Kolejność zapłonu to 1-3-4-2. Pierwsza wtyczka jest na dole. Ale żeby być pewnym ustaw rozrząd na znaki (kolo zamachowe i koło rozrządu) i wtedy palec w kopułce ustawi się na zapłon w pierwszym cylindrze. Zobacz jak jest ustawiony i w tym miejscu podepnij kabel od pierwszego cylindra. Następne podpinaj w kolejności jakiej podałem wyżej w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara.
[O2] Cichy zgrzyt przy podnoszeniu szyby.
Zwiń
X
-
[O2] Cichy zgrzyt przy podnoszeniu szyby.
Witam. Mam następujacy problem w O2. Przednia szyba od stron kierowcy-jak ja opuszczam lub podnosze to w koncowej fazie slychac taki jakby delikatny zgrzyt, szuranie. Wczesniej tego nie bylo slychac, w innych szybach tez tego nie ma. W piatek mylem samochod. Moze to miec powiazanie? Chyba bede musial pojechac do serwisu?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
-
-
Witaj. Właśnie uporałem się a właściwie mój mechanik z tym samym problemem. Pomogło nasmarowanie prowadnic i poprawienie ustawienia szyby w prowadnicach - przesunęła się nieco w tył.była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
u mnie po tym jak skrzypiała spadla calkiem i trzeba było wymienic prowadnice
był taki temat,spróbuj poszukać może uda Ci sie go namierzyć :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz