WITAM
kto ma instalacje gazową w oktavi i jaką bo mam zamiar zagazować oktavie ale szukam czegoś dobrego i sprawdzonego dzieki za każdy cynk pozdro. OCTAWIA 2001 1.6i 101KM :?
JAK KOBIETA MA TROCHE GODNOśCI TO PO 10 LATACH SAMA ODCHODZI!!
Witam
Też mam Staga 300, żółte Valteki, reduktor Tomasetto, i wszystko działa jak należy.
Przejechałem 2000km, i spalanie średnie około 9 litrów.
Zaznaczam że mam 80/20 trasa miasto.
Pozdrawiam Jacek
Ja mam BRC SEQUENT 24, zakładana w ASO 4500 zł, troche awaryjna, 3 razy wymieniany czujnik cisnienia gazu - padają w zimie, poza tym lekkie problemy z utrzymaniem obrotów w okolicach biegu jałowego. Spalanie średnie ok. 10 litrów gazu.
Może da się kupić coś lepszego? A napewno tańszego.
Instalacja Elpigazu Stella + wtryskiwacze Matrixa. Ze swojego doświadczenia
wiem, że aby nie mieć potem problemów należy wybrać zakład z doświadczeniem
i osobami, które znają się na rzeczy, ponieważ założenie to nie jest problem ,
problem to tak zaprogramować mapę wtrysków aby sygnał z drugiej sondy lambda
utrzymywał się w przedziale -15%+15% inaczej będzie Ci się zapalał sygnał
”check engine”, chyba że fachowcy wyjmą tą żarówkę aby nie drażnić klienta.
witam
Dzięki za wszystkie posty mam do wyboru brc za 3200 wyczytałem malo pochlebne opinie na forum, stag300 2600 składak z kiku firm polskich, bigaz-małoznana instalacja za 3000 włoska z polskim sterownikiem i oczywiście landi renzo omegas za 3500 ale drogie są części po gwarancji. :? gazowni bardzo zachwala bigaza landi też ale to dla bogtszych klientów pozdro czekam na dalsze rady.
Witam
Stoje aktualnie przed dokładnie tym samym problemem i mam do wyboru:
Staga 300 za 2900
BRC 24 sequent za 2600
Zenit za 2450-2700
Najprawdopodobniej założe zenita. Ci co mają polecają. Na temat BRC słyszałem rózne opinie wiec raczej sobie daruje. Pozatym chyba bardziej liczy sie jakosc montazu i od tego zalezy bezawaryjna eksploatacja.
U mnie jest Tomasetto, reduktor Stefanelli, kit wtrysku OMVL DREAM XXL ? coś takiego wyczytałem - instalka od 72kkm teraz mam 146kkm (kupiłem jak byo 132800km) pali ok 9,5-10l/100km (30% jazdy to miasto)
witam ma tez oferte diego i zenita a gazowik mi powiedzial ze nie nadaja sie do aut z systemem OBD II sztywna regulacja lepszy jest podobno jest stag 300 z tych taniszych
pozdro. :x :lol:
Jeżeli jesteś z Piotrkowa to zapraszam na hamownie do Stefanowskiego w Łodzi. Firma z tradycjami i dużym doświadczeniem jeżeli chodzi o instalacje gazowe. Spotkanie dla klubowiczów zostało wyznaczone na 07 lipca więc jeżeli masz ochotę to zapraszamy.
polecam Tomasseto - niezła istalacja pod warunkiem,zę osoba która zakłada istalację zna się na rzeczy i wszystko dobrze połączy wraz z dostrojeniem - każdemu z was, którzy jeżdza na gazie polecam indywidualne dostrojenie instalacji u gazownika na chamowni lub przy jeżdzie po trasie z podłączonym kompem - wyniki myślę ,że będą powalające.
ja osobiście zrobiłem to w piątek - i do dzisiaj banan nie schodzi mi z twarzy - w końcu widze co potrafi ten samochód.
polecam :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Jestem ciekawy czy ktoś z Was słyszał o czymś takim jak BLOS--> a piszę o tym bo warto się tym ustrojstwem zainteresować.... Działa zajebiście z najzwyklejszą instalką zero problemów...
Jestem ciekawy czy ktoś z Was słyszał o czymś takim jak BLOS--> a piszę o tym bo warto się tym ustrojstwem zainteresować.... Działa zajebiście z najzwyklejszą instalką zero problemów...
BRC BLOS. gaźnik gazowy. to co sprzedają na allegro za ok. 300 zeta nadaje się co najwyżej do wstawienia zamiast miksera sitkowego. do nowo zakładanych instalacji to ustrojstwo musi mieć zamiast dolnej śruby regulacyjnej silnik krokowy ( attuator). cena kosmos - zbliżona do sekwencji - więc po co ładować się w II generację, jak w podobnych pieniądzach jest IV.
a działa zajebiście z najzwyklejszą instalką - no cóż do takich właśnie instalek został stworzony - bez elektroniki - tzw. uproszczone. a czy zero problemow... hmm jak ze wszystkim - jeden będzie chwalił, a drugi klął na czym świat stoi.
co do wybor sekwencji : BRC 24.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Jest taka sekwencja DT GazSystem, która przy cenie 2500PLN ma nawet dodatkowy czujnik ciśnienia w kolektorze! W mojej 1.8T 4x4 pracuje bezawaryjnie od 50000 km. Polecam!
Komentarz