wymiana cylinderka hamulcowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ura
    Drive
    • 2008
    • 64
    • Volkswagen
    • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja tez dotarlem caly i zdorwy :szeroki_usmiech ale mialem przygode przed spotem ale wiecie juz o tym
    pozdrawiam do nastepnego.

Marcin wyslij mi kilka fotek z kortowa na @. adres wysle na pw

[ Dodano: Sob 10 Lis, 07 21:26 ]
    ArekBinek, zmien w profilu ze jestes obklejony Justyna tez niech zmieni
    SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)
  • cinoppi
    Classic
    • 2007
    • 35

witam.rozszczelnił mi sie cylinderek w octavii w tylnym kole (mam bębny)i jak w temacie musze wymienić go.pytań mam kilka :
    -czy musze odkrecac piaste(podejzewam ze tak)
    -jaki rozmiar klucza do odkręcenia piasty
    -na co zwrócic uwage aby nic nie uwalić
    -za pomoca jakich śrub przykręcony jest cylinderek (imbusy czy zwykłe)
    pytania mam może prozaiczne ale różne rzeczy widzialem i wdzieczny byłbym za udzielenie odpowiedzi w tym temacie.

Komentarz

• aciu
      Rider
      • 2005
      • 685

poczytaj jak zdemontować bębny co do cylinderków, napewno niebawem będzie odpowiedź (użyj też szukajki)

Komentarz

• salvado
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 314

cinoppi, robiłem taką akcję na wiosnę, więc co-nieco wiem.

Nie musiałem rozbierać piasty, bo i po co? cylinderek przymocowany jest do tarczy kotwicznej, i tylko zdjęcie go z niej może być problemem. U mnie najbardziej się naużerałem z odkręceniem przewodów. Jeden poszedł, ale drugi uj....bałem. Tak więc, miej w odwodzie możliwość szybkiego ich kupienia (w Intercarsie 35 zł za alu-uniwersal). Uważaj na gwinty na przewodach, bo sklepy znają co najmniej dwa rozmiary.

Znajomy mechanior podpowiedział mi, że nie miałbym problemów z odkręceniem przewodów, gdybym poprzedniego dnia zwilżył gwinty płynem hamulcowym. Gdzieś już o tym słyszałem, więc może to i prawda. U mnie 2h wd40 nie pomogło.
        Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...