Pilot autoalarmu-synchronizacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • melon721
    Drive
    • 2007
    • 55

szar, sprawdz bo nie jestem pewien
  • dziubas
    Classic
    • 2006
    • 32

Mam Octavie I z 2002r.W serwisie przy zakupie założono alarm META-System sterujący zamkiem centralnym.Do obecnej chwili korzystałem z jednego pilota.Drugi nie chce działać.
    Przeleżał 5 lat i pewnie stracił synchronizację z centralką(kod kroczący)Jak go zsynchronizować???Baterie sprawdzałem-napięcie dobre.Jak wcisnę obydwa naraz auto nie reaguje.Więc chyba coś wysyła.Proszę o pomoc bo serwis się wypiął-nie mają już niby schematów!?

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

jest opis w instrukcji, naciskasz guzik, potem w wkładasz do zamka kluczyk i otwierasz "ręcznie" drzwi.... :wink:

Komentarz

• dziubas
        Classic
        • 2006
        • 32

Zamieszczone przez arci9
        jest opis w instrukcji, naciskasz guzik, potem w wkładasz do zamka kluczyk i otwierasz "ręcznie" drzwi.... :wink:
        Ta procedura dotyczy fabrycznego zdalnie sterowanego zamka centralnego.
        Moje auto opuściło fabrykę z zamkiem centralnym otwieranym z klucza.Dlatego serwis zamontował Autoalarm,który przejął zdalne sterowanie zamkiem.A więc jest to nowa obca centralka w aucie.Meta-system 5 lat temu pełnił rolę alarmu niby fabrycznego.Po prostu był robiony pod konkretny model(łatwa instalacja) i dlatego serwisy Skody go polecały.

Komentarz

Pracuję...