Marian 2, Są gotowe diody w rozmiarze żarówek.Pasują P&P i kosztują małe pieniądze.
taka przestroga
Zwiń
X
-
taka przestroga
Jakis czas temu pisalem na forum o problemie z turbina: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10175
Niby wszystko elegancko w poniedzialek ( po ponad 3 tygodniach ) odebralem samochodzik i za nic nie placilem. Po paru dniach zauwazylem w garazu plame pod samochodem. Sprawdzam poziom oleju a tu niespodzianka - przelane ok 1cm ponad gorna kreske. widocznie uklad nie wytrzymal cisnienie i gdzies puscil. Juz nie moge z tymi ludzmi. To ja mam sprawdzac po odebraniu z serwisu czy dobrze dolali oleju??? Teraz znowu bez samochodu, a pomyslec ze mieli tylo domalowac blotnik :/
Radze sie dobrze zastanowic zanim oddacie do nich swoje skodziny
ASO to Auto Wimar Centrum Warszawa (Al. Jerozolimskie)
-
-
Witam wszystkich
Jakoś tak swojsko brzmi - przelany olej na przeglądzie. Ja miałem poprzednio Focusa TDCI i na 3 przeglądy były trzy przelewki ponad normę, raz około litra !!! Pod maskę spojrzałem po zrobieniu 100 km, olej ciekł wszystkimi możliwymi otworami, ASO miało problemy z wyartukuowaniem przeprosin, po tygodniowym namyśle, w ramach rekompensaty zaproponowano mi mycie silnika. Ford Dobra w Warszawie, teraz nawet na kulki do Hula-Kula nie chodzę bo za blisko sk...nów.
Jedyna rada to zawsze sprawdzać po nalaniu przez fachowców.
pozdrawiam
wierzba
Komentarz
-
-
Re: taka przestroga
Zamieszczone przez pw85Jakis czas temu pisalem na forum o problemie z turbina: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10175
... Sprawdzam poziom oleju a tu niespodzianka - przelane ok 1cm ponad gorna kreske...
Radze sie dobrze zastanowic zanim oddacie do nich swoje skodziny
ASO to Auto Wimar Centrum Warszawa (Al. Jerozolimskie)
Ale znalazłem na to sposób: przyjeżdżam ze swoim olejem, ale daje tylko 4l ( powinno być chyba 4,5l ), po przeglądzie biorę piątą butelkę i dolewam do 3/4 miarki i jest OK.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Standard :evil: . Pisałem już kiedyś o tym; nie pomaga nawet prośba bezpośrednio przy oddawaniu auta na przegląd, żeby "nie przelać".
Niestety to jest taka polska norma, zeby przelewac olej, albo ja mam wyjatkowego pecha. Teraz zawsze sprawdzam po przegladzie, bo jest to nagminne.
Jak robilem ostatni przeglad w O1, to w akcie desperacji >bardzo zdecydowanie poprosilem<, zeby nalali tylko 4 litry, a reszte sobie sam doleje.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSNiestety to jest taka polska norma, zeby przelewac olej, albo ja mam wyjatkowego pecha. Teraz zawsze sprawdzam po przegladzie, bo jest to nagminne.
reszte dolac w domu, niestety na glupcow nie ma rady...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
No ja dziś zmieniałem olej.
Mowie do doradcy serwisowego, zeby wlano mniej oleju. Powiedzialem, ze sam sobie doleje dzis wieczorem jak dojade do domu. Powiedzialem to dwa razy, wolno i wyraznie, a nastepnie jak juz wstawal zza biurka jeszcze raz zdecydowanie to powtorzylem.
Odpowiedzial "okej, przekaze to mechanikowi".
Odbieram samochod, patrze na bańke i co? No i 4,5 litra wpierdolone w silnik... Ide do bagnetu... kurwa przelane...
I co z takimi zrobić? Rzeczywiscie nastepnym razem przywioze olej w sloiku odlane 4 litry. Z debilami widac inaczej sie nie da... :evil:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZgiecie to maks. Powyzej jest przelanie.
BTW: W O2 jest troche inaczej.
Kiedyś też był poruszany ten wątek i jednoznacznej odpowiedzi nie było ...O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
To ja korzystam z jakiegoś dziwnego serwisu bo mi nic nie muszę mówić a oni po przeglądzie przynoszą mi buteleczkę z 0,5l oleju i mówią żeby jeszcze dolać jak postoi wg własnego uznania bo nie jest na maxa.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj wyszedłem sprawdzić poziom oleju (na przeglądzie byłem w zeszłym tygodniu) i też mam przelane jakies 2 mm ponad maks :| Następnym razem uzbroję się w cierpliwość i będę dokładniej sprawdzał aso (przegląd trwał 6 godzin!)...
Co zrobić, kiedy oleju już jest za dużo? Da się to jakoś ściągnąć (bez spuszczania całości)? Przejmować się, czy odpuścić sobie?
Komentarz
-
Komentarz