Wkład stacyjki-wymiana

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

Wkład stacyjki-wymiana

Oki nie chce być upierdliwy ale chiałbym zobaczyć te pomalowane : półosie, drążki i zwrotnice :lol:

Warto zamalować miejsce rynienki do podnoszenia auta . Często jak objedzie podnośnik to lubi tam korodować. Innych ognisk korozji nie wykryłem a moja octa ma juz 9 latek i przejechane ponad 300.000 Km. Pawpolot możesz być spokojny , przez najbliższe 5 lat o konserwacji możesz zapomniec.
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Wkład stacyjki-wymiana

Szukałem w szukajce ale nie znalazłem, więc zapodaje nowy temat. Czy ktoś wymieniał już wkład stacyjki (chodzi mi o wkład od strony wtyczki nie kluczyka), Jeżeli ktoś to robił to mam pytanko czy jest to skomplikowana operacja czy wystarczy tylko wyciągnąć go i wcisnąć nowy czy trzeba coś odkręcić, podgiąć itp. itd. Pozdrawiam!!!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Zamieszczone przez Michał Dorobisz
      eżeli ktoś to robił to mam pytanko czy jest to skomplikowana operacja czy wystarczy tylko wyciągnąć go i wcisnąć nowy czy trzeba coś odkręcić, podgiąć it
      Witam ja kiedyś wymieniałem koostke ze stykami która jest przyległa do stacyjki w Golfie i tam nie było zadnego problemu po zdemontoeaniu sciagnełem starą i zamontoeałem nową. Ja wymieniałem bo moje styki w starej kostce po przekręceniu kluczyka nie stykały i światla drogowe sie niezapalły po wymianie wróciło wszystko do normy.

coś takiego jak tu to jest od toledo ale bedzie pewnie ok: http://www.aps.net.pl/sklep/product_...ducts_id=30858

napewno dasz rade jak już ściagniesz te olastiki do okoła kierownicy to jesteś prawie w domu.
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Dzięki daneczek76. Wkład kupiłem, koszt 40zł (zamiennik), jutro postaram się wymienić to dam znać jak mi poszło! Pozdrawiam!!!

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Zamieszczone przez Michał Dorobisz
          utro postaram się wymienić to dam znać jak mi poszło! Pozdrawiam!!!
          wiesz plastiki do okoła kiery łatwo ściągniesz a potem to już na wieszchu wsio. Powodzonka.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Kejup
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 533

Wymieniłem stacyjkę bez problemu tylko pojawił się taki problem że chyba kogoś K.... rozszarpe!!! Włączył się antynapad w alarmie i nie wiem jak gnoja wyłączyć!!! :zastrzelic :klnie: :zlo: Alarm to DOG-15, może ktoś wie jaka jest kombinacja do wyłączenia tego gówienka!!! Pozdro!!!

Komentarz

• redhead
              Ambiente
              • 2008
              • 161
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

mam taki problem

wsiadam->kluczyk->przekręcam->i czasem wskazówki prędkości i obrotów + paliwa i g12 nie dają znaku życia (nie podnoszą się) - podczas jazdy też

dopiero jak zatrzymam poruszam kluczykiem w stacyjce i wowczas przekręcam to wszystko jest OK

mechanik stwierdził że trzeba wymienić wkład stacyjki

i pytanie - czy to aby na pewno to ???

Komentarz

Pracuję...