wspomaganie padło ...
Zwiń
X
-
wspomaganie padło ...
witam,
na wolnych obrotach buczy wspomaganie i nie chodzi kierownica, jak przygazuje do 1500 obr. to buczenie ustepuje i wszystko działa, oddałem wczoraj auto do serwisu, a oni mnie poinformowali ze wysyłają pompę wspomagania na jakieś testy, powiedzieli ze jak pompa bedzie OK to wymienią przekładnie kierownicy... termin: nawet 7 dni
czy ktoś mnie oświeci co może mnie czekać przy takich objawach ?
ile kosztuje pompa, a ile przekładnia?
dzięki
-
-
Re: wspomaganie padło ...
Zamieszczone przez przem1978...............
ile kosztuje pompa, a ile przekładnia?
dzięki
Nie zapytałeś jak zaczęli ci robić?????????????????
Dziwię się ze zostawiłeś im auto, trza im patrzeć na ręce..........a zostawić, ho,ho,....VW Sharan AUY 115 PS, Seat Cordoba ASZ 131 PS
Komentarz
-
-
przem1978, mam nadzieję, że pisząc "serwis" nie miałeś na mysli ASO. Ponadto zarówno pompę jak i przekładnie w 90% przypadkach można regenerować. Oszczędzasz min 2/3 kasy. Pytasz o koszty: pompa 1,5 tyś, przekładnia 2,5 - to ceny które mi się gdzieś obiły o uszy, mogę się mylić.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
No to Kuvel się mylisz ja regenerowałem przekładnię-"maglownicę" koszt 600 PLN, a jeśli w przekładni trzeba wymienić tzw. listwę to koszt wynosi trochę ponad 900 PLN. Koszt wymontowania i zamontowania maglownicy to ok. 300 PLN czyli razem max 1200 PLN.
W Octaviach najczęściej uszkodzeniom ulega właśnie maglownica, zdecydowanie żadziej pompa wspomagania- chyba że się jeździło bez płynu w układzie wspomagania :wink:
Tu link gdzie regenerują http://www.hydrosystem.pl/pytania_maglownice.html mają ISO 9001. Robiłem u nich jestem zadowolonyTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzua co znaczylo ze nie chodzi kierownica???? ciezko sie kreciła????
podpowiedzcie prosze, to rano zadzwonie do ASO i może ich oświecę :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przem1978Zamieszczone przez marekzua co znaczylo ze nie chodzi kierownica???? ciezko sie kreciła????
podpowiedzcie prosze, to rano zadzwonie do ASO i może ich oświecę :roll:
Ale i tak zabulisz za 'regenerację' czy jak tam to nazwią.
Pozdr.VW Sharan AUY 115 PS, Seat Cordoba ASZ 131 PS
Komentarz
-
Komentarz