznych przypadkach tuszowania uszkoden w pojazdach i sprzedawania ich pozniej jako nowki. Nie chcialbym sie zaliczac do takich "szczesliwcow". Chce kupic Oktavke i cieszyc sie jazda jak pozostali :lol:
Jakos nie mam zaufania do rzeczoznawcy ktory przewprowadzilby badania na polecenie dealera i wolalbym miec kogos znajomego.
djczas, dzisiaj popoludniu na pewno sie odezwe, dzieki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Slovik-Jakos nie mam zaufania do rzeczoznawcy ktory przewprowadzilby badania na polecenie dealera i wolalbym miec kogos znajomego.
Poza tym rzeczoznawca sie pod tym podpisuje i nawet jak cos wyjdzie w przyszlosci, to jest do kogo uderzyc w razie czego.
A ze znajomym to sobie mozna na wodke isc...TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz