do bydgoszczy będę jeździł a w kącie nie dam sie posadzic :evil:
pakownosc skody I
Zwiń
X
-
pakownosc skody I
Witam - zastanawiam sie nad zakupem Octavii z zakresu 1999-2001 (chetniej po faceliftingu) - i mysle czego szukac - combi - a moze staczy liftback. Potrzeby "transportowe" mam dosyc specificzne - woze czesto duze arkusze plastiku, blachy (a nie kazde mozna zwinac). Pytanie - jak duze (a szczegolnie dlugie -plaskie ) przedmioty moge zapakowac do kazdej z tych Octavek? Kiedys polonezem wozlilem po 12 arkuszy blachy ocynkowanej 1x2m (bez zwiniecia i z zamknieta klapa - lezaly sobie lekkim lukiem). Pochwalcie sie, co targaliscie swoimi octavkami...
-
-
Sigma_74
Komentarz
-
zestaw mebli BRW w paczkach 9 elementów ( w tym szafa i witryna ) . złożona kanapa zamknięta klapa i chlapacze prawie na asfalcie. ale dała radę :szeroki_usmiech .
jeśli chodzi o ładowność to raczej kombi i raczej TDi.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Moje O1 kombi juz przewiozlo:
2 mebloscianki ok 2 x 0,9
spora ilosc krzesel i foteli
lozeczko 1,6 x 0,7 z materacem
Generalnie O1 ma spora glebokosc bagaznika - ponad 100 cm
Jesli rulony daja sie zwinac na szerokosc to wszystko ladnie wchodzi, zaciagasz rolete i jest ok
Jesli nie dadza sie zwinac to skladasz tylne fotele i masz jakies 2 na 1,5 m przestrzeni bagazowej
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Narazie same tobołki
W zeszłym roku wlazły dwa namioty... cztery plecaki ze stelażami... 3 leżaki... 4 spiowry... buty... kilka małych plecaków... i inne duperele przydatne podczas 2 tygodniowego wyjazdu na mazury..
BTW w zyciu jeszce nie musiałem zdejmowac półki... no chyba ze pies jechał w bagazniku...
Kiedyś rower BMX bez żadnego składania... trzeba było tylko część kanapy opuścic
Meble z IKEA... VOXa... Parkiety... czesci do malucha... i pewni czegos nie pamietam..
Octavia ma naprawde bardzo duzy bagaznik i IMHO ciezko szukac czegos konkurencyjnego...
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Ja ostatnio przewozilem ze zlozonymi siedzeniami w liftbacku materac 90x200 i dal rade z lekkim zgieciem (zabraklo moze 10 cm). Po bokach bylo chyba jeszcze troche miejsca.
Wyjazd na kilka dni w 4 dorosle osoby w tym zapas browarow na poczatek, namiot, skladany stolik i tego typu piardy. Dalismy rade, tylko z moim silnikiem to niestety omglem zapomniec praktycznie o wyprzedzaniuBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
To i ja cosik od siebie dodam.
mam liftback'a TDi i weszło za jednym razem: walizka mojego ślubnego 90x60x30, wózek spacerowy składany, łóżeczko turystyczne, rowerek balbina dla 5 latka, torba podróżna...było ciężko ale daliśmy radę oczywiście +2 dzieci i dwóch dorosłych
Za drugim razem: wieża, dwa telewizory około 23 cali...nie wiem dokładnie, kuchenka mikrofalowa tona zabawek, konsola gier szmaty...typu koce pościel...mała przeprowadzka a na siedzeniach jeszcze torba podróżna *2+4dorosłych
I jeszcze jeden...tu musiałam wysiadać i domykać bagażnik : zastawa ślubna waliza, torba podróżna..wszystko w formacie XXL do tego piłki do kosza *2 wózek, monitor, łóżeczko turystyczne i jakieś rzeczy dla dzieciaków w czterech worach :?
Bardzo pojemna
A i jeszcze jedne raz wiozłam stół z 4 krzesłami w paczkach tyle żę musiałam złożyć siedzenia bo nie chciało wejść na długość
W poniedziałek zawijam rodzinkę na dolny śląsk...i muszę jeszcze upakować do bagażnika klatkę z kotem mogę fotę strzelić jeśli będzie warto(czytaj jeśli poziom załadowania będzie odpowiedni )
pozdrawiam"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca
Komentarz
-
-
O matko, faktycznie pakujecie sporo (ten cement.... lol - kupie Octe i zostawie sobie na stare lata jako dostawczy do domku letniskowego )
Mysle, ze skoda Octavia to dla mnie najlepszy wybor - chociaz W ZYCIU nia nie jechalem.
Planuje kupowanie 1.9TDI albo Liftbacka, albo Combi - ale RHD w Erie, wiec ogloszenia z forum raczej malo mnie interesuja). Jak ktos moze, to niech jeszcze powie, czy da sie wlozyc plaski arkusz plastiku 122x244 cm na ukos - bo to by zalatwialo moje podstawowe potrzeby...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abyssczy da sie wlozyc plaski arkusz plastiku 122x244 cm na ukos - bo to by zalatwialo moje podstawowe potrzebyBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
abyss, Twoje pytanie bardziej szuka, wg mnie, odpowiedzi o wymiary, a nie o tonaż, więc:
OI combi: po złożeniu tylnej kanapy, przy ustawieniu fotela kierownika na trzeci ząbek od tyłu, wchodzi na płask 2 mb. I ani cm więcej. Max. szerokość: 1,05 m. (ach, te zakola).
Takich arkuszy możesz naskładować do 65 cm wysokości.
W sumie, pakowna bryczka. Ale zapomnij o 244 x 122
Komentarz
-
-
splawik, hehe wozimy to samo :diabelski_usmiech też jak wioze lampki to pod sam sufit a troche waży :diabelski_usmiech Bierzesz troche lampek z Brańska od "zająca" :?:-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCos co jest wieksze jak 1m na szerokosc jest bardzo ciezko upchac, chyba ze plaskie. Juz takie szafki z domu jest ciezko wozic, bo jakis glupek postanowil, ze klapa bedzie scieta, co musze powiedziec Focusowi sie udalo, bo jest to duzo wygodniejsze akurat IMO:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Areksplawik, hehe wozimy to samo :diabelski_usmiech też jak wioze lampki to pod sam sufit a troche waży :diabelski_usmiech Bierzesz troche lampek z Brańska od "zająca" :?:A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz