Zamieszczone przez kris1235
[O1] Wymiana Oleju + co !?
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana Oleju + co !?
Co warto wymienic przy wymianie oleju !?
ja zawsze wymienialem filtr powietrza i oleju ale teraz chce dodatkowo kabinowy i mysle nad filtem paliwa moze jeszcze cos warto dodatkowo wymienic !?
dodam ze kurde mam problemy z zawieszeniem cos czasem mi stuka na prostej jak jade a jak skrecam np przy cofaniu kierownice na maxa w lewa strone to cos tak jakby skrzypialo jak stara szafa :/ no i przy ruszeniu potrafi zgrzytnac ewidetnie ... nie wiem czy to przeguby czy cos innego :/ a co do wczesniej wspomnianych stukaniach to taki dzwiek jakby cos dobijalo w zawieszeniu (trudno to opisac) moze tuleje wahacza !? sam juz nie wiem...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
-
-
ziutsane, dziwnie trochę zadane pytanie
przy przeglądzie olejowym dla dobra autka powymieniaj wszystkie filtry -
a te rzeczy które cię denerwują albo zauważasz że coś jest nie tak to wedle potrzeb twoich - czy przy okazji przeglądu czy też wcześniej lub później - zależy jak z ich stanem i z kasą u Ciebie - no chyba że to na gwarancji więc ciśnij póki możesz
Komentarz
-
-
Nieiwem co to jest jha skrzypi jak stara szafa :szeroki_usmiech ...
Ale jak skrzypi jak stary tapczan :szeroki_usmiech lub czasem stuka jak by odbijało to drążki/gumy stabilizatora... IMHO mozna wymienic... pamietac trzeba tylko by nie pozwolic zakładać na smar... najlepiej na mydełko:P
U mnie naprzykład gumy stabilizatora skrzypią jak bujam góra-dół przodem... Przy czym zalezy to od pogody... im cieplej tym bardziej:/ w zime tylko stukały...
Filtr kabinowy najlepiej zobaczyc w jakim jest stanie... ewentualnie oczyścic, przedmuchac i zregenerowany zamontowac spowrotem... ja tak regeneruje co roku przy wymianie oleju... a po 3-4 zmieniam na nowy
... ale według instrukcji max to co 5 lat a w bardziej zakurzonym srodowisku to cześciej trzeba zmieniać...
pzdrAdam
Komentarz
-
-
no wlasnie tez myslalem ze to gumy stabilizatora dzis je obejrze jak wygladaja i jak beda w zlym stanie to wymiana bo naprawde jest to wkurzajace a co do kabinowego to wymienie tez bo jestem 2 wlascicielem wiec nie wiem kiedy byl wymieniany ostatnio najwyzszy czastylko czy warto bawic sie z filtrem paliwa !?
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
Komentarz