witam mam octavie 1,9 tdi 2003 rok i od dluzszego czasu jak skrecam w prawo cos jakby tarlo mi w lewym przednim kole dziwny dzwiek przy skrecie, opona jest nie ruszona to cos w kole musi byc tekie dziwne tarcie co to moze byc aha i jeszcze jakie amorki do tylu załózyc
Ja tez tak mam,jak skrecam w lewo slysze tarcie w lewym kole, wymienilem dzisiaj lozysko bo juz buczalo ze nie szlo wytrzymac i dalej slysze to tarcie tylko juz nie takie glosne, ale slyszalne. Z prawej strony tego nie ma tylko wlasnie z lewej. Moze to nie lozysko?
Do wczoraj tak mialem ale juz nie mam bo okazalo sie iz mialem okladziny na klocu ze 3mm no mozee max 4 grube a na tarczy powstal rant ktory to ocieral. Ciekawe jest to ze efekt byl tylko przy skecaniu w prawo czasami na wprost no i to ze w prawym kole tak nie ma mimo ze stopien startych okladin byl podobny.
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
z tego co czytam to przypadek niejest odosobniony bo mam też ten sam problem.mech.w serwisie powiedział mi że może to być przekładnia kierownicza tylko w to niechce mi się wierzyć. mam klocki nowe a buczenie jest przy skręcie prawie na max. bynajmniej mocne(tylko w lewą stronę) jak odbiję to ustaje a to tylko podczas jazdy np.podczas zawracania,na postoju nic nie słychać, może miał ktoś taki problem???????????i się uporał??
no i bylem u mechanikow, stwierdzili ze to lozysko, ktore niedawno wymienili, ale sobie przypomnieli ze jak je wprasowywali to piasta miala luz i pewnie dlatego. wymienili mi wiec i piaste i lozysko, no i dalej slysze to cholerne tarcie przy skrecie w lewo, moze ktos juz sobie z tym poradzil?
W poprzednim samochodzie miałem takie same objawy. To był rant na tarczy, jak to pisał pablo_doctor. Przed wymianą łożysk łatwiej i taniej będzie spiłować pilnikiem ten rant. Fachowiec zrobi to w mig, na podnośniku.
AUTOMATY SPRZEDAJĄCE
NIEZALEŻNY OPERATOR W TRÓJMIEŚCIE www.kawomat.eu
sciagnalem dzisiaj kolo i na tarczy jet rant a raczej rancik, bo naprawde niewielki,wiec nie wiem czy akurat to bedzie przyczyna, jutro moze zeszlifuje i sie zobaczy bo juz mnie szlag trafia :evil:
Komentarz