uruchamianie - raz niskie obroty raz wysokie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dig Dug
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1306
    • Seat

A i jeszcze jedno, po wyjęciu kluczyka, za każdym razem muszę podać kod, ale jak już go wklepię to wszystkie zapamiętane stacje są na swoim miejscu- tak powinno być??? w menu ustawiłem też ,że radio powinno grać po wyjęciu kluczyka -KEY OFF_ a tak się nie dzieje!!! czy to ta sama przyczyna co z kodem??? koja 86 dzięki za cierpliwość i czekam na odpowiedź. pozdro

[ Dodano: Pią 16 Lis, 07 22:46 ]
    dode adam a gdzie ja mogę to sprawdzić???

[ Dodano: Pią 16 Lis, 07 22:49 ]
    EUREKa!!! już znalazłem :wink:
    Była O1 jest F2.
  • xekon
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 742

Witam, moze ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny takiego zjawiska - przy odpalaniu silnika (raczej przy zimnym) raz wskakuje na dość wysokie obroty (tak jak bym odpalal z gazem) a ostatnio zdaza się też sytuacja że można krecić i nie chce załapać, wystarczy dodac gazu i odpala.

Pozdr.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Dodanie gazu przy zapaleniu nie powinno miec wplywu bo w silnikach gdzie sterownik reguluje dawke, pedal gazu jest nieczynny do odpaleniu.

VAG i sprawdzic czujnik temperatury, to co Samiec, jemu zapala i sie trzesie, a tu sa dziwne obroty co by wskazywalo, ze raz czujnik podaje dobre dane, a raz nie
      Spritmonitor.de

Komentarz

• juhas77
        Drive
        • 2007
        • 72

Ja miałem to samo. Wymień czujnik temperatury i wszystko wróci do normy. U mnie po podpięciu pod vaga nie pokazywało żadnego błędu tylko jak się weszło w opcję gdzie pokazuje wartośc temperatury to pokazywało 250 stop. C.
        Juhas
        Octavia Combi 1,9 tdi 110 KM, 2000 rok
        Suzuki RF 900 R, 145 KM, 1996 rok

Komentarz

• Lukasso
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 611

xekon, potwierdzam, wpierw sprawć czujnik temperatury, nieraz pokazuje się błąd na desce rozdzielczej, np. u Francy, u mnie wyszło po podpięciu pod VAGa.....

Komentarz

• xekon
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 742

dzieki za rady - całkiem prawdopodobna hipoteza bo wskazania temp czasami mi plywaja i nawet spadaja do zera.

To jeszcze małe pytanie moze wie ktoś jaki symbol ma ten badziew? (silniczek jak w podpisie AHF)

Komentarz

• Zibi
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 491

chyba to jest to samo co u mnie - czyli czujnik g 62
              jest to dosc uniwersalny czujnik stosowany w dosc duzej gamie silnikow VAG
              Nr OE 059 919 501 A

Pozdrawiam
              Zibi

Komentarz

• xekon
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 742

Zibi, czy aby napewno? jak kiedys badalem temat to widzialem 3 rodzaje rozniace sie wielkoscia.

Komentarz

• Zibi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 491

Napewno nie napewno ;-)
                  Wydaje mi sie ze za temperature silnika odpowiada ten sensor
                  Wg mojej etki i wg sklep.intercars.com.pl to powinien byc ten numer
                  Zreszta:

Owszem ori jest czarny czujnik 078 919 501 C, ale wg mojej Etki i tych linkow jest juz wycofany / niedostepny
                  Oprocz tych znalazlem jeszcze kilka art na stronach forum o A4, wiec domniemywam, ze czujnik jest uniwersalnym zamiennikiem w 4-cyl i 6-cyl silnikach VW,
                  ale 100% pewnosci nie mam - tu wypada sie zapytac jakiegos speca z serwisu

Pozdrawiam
                  Zibi

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Jak pojdziesz gdzies kupic to mowisz, ze chcesz zielony zamiennik czarnego czujnika temp do TDI, wiedza o co chodzi
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...