Ja osobiście robię około 24 tyś.km. rocznie i będę zalewał silnik olejem long life i przegląd będę robił co rok- czyli coś wypośrodkowane. Samochód będzie przejrzany raz w roku przez serwis i jest dobry olejem zalany.
No OK ale to moim zdaniem trochę bez sensu. Serwis LL został po to stworzony aby to samochód wiedział lepiej kiedy należy się zameldować do serwisu.
Ale jak już napisałem, Twoje dudki Twoja sprawa. :szeroki_usmiech
Witam! Okazalo sie, ze padl prawy, przedni, czujnik abs. W warsztacie zaspiewali mi za czujnik ok 120 - 150PLN. Na allegro znalazlam czujniki po 50 PLN (oczywiscie oryginalne). Byly to czujniki bez przewodow. Czy przy wymianie czujnika musze wymienic go z przewodami? Czy czujnik obrotow kola to to samo co czujnik abs? Pozdrawiam
czujnik jest bez przewodu - wykreca sie srube mocujaca czujnik , wyciaga go czysci gniazdo , wklada nowy , podpina kabel - na starym czujniku zapewne jest numer - sprobuj go odczytac - moze byc delikatna roznica w wtyczkach
Chwilowo nie mam czasu, aby tam majstrowac - jutro jade. Umowilam sie z mechanikiem na sierpien. Chetnie znajde tani czujnik jak te na allegro. Ale nie wiem czy musze kupic z kablami czy bez. Czy cena ok. 45 pln za sam czujnik jest rozsadna, czy zbyt niska?
Komentarz