Mam pytanie:
Czy w O2 Mint (czyli Classic) są montowane seryjne napinacze pirotechniczne w obu siedzeniach ?
Pytam ponieważ zauważyłem ze do zaczepu pasa przy siedzeniu kierowcy dochodzi przewód elektryczny a przy zaczepie pasażera tego nie ma ..czy to jest normalne czy mam jakąś niedoróbkę ?
Przewod jest po to aby zgasla taka lampka na desce od pasow. Do niczego innego on nie sluzy.
Co do napinaczy polecam poszukac w specyfikacji auta na stronie skoda-auto.pl, sadze ze sa, bo jest to powiedzmy czesc wspolna z poduszkami powietrznymi.
Napinacze są montowane na drugim końcu pasów, czyli tam gdzie pasy są zwijane i ściągają w dół cały mechanizm. Część "wybuchowa" leży najczęściej wzdłuż progów przednich drzwi. Wystarczy zdjąć plastiki, podnieść trochę tapicerkę i jeśli jest tam podłużny zbiornik podobny do siłownika tylnej klapy to masz napinacze...
Ten przewód który ci po głowie chodzi to z kontroli zapięcia pasów kolego jest napinacze są w słupkach po twoim lewym ramieniu a od kierowcy po jego prawym na dole tam gdzie pas jest mocowany :szeroki_usmiech
Komentarz