No tak se myśle że chyba w piątek to już na zimowych laczkach przylece :szeroki_usmiech
Wymiana mieszka OC1
Zwiń
X
-
Wymiana mieszka OC1
Tak sie skłąda że mieszek w mojej czeszce wyglada średnio ciekawie (dużo przetarć ) . Postanowiłem coś z tym zrobić , i tu moje pytanie . Jak zdjąć stary mieszek z gałki i ramki . Ramke potrafie wyciągnąć tylko wydaje mi się że mieszek jest do niej wszyty ( zszywki ) Może ktoś ma jakiś patent na bezinwazyjna wymiane mieszka. Chciałbym zastąpić go czymś takim :
Mile widziane opinie na temat trwałości jeżeli już ktoś wymieniał . Po zakupie tego mieszka jak go połączyć z oryginalna ramką ??Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
-
-
Ja wymienialem mieszek od razu z galka od VW.
cos takiego tylko bez chromu
Ramka od tamtego nie pasowala wiec po prostu oderwalem stary mieszek (beznadziejna skaj albo cos takiego) i przelozylem do nowego. Co do galki to niestety nie pomoge pomocBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Ja po zakupie auta podjechałem do kaletnika. Ten dorobił mi na miejscu mieszek, obszył oryginalną gałkę oraz kierownicę skórą. Trochę to trwało ale efekt był ekstra, o wiele lepszy niż to z allegro. Niestety nie pamiętam jak ten majster ściągał oryginalny mieszek :? , gałka ma chyba od spodu spinkę zabezpieczającą.
Bryku104Bryku104
Komentarz
-
-
phrix, ja wymieniałem mieszek i gałkę jednocześnie na tą z O2 chrom u mnie było to zszyte, zszywaczami... od środka je poodginałem i powyjmowałem. mieszek odszedł od ramki spokojnie. wydaje mi sie ze z gałka może być podobnie tyle że trudniej wyciągnąć te zszywki ;/ i jeszcze może być klej... :?
Komentarz
-
-
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 22:31 ]
1) Wywalamy pierscien a zastępujemy go wlasnorecznie zrobionym z taśmy izolacyjej ( pierscien nie wejdzie na nowy skórzany mieszek , na te "pasci" z allegro wejdzie.
2) Polecam odrazu wymienić opaske na zaciskową samoskracająca i zabezpieczenie jej taśmą izolacyjna (przetarcia)
3) Gałka nie jest klejona jest tylko pierscien
4) Stary mieszek odklejamy opalarką i koniecznie zaczynamy od środka
5) Naprawde warto dolożyć 5 zl i zakupic oryginalny skórzany mieszek , jeżeli ktoś chce dam kontakt na dobre mieszki do OC1 (cena z wysylka 20 zl )
PS: Jeżeli ktoś ma problem z wymianą mieszka piszcie smialo na PRV
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 22:43 ]
Dodam jeszcze że przerabiałem mieszek w pasku i tam było dużo łatwiej wymienić .
Tutaj link do zdjęć i kompletnego opisu (wymiana w octavce jest prawie identyczna )
Strona miłośników Volkswagena Passata. Znajdziesz tutaj aktualne nowości ze świata motoryzacji, dane techniczne, porady
( FOTKI USUNIETE )Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz