Problemy z bakiem i rozruchem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szerp
    Classic
    • 2008
    • 1

...musisz szukac zimnych lutow lub zasniedzialych kontaktow, jezeli nic nie znajdziesz to mama taki liczni z mojego ASV 2002 95kkm( z malym komputerem) do sprzedania.
    Info na priva.

Darek
    Pawel.S
  • piotrW
    Classic
    • 2007
    • 1

Witam

Od niedawna jestem [nie]szcześliwym posiadaczem Skody Octavi TDI 1,9 (z grudnia 2004r) i mam problemy z:
    1. Napełnieniem baku do pełna (da się zatankować niecałe 2/3 baku)
    2. Z rozruchem (czasem pali czasem nie, raz silnik zgasł w trakcie jazdy i nie chciał już zapalić - tankowany był kilka dni wcześniej)
    Podpięcie komputera i wizyta w ASO w obu tematach nic nie pomogły. Może ktoś spotkał się z podobnymi problemami?

Pozdrawiam

Piotr

Komentarz

• diesel
      Drive
      • 2006
      • 63

witaj,
      ad1. po lewej stronie wlewu masz odpowietrznik, przydus go pistoletem to ropki wejdzie wiecej
      ad2 tego nie wiem, ale moze diagnoza w MT?
      pozdrawiam

Komentarz

piotrW,
        ad 1. jak napisał diesel,
        ad 2. podjedz na spota Sląskiego i podłaczysz się VAGIEM i zobaczysz co ja boli.

wydaje mi sieże to jest najtańsze rozwiązanie na początek

co do palenie:
        kiedy filtry wymieniałeś ?

Komentarz

• Gajowy
          Drive
          • 2006
          • 60

a gdzie ty ją kupowałeś?
          ja jak nie umiałem zapalać swojej to musiałem nauczyć się obsługi mojego alarmu z 2000 roku z odcięciem zapłonu, potem doszły jeszcze zimne luty przy centralce alarmu i dopiero byla jazda, sama sie otwierala jakis czas po zamknieciu.
          Oby to był powód, bo jezeli to cos innego to moga byc koszty.

Jezeli chodzi o tankowanie to tak na luzie dolejesz jeszcze ze 11 litrow do tego co teraz potrafisz zatankować, jedz na taką stacje gdzie tankuje obsługa to ci pokażą jak to sie robi i wszystko bedzie jasne. Wchodzi około 54 litrów, zależy od tego co zostało na spodziew baku.

POWODZENIA
          GAJOWY

OCTAVIA KOMBI 1,9 TDI AHF 110 PS MR 2001

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

a moze masz zle dzialajacy wskaznik paliwa, i myslisz ze jest rezerwa, a tam jeszcze sporo litrow.
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

piotrW, ze zbiornikiem to prawdopodobnie zapchany masz odpowietrznik od zbiornika co do niezapalania to spróbuj nie zakręcać korka wlewu paliwa i sprawdź wtedy czy wszysko oki jeśli tak to wyczyść odpowietrzenie zbiornika i oki.
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...