Czemu zawór cisnienia doładowania sie zawiesza??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 1.9TTID
    Classic
    • 2008
    • 3

Doba, a zamieniłeś kabelki w kostce od radia? Bo trzeba przepiąc by radio pamięć trzymało...
    SAAB 9-3 1.9 TTID 180km
    SEAT Toledo III 2.0 TDI DSG 140km
    Honda CR-V 2.4 167km Prosto z USA
  • Kaspoll19
    Classic
    • 2007
    • 7

Witam wszystkich. Mam octavie 1.9 110km AHF. Mam pewien problem. Potrzebuje aorietować sie w jakiej cenie jest zawór cisnienia doładowania ( to jest zawór pod maska, który jest obok zaworu recyrkulacji spalin). Mam ten problem ze się zawiesza i tym razem sie zawiesił na dobre. Auto chodzi jak zwykły sdi. Byłem na diagnostyce i wykazało że to wąłsnie on jest uszkodzony. Samochud jest słaby i długo sie rozpedza, idzie siłaą rozpedu. A najgorszy jest fakt że sie tak zawiesił, że turbo ładuje tylko 0,6 bar. ( dane z komputera). samochodem da sie jeździć ale co to za jazda jak nie ma takiej frajdy jak przedtem.

[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 14:03 ]
    Posze o pomoc w tym zagadnieniu. ZGÓRY BARDZO DZIĘKUJE!!

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Ja sam rozbierała to i czysciłem raz była złamana sprężynka a za drugim razem membrama, czemu? bo się zużywa i tyle jak każda rzecz można otwożyć i próbować nowy koszt 220 zł w servisie ja kupiłem ostatnio dla kolegi 120 zł.
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Kaspoll19
        Classic
        • 2007
        • 7

Nurtuje mnie ten problem strasznie. Raz było tak ze turbo gadało od najmniejszych obrotów a raz jak mu mineło 3500 obr to dopiero słychać było ten przyjemny świst. Nawet jak jechałem sobie na 3 a zawór sie otworzył to gnała jak wściekła. Dziękuje bardzo zabiore sie za to wieczorkiem na spokojnie.

Komentarz

Pracuję...