Wymiana transpondera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rzaluzja
    Classic
    • 2007
    • 3

Wymiana transpondera

ja Jackyll & Hyde frefall scooter question what is the question, i inne techniawki

w domu jak siedze to słucham radia sunshine live z berlina via satelite z astry
  • Mirage16
    Classic
    • 2006
    • 2

Wymiana transpondera

Witam wszystkich
    Mam pytanie do szanownego grona mianowicie kupiłem komplet wkłdek z kluczykami do Octavii I i co się okazało po wymianie stacyjki że immobilaiser nie czyta dobrze kluczyka, nie można go było zaprogramować.
    Po włożeniu starej wkładki nie było problemu z zakodowaniem klucza.
    Chciałbym przełożyć transponder czytający ze starej wkładki na nową ale nie wiem czy istnieje taka możliwość. Może ktoś z grupowiczów przerabiał już ten temat. Proszę o odpowiedź muższę coś z tym zrobić bo w sklepie już nie chce mi gościu przyjąć kompletu wkładek.

Pozdrawiam Mirage

Komentarz

• ===Tomy===
      Rider
      • 2006
      • 552

Re: Wymiana transpondera

Zamieszczone przez Mirage16
      Witam wszystkich
      Mam pytanie do szanownego grona mianowicie kupiłem komplet wkłdek z kluczykami do Octavii I i co się okazało po wymianie stacyjki że immobilaiser nie czyta dobrze kluczyka, nie można go było zaprogramować.
      Po włożeniu starej wkładki nie było problemu z zakodowaniem klucza.
      Chciałbym przełożyć transponder czytający ze starej wkładki na nową ale nie wiem czy istnieje taka możliwość. Może ktoś z grupowiczów przerabiał już ten temat. Proszę o odpowiedź muższę coś z tym zrobić bo w sklepie już nie chce mi gościu przyjąć kompletu wkładek.

Pozdrawiam Mirage
      W jakiej postaci masz tansponder? Szklana rurka Crypto 48 czy malutki chip? Jak to pierwsze będzie ciężko - można łatwo ukruszyć i po zawodach. Uważaj małe dziadostwo a strasznie drogie i łatwo go zniszczyć. Kilku kolegom z forum udało się przełożyć - poszukaj.
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Krzych
        Rider
        • 2005
        • 671

W Octavii były tylko transpondery crypto 48 (szklana rurka) wklejona na krpelce i ciężko go wydłubać.
        Jeśli nowe kluczyki są faktycznie nowe i nieużywane, to dla fachowca nie będzie problemu z dokodowaniem, natomiast jeśli klucze były już przypisane do innego auta, to transpondery są już zatrzaśnięte i do innego auta nie będzie można ich dokodować.
        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
        www.chiptuning.katowice.pl
        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• lunio666
          Drive
          • 2007
          • 78

Witam
          Jest to możliwe ale jest trudne jak napisali poprzednicy. Jak masz kluczyk scyzoryk to musisz podważyć jakąś szpilką znaczek skody na kluczyku i tam podspodem jest śrubka i jakim sposobem będziesz widział tą szklaną rureczkę którą musisz wymienić na tą ze starego kluczyka.
          Pozdrawiam
          PS ale jak kupiłeś nowe klucze to powinieneś sobie zakodować bez problemu w szafie tylko musisz mieć PIN.

Komentarz

• Mirage16
            Classic
            • 2006
            • 2

Witam jeszcze raz
            Panowie mi nie chodzi o wymianę w kluczyku. Chodzi o zmianę tego elementu co jest na wkładce i do niego wpina się kabelki. Podejrzewam ze właśnie tutaj tkwi przyczyna.
            Vag mówi ze jest za słaby sygnał i nie rozpoznaje klucza.
            Komplet kluczy łącznie z wkładami jest nówka nigdy nie był w żądnym samochodzie. Wkładka różni się od tej co jest w samochodzie że ma troszeczkę inne wejście na kostkę z kabelkami.
            Próbowałem już zamieniać kable miejscami ale to też nie pomogło.
            Pozdrawiam Mirage

Komentarz

Pracuję...