A tego nie znam ;-)
Kołpak na drodze, auto do lakiernika...a winnego nie ma
Zwiń
X
-
Kołpak na drodze, auto do lakiernika...a winnego nie ma
Witam klubowiczów,
Ostatnio miałem strasznego pecha, jadąc rano do pracy trójmiejska obwodnicą. Przede mną jechał gość Golfem I i najechał na leżący na jezdni kołpak. W ułamku sekundy kołpak podbiło i poczułem dosyć mocne uderzenie. Niestety pękła szyba przy słupku od strony pasażera. Dogoniłem gościa w Golfie , zatrąbiłem i pokazałem aby zjechał na pobocze. O dziwo zatrzymał się. jak wysiadłem z auta to się załamałem. W pierwszej kolejności myślałem, że tylko przednia szyba będzie do wymiany. Okazało się, że całe uderzenie poszło na słupek, który się wgiął na wysokości naklejki homologacyjnej z numerem auta. W wyniku tego uderzenia pękła szyba. Zadzwoniłem na policję. Gościu z drogówki przyjechał i zaczęło się spisywanie dokumentów, dmuchanie w balonik itd. Werdykt policjanta....nie ma winnego tego zdarzenia. Ewentualnie można się doczepić do zarządcy drogi, że była w niewłaściwym stanie. I tak się to skończyło. Gościu z Golfa pojechał, mi policjant zabrał dowód rejestracyjny (bo z pęknięta szyba nie można jeździć) , a ja muszę auto oddać do serwisu do naprawy. Na szczęście wykupiłem Auto Casco...tylko dlaczego przy takiej szkodzie naprawa musi iść z mojego AC?
Teraz zależy mi na szybkim naprawieniu Octavi. Musze auto oddać do serwisu na naprawe bezgotówkową gdyż )tego nie wiedziałem) jeżeli naprawa będzie w nieautoryzowanym serwisie to muszę pokryć koszty naprawy w wysokości 15% (jednak trzeba czytać wszystkie umowy...)
Mam wobec tego pytanie. czy może mi ktoś z trójmiasta doradzić do jakiego serwisu najlepiej oddać auto? Mam na myśli tutaj dwa miejsca autoryzowanych lakierni: Groblewski i Plichta. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w robieniu blacharki i malowania , w tych dwóch serwisach? Który jest lepszy, czy to jest bez znaczenia?
Na co zwrócić uwagę przed oddaniem auta i na co po naprawie?
Czy w przypadku gdy auto idzie do naprawy w autoryzowanym serwisie to w przypadku wymiany przedniej szyby serwis musi mi zamontować oryginalną szybę?
Dzięki za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
DioralopDioralop
-
-
Zamieszczone przez b707To możesz żądać aby Oni pokryli koszty napraw.
[ Dodano: Sro 25 Lip, 07 19:57 ]
Zamieszczone przez dioralopNa szczęście wykupiłem Auto Casco...tylko dlaczego przy takiej szkodzie naprawa musi iść z mojego AC?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz