W naszej firmie 1.9 tdi biorą od 0,5 - 1,5 oleju na 15 000 km. To chyba normalne, użytkownicy twierdzą że jak się ostrzej jeżdzi, dokręcając często do wysokich obrotów to wtedy więcej oleju bierze.
A ja mam praiwe 27 tysiecy i zadnego ubytku oleju od nowosci. Przeglad wedlug komputera bedzie w granicach 30 tysiecy. No i jak przyspieszam to nie robi sie za mna czarno jak za wszystkimi dieslami
Panowie nie zaczynajcie w kolejnym wątku po raz setny gadac o spalaniu paliwa, zwlaszcza, ze akurat jest na bieząco topic o tym - po sąsiedzku (w tej chwili).
Wracając do tematu. gruto, nie masz sie czym przejmowac. Takie spalanie oleju jest w "pedekowej normie."
Moze za czasem bedzie mniejsze, ale niekoniecznie.
Jesli chodzi o moje auto, to lekkie zdziwienie, gdyz powinno łykać sporo, z tego co sie orientuje po kolegach z naszego i nie tylko naszego forum, a po prawie 8.000 km nawet nie drgnęło.
Co prawda przy ok. 5000km robilem zmiane na Motul, ale ani wtedy ani teraz nie bierze NIC.
Panowie nie zaczynajcie w kolejnym wątku po raz setny gadac o spalaniu paliwa, zwlaszcza, ze akurat jest na bieząco topic o tym - po sąsiedzku (w tej chwili).
Wracając do tematu. gruto, nie masz sie czym przejmowac. Takie spalanie oleju jest w "pedekowej normie."
Moze za czasem bedzie mniejsze, ale niekoniecznie.
Jesli chodzi o moje auto, to lekkie zdziwienie, gdyz powinno łykać sporo, z tego co sie orientuje po kolegach z naszego i nie tylko naszego forum, a po prawie 8.000 km nawet nie drgnęło.
Co prawda przy ok. 5000km robilem zmiane na Motul, ale ani wtedy ani teraz nie bierze NIC.
ile placisz za ten olej - jest on taki dobry?? nie castroll nie shelix???? nie wiem bo pierwszy raz slysze o oleju motul
do mojego BKD wlałem już 3/4 litra, a mam dopiero 14tys.
to norma - po dotarciu do litra miedzy wymianami - a wyminialem co 10k olej - robilem dolewki co 3,5k po 300ml - do max na wskazniku - tyle ze ja spalanie mialem o litr wyzsze
Panowie, Wasze czeszki maja silniki z zasilaniem PD (pompowtryskiwacze) gdzie pompowtryskiwacze smarowane sa wspolnym olejem z silnikiem. Czesto mowi sie ze silniki PD to silniki "plywajace" z tego wlasnie wzgledu. Nie wiem dokladnie jaka jest norma zuzycia oleju ale na bank okresla ja ksiazka serwisowa. Jest to absolutnie norma wszystkich tego typu silnikow. Inna sprawa jak ma sie okres docierania silnika do okresu po docieraniu, ale slyszalem ze "ciagac" za mocno na dotarciu raczej nie mozna. Ja bardziej balbym sie o jakos ON w waszych nowych silnikach niz o ilosc oleju. Technika idzie do przodu i jest coraz bardziej wymagajaca...Szerokiej drogi.
jak cie zawiadamia ? masz max dot-a bo ja mam ambienciaka
jak napisane poniżej, zapala się żółta kontrolka przy 1/4 bagnetu...niezawodnie, dlatego nie mam nigdy stracha o poziom oleju...co najwyżej o tę kontrolkę :lol:
Komentarz