Wtryski??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rogery1
    Classic
    • 2008
    • 12

Wtryski??

10tys to polowa wartosci mojego auta. Raczej bym nieskorzystal z tej opcji bo tez myslalem nad elektryka. Podobnie jakFleishmachine, mam GLX-a 2000r. i rzeczywiscie troche golo Nawet sluzbowe Combo u mojego ojca ma 2 poduszki a nie jedna jak u mnie :diabelski_usmiech Ja jesli sie zdecyduje to raczej szukalbym po malu boczki z ori el. sterownikami i wtedy kompletowal niz bawil sie w dokladki. Jak ktos napisal zmudne ale sie oplaca.
  • zakuu
    Classic
    • 2007
    • 23

Wtryski??

Witam wszystkich forumowiczów

Jakis czas temu przesiadłem sie z ibizy na octavie. Skodzianka miala od samego poczatku problemy z odpalaniem ,nie jakies tragiczne ale trzeba dluzej przytrzymac kluczyk zeby załapała nie wazne czy zimny czy ciepły silniczek. Jako ze niemiałem pieniedzy zaraz po kupnie autka jezdziłem tak do tej pory. Jednak zbliza sie urlop i podróz po europie wiec przydalo by sie to zrobic. mysle ze moga za to byc odpowiedzialne wtryski ale nie mam pewnosci.Moze mial ktos podobny problem jak ja??

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A rozrzad byl wymieny kiedykolwiek w tym aucie :?:
      Spritmonitor.de

Komentarz

a moze warto podpiac VAGA i sprawdzić co siedzi w kompie
        wymienić rozrząd i sprawdzic wszystko
        ale nie wydaje mi sie zeby to była wina wtrysków.

Komentarz

• Tomek1976
          Classic
          • 2007
          • 18

a ja miałem problem zapalaniem octi na ciepłym silniku wymieniłem rozrząd nie pomogło wyminiłem pompę wtryskową niepomogło wyminiłem akumulator pomogło :roll:
          Tomaszek

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Tomek1976, Bo zabrales sie do sprawy od dupy strony, ze tak brzydko powiem, no coz impreza kosztowala Cie sporo, a mozna bylo to zalatwic duzo taniej a radosc, na Twej twarzy bylaby duzo wieksza
            Spritmonitor.de

Komentarz

• zakuu
              Classic
              • 2007
              • 23

Rozrzad wymieniony był zaraz po kupnie i nic sie nie zmieniło.Wiec to nie on.Gdzie mogł bym podjechac w warszawie by podpiac vaga i posprawdzac wszystko?

Komentarz

• bogusg
                Rider
                • 2007
                • 355

Zamieszczone przez Maicroft
                Tomek1976, Bo zabrales sie do sprawy od dupy strony, ze tak brzydko powiem, no coz impreza kosztowala Cie sporo, a mozna bylo to zalatwic duzo taniej a radosc, na Twej twarzy bylaby duzo wieksza
                Ale ma przynajmniej w ten sposób pół nowego auta i większą pewność że wymienione elementy już tak szybko nie popsuja się jak te ekspoatowane:
                Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

bogusg, Ale ile to kosztowalo?? Pod warunkiem ze pompa byla nowa, a nie po regeneracji

zakuu, Jak ustawiony jest statyczny i dynamiczny kat wtrysku, kontrolowal to ktos kiedykolwiek, czy rozrzad byl na flamaster ustawiony. Ja widuje w roznych miejscach rozne cuda, wiec pytam
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• zakuu
                    Classic
                    • 2007
                    • 23

nie mam pojecia jak byl ustawiany.Wstawiłem samochod rano do warsztatu popołudniu zapłatosiłem i odebrałem.

Komentarz

• tompol
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 410

Maicroft, możesz opisać procedurę sprawdzenia statycznego i dynamicznego kąta wtrysku VAG-COMem? Najlepiej w Poradniku, albo w wątku "Wszystko o VAG-COM...". Od jakiegoś czasu szukam tego i nie mogę znaleźć łopatologicznego opisu ani u nas, ani u Mastersa.
                      srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

Pracuję...