no nie całkiem w prawdzie, ale wyczepił się chyba gdzieś, z lewej strony. Zbyt blisko podjechałem pod krawężnik i dół zaczepił o beton. Jak wycofywałem to sie porobiło. Będę to jutro próbował naprawić. Ale się zastanawiam, czy mnie tam jakieś niepodzianki nie spotkają :roll: Nadkole jest jakoś wyciagnięte minimalnie na zewnątrz. Czy jak odkręcę wkręty trzymające nadkole to będę maił dostęp do mocowania zderzaka?
Marian, masz przed FL czy po FL . jak przed to ta dolna część zderzaka jest na zatrzaskach i spokojnie ją włązysz i ewentualnie sprawdz śróbki przy nadkolu żeby spowrotem to jakoś trzymały choć nie koniecznie bo ja już ich niemam :P . Jeśli po FL podwasz śróbokętem listwe czarną zdrzaka i odkęć lekko śróby z obo stron zderzaka i ustaw tak jak powinnien być tyczy sie te ustawienie też zderzka przed FL bo jest taksamo mątowany. PZDR
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Marian, mi kiedyś tez wyskoczył i wiesz co ...wpakowałem sie na hak w maluchu i po sprawie wskoczył mi na miejsce. sorki za takie ostre stwierdzenie ale mi to pomogło
on ma takie wąsy i z nich wyskoczył, możliwe że sie plastyk poddał i odstają i może nieraz tak już byc, trzeba wtedy zdjąc i zrobić go
no nie całkiem w prawdzie, ale wyczepił się chyba gdzieś, z lewej strony. Zbyt blisko podjechałem pod krawężnik i dół zaczepił o beton.
Też tak zrobiłem, z tym , że zanim cofnąłem "na siłę" wylazłem z auta i zobaczyłem, co się święci.Zamiast przy pomocy silnika wyjeżdzać, wysadziłem rodzinkę z auta , dałem na luz i wypchnąłem auto Było lżejsze więc już nie zawadzało o krawężnik
Musze całkiem zdemontowac zderzak bo instaluje spryski pod xenon jak mam to zrobić bedzie jakis zonk - pomocy, jak to po kolei odkrecic i ładnie skrecic :?:
Czarny, Najpierw musisz zdjąć listwę ze zderzaka.Należy delikatnie ,najlepiej bez używania ostrych narzędzi wysunąć środek listwy do przodu,potem delikatnie prawą i lewą stronę przodu i na końcu boki,które są wsuwane od przodu do tyłu.Ten opis może wygląda skomplikowanie,ale cała czynność jest prosta.Pod listwą z lewej i prawej masz dwie blachy, w których są nakrętki M6.Dwie z każdej strony.Potem odkręcasz wkręty mocujące nadkola z obu stron,podnosisz maskę i odkręcasz wkręty widoczne pod grilem.Jeszcze kilka wkrętów może trzymać zderzak pod spodem i niewykluczone są dwie śruby ukryte pod kratkami.I zderzak Twój.
Listwę możesz spróbować jeszcze zdjąć w ten sposób,że z lewej lub prawej strony energicznym ruchem pociągasz ją do przodu.
Komentarz