ja kce nartyyyyy! dzisiaj słyszałem że grudzień ma być zimny i z dużą ilością śniegu, zresztą długoterminowe prognozy mnie nie kręcą. Będzie śnieg i będzie dobrze i wogóle super i pośmigamy na boazerii i parapetach
Podsumowanie 275 tys Octavia 1.6 2000r LPG
Zwiń
X
-
Podsumowanie 275 tys Octavia 1.6 2000r LPG
Octavia ma 275 tys nasowa mi sie teraz takie skojazenie
Co w niej mam orginalnego???
Lista to co zdazylem w niej wymienic
- skrzynia biegow przy 80tys km (wspolfinansowana z SAP)
- rozrusznik na nowy Bosch bo Valeo nie dal sie naprawic (nie dodostania tuleje)
- przepustnica
- maly remont silnika (uszczelniacze popychacze pierscionki planowanie uszczelki)
- parownik w LPG
- Wyl/wl swiatel glowny
- caly mechaniz wycieraczek
- szyba przednia dwa razy (zawsze poprostu pekla)
- akumulator
- koncowki drazkow
- stabilizatorow
-termostat zamkniety przy 42 stopniach na trasie Krakow- Wawa
-silowniki od centralnego
-wyl awaryjnychops:
-wentylator chlodnicy (zaznaczam niema klimy...)
-rozdzielacz z palcem WN pekl raz ...
- oczywiscie sa lampy do wymiany bo maja juz takie bile kropki ...
Eksplatacyjne
- komplet amortyzatorow
- komplet gum i stabilizatorow
- komplet tarczy i klockow *2
- opony
- bebny szczeki *2
- lozyska przod *2
- tyl raz
- kompletne sprzeglo ...
- uklad wydechowy caly raz
- raz tylny
to tak na szybko...
no a dzis wymienilem 2 sztuki siatki przy kolektorze wydechowym i wyciolem katalizator bo sie zapchal....Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
-
-
Całkiem dobry rezultat mojim zdaniem .
Zamieszczone przez dyniaskrzynia biegow przy 80tys km (wspolfinansowana z SAP)
[ Dodano: Sro 27 Cze, 07 10:33 ]
Zamieszczone przez dyniacaly mechaniz wycieraczek[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Całkiem dobry rezultat mojim zdaniem .
Zamieszczone przez dyniaskrzynia biegow przy 80tys km (wspolfinansowana z SAP)
[ Dodano: Sro 27 Cze, 07 10:33 ]
Zamieszczone przez dyniacaly mechaniz wycieraczekKupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Ale jaka kupa siana, znajdzie mi druga kupe ktora na LPG przejedzie 275kkm i bedzie do wymiany tylko tyle. Skrzynie to byl feler fabryczny o ktorym Skoda wie.
Zawieszenie, no coz zuzywa sie, hamulce no mozna nie uzywac :lol: opony moze jakis poduszkowiec zrobicWiele z czesci wymienionych to sa normalne czesci ktore sie zuzywaja, nie ma cudow. Parownik to chyba wina LPG
Przepustnica ma swoja zywotnosc, tak samo jak rozrusznik.
Znam wiele aut, ktore przy przebiegu o polowe mniejszym liste wymienionych czesci maja 2-3 razy dluzsza, a sa bardziej prestizowe - podobno :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dyniainny typ? tzn?
[ Dodano: Czw 28 Cze, 07 11:43 ]
Zamieszczone przez MaicroftTo jakis cud[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Oftopic się robi, ale co tam, tez się pochwalę.
Mój Poldek do 60.000 miał 2 samo zerwania paska klinowego i zerwanie linki gazu w czasie jazdy. Raz pękł popychacz zaworu, nie wiadomo czemu. Bylo to w Myslenicach. Ledwo doturlalem sie do Krakowa na 3 cylindrach. Dzięki Bogu znalazlem tam warsztat z supermilymi mechanikami, co zdjeli z podnosnika rozgrzebanego mercedesa, i zrobili mi to od reki. To z takich poważniejszych awarii, ktore się zdarzyły na trasie, psia jego mać.
