Zamieszczone przez Mach
katalizator zapchany -pytanie
Zwiń
X
-
katalizator zapchany -pytanie
Mam takie proste pytanie:
Jak wyczyscic ten katalizator, co trza sciagnac, moze ktos ma fotorelacje z takiego zabiegu, aha i co tam czyscic- dodam iz nigdy nie rozbieralem czegos takiego - moze to sie wyda glupie ale sie na tym nie znam
pomozecie?
autko ma juz prawie 160tys wiec napewno jest zabity jak tu wyczytalem na forum? ja wciaz szukam mocy w mojej Skodzinceprosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
-
-
Re: katalizator zapchany -pytanie
Zamieszczone przez hoolekMam takie proste pytanie:
Jak wyczyscic ten katalizator
Kiedys w katalizatorze byla jak by porcelana(nie wiem jak jest teraz) lub cos podobne ,to ja dlutem kruszyli i wysypywali ,ale tu razcej to nie przejdzie .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hoolekczyli warsztat ktory dlubie w tlumikach i poprosic aby wycieli
Mozesz wyciac ,wyjdzie tanio , ale nie wiem jaki ma to wplyw na prace silnika :? moze ktos sie jeszcze wypowie zebym lipy nie polecil :wink:
Komentarz
-
-
czytajac te wszystkie posty doszedlem do wniosku ze jak go wywale bedzie mi lepiej chodzila maszyna tak pisza fachowcy.
A moge miec juz ladnie zapakowany przy takim przebiegu wiec moze warto? ale jak go sprawdzic czy jest zapchany juz? to jest dopiero zagadka dla prostego czlowiekaprosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
Komentarz
-
-
a ja mam sama puche (wyciety kat) bez wspawanej rury no i teraz sie zastanaiwam czy przypadkiem nie nastepuja tam jakies dziwne zjawiska np turbulencje gazow wychodzacych (zmiana srednicy)
jak myslicie lepiej moze byloby wspawac w srodek rure by nie bylo zmiany srednicy przelotowej na poczatku ukladu wydechowego :roll:była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
To zależy od stylu jazdy, znam samochody z przebiegami 180 kkm i kataliaztor po demontażu wyglądał jak nówka
Ja sobie go zamieniłem na przelotowa rurkę, Octa ma przejechane 232 kkm i układ wydechowy bez zmian i zastrzeżen.
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Dzialania prewencyjne, ktore sa wspomniane w topicu, ktory podlinkowal Arci9, ja osobiscie robilem w El-tecu wymieniajac caly uklad wydechowy.
Wyciecie katalizatora to glupiego robota. Kazdy zaklad tlumikarski to zrobi.
Przyzwoici ludzie od tlumikow sa niedaleko... BaPita pracy. Przepraszam nie znam dokladnego namiaru. ops:
Nie to, zebym ich jakos szczegolnie polecal, ale nie odwalają przynajmniej fuszery.
Jak ktos bedzie mial cisnienie, to moge podjechac i sprawdzic dokladne dane, bo nawet nie wiem jaka tam jest ulica.
W razie czego u oponiarzy na Studziennej 2 (Tomi) powinni znac do nich namiar, bo wlasnie tam do nich dostalem.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Masters robi u Eltecow. Ale tak jaki Mikrus napisal, wspawac rurke w miejsce kata, zrobi kazdy zaklad zajmujacy sie wydechami.
Jak cos wiecej chcecie robic z kwasowki, to moge polecic jeszcze KWAS-MET."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaMasters robi u Eltecow. Ale tak jaki Mikrus napisal, wspawac rurke w miejsce kata, zrobi kazdy zaklad zajmujacy sie wydechami.
Jak cos wiecej chcecie robic z kwasowki, to moge polecic jeszcze KWAS-MET.
Jak to się ma do dożywotniej gwarancji mobilności? Podjeżdża ktoś do ASO, robi przeglad, technik podłącza standardowo VAG by zobaczyć co i jak, no i ZONK!
Może to głupie pytanie, ale jest na to jakiś patent?Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KmabCzy po wycięciu kata w VAGu wyskoczy stado błędów? Na logike pewnie coś wyskoczy..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez KmabCzy po wycięciu kata w VAGu wyskoczy stado błędów? Na logike pewnie coś wyskoczy...Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
Komentarz