bylem u slusarza i wygrawerowal mi grot razem z zaprogramowaniem immo, za 100zl taniej niz tamten chcial...
tak wiec warto szukac
dzieki za odpowiedzi, pin faktycznie mialem w karteczce do zapasowego, trzeba bylo tylko zetrzec farbe-zdrapke.... tak wiec nie placilem za 'fikcyjne' wyjecie licznika
Ostatnim razem podczas wizyty na stacji benzynowej (Statoil) pistolet odbił mi już w okolicy 25 litrów. Z najwiekszym trudem udało mi sie wlać 45 litrów, podczas gdy normalnie wchodzi mi bez problemu powyżej 50 litrów. Następnego dnia pojechałem na Shell, a by spróbować dotankować resztę. Historia w zasadzie sie powtóżyła, co prawda udało mi się wlać jakieś 9-10 litrów, ale szło to generalnie jak krew z nosa.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem ?, czy jest możliwe aby padło np. odpowietrzenie, o ile takowe jest w skodach. A może to ON statoil'u się tak wściekle pieni ?
witam
ten problem najczęściej występuje wtedy gdy jeździsz po mieście lub dynamicznie w trasie i paliwo zburzy Ci się w zbiorniku (duża ilość oparów ) jak zajedziesz na stacje to pistolet odbija też to mam czasami pozdro :szeroki_usmiech
Olej napedowy pieni sie gdy oszukany jest nafta, uzywana w przemysle do mycia tlustych elementow. Nafta jest tansza od ON. Przy spalaniu kopci. W zimie dodawana jest do paliwa by zapobiec wytracaniu sie parafiny w niskiej temp. Pracowalem troche przy paliwach.
Olej napedowy pieni sie gdy oszukany jest nafta, uzywana w przemysle do mycia tlustych elementow. Nafta jest tansza od ON. Przy spalaniu kopci. W zimie dodawana jest do paliwa by zapobiec wytracaniu sie parafiny w niskiej temp. Pracowalem troche przy paliwach.
bubuDE nie strasz mnie .....
Czyżby Statoil sprzedawał lewe paliwo. .... Bo że się pieniło bardziej niż ON V-Power, które z reguły tankuję, to fakt
jarek_wt, czy to moze Statoil na Bemowie ? Mam tam regularnie podobny numer lejac benzyne.
no to moze maja tam zepsute pistolety po prostu... Ja tak kiedys mialem na Statoilu na Torunskiej, ale pan od gazu :wink: mi powiedzial ze czasami cos tam sie blokuje/psuje i tak odbija jakby byl juz zalany pod korek
Zamieszczone przez jarek_wt
czy jest możliwe aby padło np. odpowietrzenie, o ile takowe jest w skodach.
w passacie jest taki maly bolec kolo wlewu (chyba po lewej stronie korka), wiec domniemam (sam u siebie jeszcze nie sprawdzalem) ze w Skodzie tez jest. Trzeba go wcisnac i powinno nastapic odpowietrzenie
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
w passacie jest taki maly bolec kolo wlewu (chyba po lewej stronie korka), wiec domniemam (sam u siebie jeszcze nie sprawdzalem) ze w Skodzie tez jest. Trzeba go wcisnac i powinno nastapic odpowietrzenie
w O2 nie ma :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Dołączam się do tematu. Ja za każdym razem nie mogę zatankować do pełna i nie ważne gdzie tankuję. Nie za bardzo się na tym znam, ale na moje oko to chyba zjeb.ane jest odpowietrzanie baku. Ostatnio od razu po włożeniu pistoletu mi odbiło. Nigdy więcej Skody...VW to jest to.
Ja jak wcisnę ten przycisk po lewej to dolewam ok 10 litrów, Tak mnie kiedyś załatwiła obsługa stacji benzynowej, poprosiłem do pełna a on wlal mi prawie 60 litrów, Zapytałem jak to się stało przecież bak to nie balon z gumy ma swoja pojemność?. pokazał mi co zrobił. Teraz czasami też tak robię.
a odpowietrzasz przy probie wlania pod korek, wiadome ze sie zapowietrza, ja moge wlac az mi sie wylewa z gardzieli, tylko trzeba odpowietrzyc tym cyckiem, za kazdym razem kiedy juz odbije pistolet. Paliwo sie pieni podczas tankowania, moze mniej gdy jest chlodno jak teraz ale jednak.
w O2 nie ma :roll:
Potwierdzam w skodzie II brak tego odpowietrznika przy korku natomias w OI jest. :cry:
Ja zazwyczaj leje w ten sposob ze opieram krawedz rury pistoletu o odpowietrznik cofając go odrobine wglab wlewu i delikatnie wciskam "cyngiel" pistoletu, nie na maxa. W ten sposob mozna nalac pod korek, tylko trzeba zachowac czujnosc zeby nie przelac [nauczylem sie wlewac "na ucho"]
Ja miałem taki problem po odebraniu auta. Stalo dluzszy czas na placu wiec pewnie bylo ostro nagazowane, byl problem zeby zatankowac, musialem odciagnac pistolet tak ze prawie lecialo po kole i wtedy nie odbijał... Do dzis sie zdarzy ze z raz strzeli ale nie zawracam sobie tym głowy.
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Dołączam się do tematu. Ja za każdym razem nie mogę zatankować do pełna i nie ważne gdzie tankuję. Nie za bardzo się na tym znam, ale na moje oko to chyba zjeb.ane jest odpowietrzanie baku. Ostatnio od razu po włożeniu pistoletu mi odbiło. Nigdy więcej Skody...VW to jest to.
A czy te marki nie mają przypadkiem ze sobą czegoś wspólnego? Szczerze mówiąc to do tej pory nie miałem problemów tankowaniem. Znajomy posiada O2 i rzeczywiście usunięto odpowietrznik w postaci dzyndzla,ale z tego co wiem to tłumaczył mi,że zastosowali tam inną,lepszą metodę odpowietrzania.
www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !
A czy te marki nie mają przypadkiem ze sobą czegoś wspólnego? Szczerze mówiąc to do tej pory nie miałem problemów tankowaniem. Znajomy posiada O2 i rzeczywiście usunięto odpowietrznik w postaci dzyndzla,ale z tego co wiem to tłumaczył mi,że zastosowali tam inną,lepszą metodę odpowietrzania.
Czy nikt nie ma pomysłu co,jak,gdzie zerknąć , by wreszcie zatankować skodę do pełna ? Nie ma tam żadnego odpowietrznika przy wlewie jak było w skodzie I , czy passacie . tylko własnie ten nowy , lepszy system który nie działa :cry:
buldoggg, jak odkręcisz korek, to we wlewie po lewej stronie jest taki walec skierowany do środka otworu - i to właśnie jest odpowietrznik. Żeby upuścić powietrza musisz pistoletem pchnąć go do środka
Komentarz