Zamieszczone przez neck99
[O2] Deska rozdzielcza zawsze "ON"???
Zwiń
X
-
[O2] Deska rozdzielcza zawsze "ON"???
hej.
Czy ktos wie moze jak vagcomem ustawic, zeby deska rozdzielcza byla zawsze podswietlona?
A konkretnie, zeby deska podswietlala sie nie w momencie przekrecenia wlacznika swiatel do pozycji "ON", tylko od samego wlaczenia zaplonu???
Slyszalem, ze mozna prawdopodbnie cos takiego zrobic przy uzyciu Vaga, ale nie wiem co, gdzie, jak i nie moge w necie namierzyc...TDI 205PS
-
-
moze tutaj się podepnę - pan w ASO powiedział mi, że żeby załączyć sobie te światła "na stałe" nie potrzeba VAGa tylko można zrobic to samemu bawiac sie zapłonem i wyłącznikiem świateł, podobno jest to opisane w instrukcji :shock: - czy ktoś wie jak to zrobić :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapodobno jest to opisane w instrukcji
Panowie z ASO mają w zwyczaju wiedziec "więcej" niz producent.
Np. wiedzą, ze niepotrzebjie kupilem olej 507.00, albo wiedzą, ze jak instrucja pokazuje od ktorego miejsca na bagnecie jest przelany olej, to oni wiedzą, ze tak nie jest.
Ogolnie rozmiary ich wszechwiedzy czasem powalają.
Wiec szkoda, ze Ci nie pokazal gdzie to jest w instrucji.
Przepraszam za sarkazm z rana...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Okazuje się, że nie jest to tak prosto z tym włączeniem, w każdym razie funkcja na pewno jest dostępna i można to zrobić.
W każdym modelu grupy VAG jest to inaczej a nawet w obrębie samego modelu bywa to w różnych miejscach [raz kodowanie, raz adaptacja].
Najlepiej usiąść z VAGiem i na spokojnie przejrzeć to wszystko.
W Audi ta funkcja dostępna jest o ile się nie mylę od połowy 2001 roku.RS6
Komentarz
-
-
W O2 jest to w module komfortu i sam mam właczone automatyczne właczenie swiatel po przekręceniu kluczyka bez zegarów. Rozmawiałem ostatnio w Inter Auto w krakowie na ten temat i dowiedziałem sie ze to dosc skomplikowane właczenie jak narazie doszli jak właczyc z opoźnieniem czyli wtedy kiedy alternator zacznie ładowac ale tylko swiatła co do zegarów mówia ze sie da tylko jeszcze nie wiedza jak ale miał byc jakis mechanik na szkoleniu i własnie ta kwestia miała byc na szkoleniu wiec może beda już wiedzieli
Komentarz
-
-
karmel, Samo wlaczenie swiatel zajmuje mi hmm 2minuty od wpiecia wtyczki, wiec co tu jest skomplikowanego. A opoznienie, zauwazylem, ze nie ma takiej potrzeby. Po przekreceniu kluczyka swiatla sie zapalaja i co wazne nie gasna na czas krecenia, czyli mozna przyjac ze nie skraca sie zywotnosc zarnikow xenonowych, jakby patrzec na to od tej strony. Jak chcemy oswietlenie srodka co wazne, przelaczenie szybkie z pozycji 0 na swiatla mijania tez nie powoduje ich zgasniecia. Wiec jednak cos madrego w tym jest
Komentarz
-
-
Wg opisu, ktory wrzuciles znajde sie tu
Steuergerät Codierung
STG 17 (Kombiinstrument) auswählen
STG Codierung -> Funktion 07
??xxx: Extra-Optionen und Mehrausstattungen
+00 - keine extra Optionen
+01 - Bremsbelagverschleißanzeige aktiv
+02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige aktiv
+04 - Wischwasserstandswarnanzeige aktiv
xx?xx: Ländervariante
Hinweis: Eine Null (0) als Ländervariante ist als Deutschland zu sehen. Deutschland wird nicht mehr seperat, sondern ist als Europa zu codieren.
1 - Europa (EU)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
xxx?x: Wartungsintervall
0 - Standard
xxxx?: Wegstreckenkennzahl
1 - 22188
2 - 22076
3 - 21960
4 - 21848
5 - 22304
6 - 22420
7 - 22532
Bo 17 to Instruments, potem 07 to kodowanie i mam ostatnia cyfre do zmiany.
Komentarz
-
Komentarz