Zamieszczone przez abyss
pakownosc skody I
Zwiń
X
-
Wiem, że kombi jest bardziej pakowne - to jasne
Mój mały problem polega na tym, że chcę kupić auto w miejscowości gdzie jest ono relatywnie mało popularne - Limerick (90 tys. mieszkańców). Kombiaków TDI z 2000-2001 roku nie ma tu za dużo - czyli i sprzedających też. Za zakupem na miejscu przemawia to, że mam na miejscu laptopa z VAG'iem i przyzwoity warsztat z mechanikami (Serwisowali do 2002 seaty-więc znają silniki - teraz robią Land Rovery) którzy rzucą okiem na auto - za symboliczne pieniądze (albo i bez).
Natomiast Dublin - gdzie kombi jest potencjalnie więcej (pół miliona mieszkańców około) to wyjazd na drugi koniec kraju - (nie mam samochodu, więc ciąganie się z laptopem jest tak sobie bezpieczne) no i problem z przywiezieniem auta (tutaj ubezpieczenie jest na konkretnego kierowcę i auto - a to tutaj potrafi potrwać. No i w Dublinie nie mam zaprzyjaźnionego warsztatu.
Natomiast moje potrzeby transportowe głównie dotyczą długości /arkusze cienkiego plastiku - w sztukach, a nie setkach/ - a nie wysokości przedmiotów. Tak więc dramatycznej różnicy między kombi i liftbackiem nie ma - o ile same długości są identyczne....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=11401
Tutaj masz zdjęcia kombi z rozłozonymi siedzeniamiA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
O1 kombi jest bardzo pakowna. Kiedys kumplowi padło autko w Wawie nie mozna bylo go holowac. Moja skodzina jechalo 8 osob + bagaże. Taka podroz odbylismy na odcinku 110 km. Do tego jeszcze pilismy. Jechal kierowca (ja nie moglem bo mialem %) 4 osoby siedzialy z tylu, jedna siedziala zaraz za oparciem tylnej kanapy a najchudszy leżal na bagażach pod dachem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DTHsłuchajcie, czy w OI liftback da radę przewieźć materac o wymiarach 120x200cm? (i czy nie będzei np. musiał wisieć nad głową bo bym musiał przejechać z nim ok 200km:P)Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Ja w liftbacku swoim:
- raz kuchenkę gazową bez składania siedzeń i jeszcze miejsce na szerokość zostało
- 2 x drzwi wewnętrzne ale wystawały bo 2m długości
Ogólnie długość bagażnika po złożeniu siedzeń 1,8m a szerokość coś ponad metr.
4 koła 196/65/r15 mieszczą się w bagażniku tylko trzeba uważać przy zamykaniu na półkę bo się trochę wygnie.
Komentarz
-
-
O1 kombi to ciężarówka
Lodówka (1,85m) na leżąco i dało się spokojnie klapę zamknąć.
Zmywarka (na złożonych siedzeniach z tyłu) + kuchenka gazowo-elektryczna i 50kg soli do zmiękczacza w samym bagażniku + dwóch chłopa na przednich fotelach do targania tego.
Absolutnie nie była załadowana pod dach.
Dalsza część przeprowadzki wkrótce to sprawdzę jak z ładunkami ponadwymiarowymi
Jednak już jestem bardzo zadowolony - O1 przerasta możliwości pakowania się w podróż mojej żony - sprawdzone już wiele razy - nie była w stanie znaleźć tylu gratów abym nie był w stanie ich jakoś upchnąć w aucie
Komentarz
-
Komentarz