shado he he znaczy się że niema szansy czy 50zł to cena znaczka bo nie bardzo Ciebie rozumialem i twojego przesłania :P czy może szana taka jak znalezienie 50zł na ulicy różnie moge to interpetować Proszę jaśniej :twisted:
[O1] bi xenony
Zwiń
X
-
[O1] bi xenony
Witam. Mam pytanie. Ktoś może pomyśleć że jestem kretynem ale kompletnie nie znam się w tym temacie. Czy do normalnych lamp mogę założyć żarówki bi xenonowe lub ksenonowe bez wymiany instalacji?? Jeżeli nie to jakie żarówki byście polecali żeby dawały ładny efekt?? Dzieki za odpowiedzi. PozdrOctavia Kombi 2000r. Laurin&Klement.Moje czarne cudeńko...
-
-
desmo
-
Proponuję żarówki Philipsa GT-150, swiecą ładnie na biało, daja 50 % więcej światła,a jak spojrzy się w śwecący reflektor to maja błękitny poblask. Są zgodne z przepisami drogowymi!, maja blok UV.
Choć jak dobrze poszukasz na forum to niektórzy pisali, że po ich uzyciu mętnieją reflektory, ale ja w cuda nie wierzę przecież to są żarówki produkowane przez renomowaną firmę, a nie jakiś krzak.
Odnośnie wszelakiej adaptacji żarówek xenonowych do zwykłych reflektorów odradzam narażasz się na mandaty.
Lepiej poszukać na forum ktoś organizował zapisy na kompletne lampy xenonowe po 2000 PLN; kompletne z czujnikami poziomującymi. Dochodzi jescze montaż, oraz montaż spryskiwaczy i uruchomienie, ale nie wiem ile to kosztuje. Myslę że w 4000 PLN się zmieściszTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adas1981bi xenonowe
tu masz watek na temat xenonów w h4. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=xenony[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
może być też taki zestawik http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=211778760 , znajomy jeździ z podobnym już parę miesięcy i jest zadowolonyByły posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76nie ma bi xenonów w OI, zakładanie w normalny reflektor xenon to druciarstwo i brak tz. światł długich.
Komentarz
-
-
adas1981, ja mam bi Xenony wkładane jako żarówki H-4 nie jest to to samo co prawdziwy xennon ale światło zdecydowanie lepsze od H4 długie to ściema jest na żarówkach przysłona która po podaniu napięcia odsówa się i świecą dalej w praktyce to ten sam palnik.Wszelkie modyfikowane żarówki nie dadzą tego efektu co zestawy HID bo o takich piszę.
Oślepiać nie oślepiają tylko po wymianie należy bezwzględnie jechać je ustawić .Jak nie ustawisz będziesz ślepił innych.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86adas1981, ja mam bi Xenony wkładane jako żarówki H-4 nie jest to to samo co prawdziwy xennon ale światło zdecydowanie lepsze od H4 długie to ściema jest na żarówkach przysłona która po podaniu napięcia odsówa się i świecą dalej w praktyce to ten sam palnik.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Trzeba by zwrócić uwage jaki ciepło wydziela normalna H4 a jak ten pomysł z HID.
Nie zmienia to faktu ze takie przerobki to druciarstwo!
Darek
Komentarz
-
-
daneczek76, xenon jest zimnym światłem H4 dają zdecydowanie więcej temperatury a to co pisze że mają np.6500kelwinów to chodzi obarwę światła kolego.
Ci co mają ksenony to wiedzą że dają one zimne światło i klosze są zimne .
[ Dodano: Sro 04 Lip, 07 10:09 ]
daneczek76, nie można palnika porównać do zwykłej żarówki w której jest włukno wolframowe bo tam jest gaz który pod wpływem wysokiego napięcia rozżarza się i świeci .Wysokie napięcie palnik potrzebuje do zapłonu tylko potem pobiera około 80V .
Na tej samej zasadzie działają metalohalogeny na stadionach i podobną zasadę mają świetlówki czyli jarzeniówki :wink:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
bogusg, spotykałem nie jednokrotnie i nie ma problemu zestawy HID a o takich mówimy mają homologację .
Nawet byłem na przeglądzie technicznym i facet doczepił się tylko do braku sprysków a ja mu odpowiedziałem że w dzienniku ustaw tylko pisze że są zalecane a nie wymagane .....I jeżdrzę dalej na nich :wink:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76ja o tym wiem tylko przestrzegam przed druciarstwem i kupieniem jakiegos chińskiego gówna które ci upiecze kloszByły posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Nawet byłem na przeglądzie technicznym i facet doczepił się tylko do braku sprysków a ja mu odpowiedziałem że w dzienniku ustaw tylko pisze że są zalecane a nie wymagane
Czy mamy przyjąć, że ustawa to zbiór zaleceń ???Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
koja86, same zarowki moze i maja homologacje, ale Twoja lampa ma homologacje tylko na H4 - wiec wkladajac te "zestawy" z allegro automatycznie pozbawiasz sie homologacji na caly uklad optyczny. Gosc na ktorego trafiles na przegladzie widac byl glupszy niz ustawa przewiduje bo nie powinien Ci podbic DR.
Komentarz
-
-
Piotr_T, Widocznie w stacjach kontroli pojazdów same debile pracują. :szeroki_usmiech
Przypomnijie sobie jakie kiedyś było halo na H4 oślepiają i tak dalej ..........wszystko wspochrzedniało i nikt już o tym nie pamięta , to samo za pięć lat będzie z xenonami :diabelski_usmiechTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz