No, no prawdziwe cacko prawdziwego pasjonata 8) Furka w dobrych rekach, co do felg to kozackie ale jednak jak dla mnie troche za duze Jednak 16-stki :P
Mam do kupienia Skodę Octavie z 2000 roku 1,9 TDI 110 koni
Auto jest krajowe składane w Poznaniu.
Wszystko byłoby ok ale szyby, akumulator i części karoserii mają nabity rok 2002.
Czy jest to możliwe? A może to przekręt?
Jest faktura zakupu u dilera i książka serwisowa a w niej nie ma żadnej wzmianki o wymianie szyb ani karoserii. Dodatkowo przemierzyłem całe auto czujnikiem grubości lakieru i on też nie pokazał nic.
Proszę o szybką odpowiedź!
Akumulator nie jest w samochodzie na dożywociu. Jeśli chodzi o szyby to przednia mogła być wymieniona po uderzeniu kamienia. Jednak jeśli chodzi o karoserie to wiem że jak u mnie robili po kolizji przód to wszystkie części miały nabity rok i tydzień ich produkcji. Też nie mam nic w książce serwisowej bo i po co. Grubość lakieru mam na wszystkich elementach taką samą więc też jest to do zrobienia.
auto moze byc 100% bezwypadku sa te takie przypadki ze jak kttos ma znajomosci i rejestruje auto to zarejestruje je jako mlodsze zeby wiecej kasy dostac pozniej
osobiscie znam 5 takich przypadkow
Jeśli wszystkie szyby i błotniki były wymienione, a nie wiadomo co jeszcze
to jest to auto po roz......... . Sprawdż je dobrze , sprawdż daty na plastikach,lampach
i nie podniecaj się . Jeśli Masz wątpliwości weż rzeczoznawcę koszt niewielki w stosunku do ceny samochodu.Policja ma tylko dane samochodów kradzionych a nie powypadkowych.
Jeżeli bardzo Ci zależy na tym aucie to zainwestuj jeszcze w pomiary płyty podłogowej. Jeżeli był walony to płyta oczywiście nie bedzie trzymała wymiarów punktów bazowych.
do auta montowanego w 2000 r. nie sposób użyć szyb i błotników które wyprodukowane zostaną za 2 lata, więc coś jest nie tak; przycisnij sprzedającego, musi wiedzieć co jest grane; z doświadczenia wiem, że jak sprzedwca auta mówi "nie wiem" to znaczy że coś ukrywa
Witam i dziękuję za pomoc. Dzwoniłem do serwisu skody i rzeczoznawców . Jest to niemożliwe żeby w 2000 roczniku były podzespoły i szyby z 2002 roku. Czyli na 99% jest to przekręt! Więc w dalszym ciągu szukam Octavci od 2000 do 2002 1,9 TDI Kombi !!!! Dzięki za odzew!!!!!!!!
a ja jeśli moge coś powiedzieć,
olej to auto, jest tego tyle że szok, poszyukaj auto co do którego nie bedziesz miał zastrzeżęń
i tyle co chciałem powiedzieć.
Komentarz