Tych mniej poważnych, jak urwane ograniczniki, puszczające silowniki klapy bagaznika (zawsze kiedy glowa w srodku, a klapa w poldku wazy z 50 kg), termostat zamykający się na ament, ze cudem nie przegrzalem silnika, rdza z perforacją, pekniete lozyska, zuzyte koncowki drazkow, itptd bardzo dlugo wymieniac. W sumie, dobrze sie stalo, ze go ukradli wreszcie, bo dzieki temu nie musialem sie z nim wiecej męczyć.
tomi98, Twoj Poldek to musi być prawdziwy cud. Taki co sie zdarza jeden na milion, chyba.Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
to był truck marzenie, zbierał na pokład tonę towaru i jechał do przodu, rano wiele razy zimą zapalałem na gazie i jechał, sam się wiele razy dziwiłem dlaczego. Piszę , że był bo skasował go mój nastepca, jak kiedyś pieknego zimowego poranka widzę zielonego trucka skasowanego dosczętnie w rowie, ża się łezka w oku zakręciła.
Komentarz
-
-
Jak dla mnie to wyniczek bardzo w porzadku
nie ma samochodow co sie nie psuja...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robertaZamieszczone przez PiotrekDKJak dla mnie to wyniczek bardzo w porzadku
nie ma samochodow co sie nie psuja...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
dopisalem jeszcze:
- koncowki drazkow
- stabilizatorow
-termostat zamkniety przy 42 stopniach na trasie Krakow- Wawa
-silowniki od centralnego
-wyl awaryjnych
-wentylator chlodnicy (zaznaczam niema klimy...)
-rozdzielacz z palcem WN pekl raz ...
- oczywiscie sa lampy do wymiany bo maja juz takie bile kropki ...Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Truck to był wyjątkowy syf, miałem dwa , jeden ST drugi DC. W obu sypał się po pół roku lakier, rozlatywały sie krzyżaki, w kabinie woziłem zapasową kopułkę z kablami na wypadek porannej mgły i wilgoci. Nie ma sensu nawet tego gówna wspominać. Co do Octy to faktycznie po 200 tyś. na LPG padają gniazda zaworowe, reduktor wytrtzymuje około 60-80 tyś., przepustnica na gazie wytrzymuje ponad 200tkm.Wydech środkowy i kat. mi padł teraz, tj.po 250 tyś. Jak ktoś ma to kupię. Tyle
Komentarz
-
-
Maicroft,
Nie wiem dlaczego piszeszZamieszczone przez Maicroftktora na LPG przejedzie 275kkm i bedzie do wymiany tylko tyle
Licząc tylko 10 PLN oszczędności na każdych 100km ( tak naprawde około 17 PLN na dzień dzisiejszy ) daje ...27,5kPLN - do mnie przemawia !! A aprawa parownika 150 PLN
Bez urazy
PozdrawiamPowered by VSI PRINS
Komentarz
-
-
borut, Ja wiem, ze parownik sie wymienia, ale sa tacy, co zwalaja to na karb auta, wiec w czym rzecz. Ja to rozumie, tak samo jak wymiane swiec i inne czynnosci eksploatacyjne.
Parownikow IMO nie oplaca sie naprawiac, lepiej kupic nowy i miec z tym spokoj. A LPG cos ostatnio podskoczylo do 2PLN co i tak dalej jest dobra cena
BTW. Nie lubie zatrzymywac sie co 400km zeby zatankowacTo ile pali to 1.8T w trasie 9-10l??
Komentarz
-
-
Pogratulować tylko.
Ja to jedynie zachodze w głowę jak taki dystans można przejachać na 2 kompletach klocków i jak jednym kompletem klocków zajeździć tarcze. Jakies te klocki cholernie twarde musiały byc.
Moje auto się do porównań nie nadaje bo od poczatku jezdze na nacinanych tarczach, ale mimo to, jeszcze nie mailem auta, co by za kazdym razem z wymiana klocków trzeba by tarcze wymieniać i żeby klocki wytrzymywały prawie 150 tys.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle jaka kupa siana, znajdzie mi druga kupe ....
Znam wiele aut, ktore przy przebiegu o polowe mniejszym liste wymienionych czesci maja 2-3 razy dluzsza, a sa bardziej prestizowe - podobno :twisted:
Nie było dobrze :szeroki_usmiech
moje poprzednie auto Fiat Marea (1,6 benzyna, bez gazu) sprzedane z przebiegiem 200kkm miało nieoryginalne jedynie przednie wahacze, jakiś czujnik i szybę bo kamień ja zbił.
reszta to eksploatacjapony, klocki, tarcze z przodu, przewody WN -2 komplet..
+ oczywiście oleje świece...
Przy tamtej octavi to wręcz rewela :szeroki_usmiech a niby faiat to takie g... :P :szeroki_usmiech20v
Komentarz
-
Komentarz